واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: یک حقوقدان زن به ریاستجمهوری تایوان انتخاب شد
۶۰ درصد از رایدهندگان تایوان برای نخستین بار یک زن را به عنوان رییسجمهور این کشور برگزیدند: "تسای اینگ ون". او از اعضای "حزب دموکراتیک پیشرو تایوان" است و سیاست "استقلال از چین" را دنبال میکند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از دویچه وله، انتخابات جزیرهی تایوان با پیروزی "تسای اینگ ون"، نامزد "حزب دموکراتیک پیشرو" این کشور در رقابت با "اریک چو" از حزب حاکم کومینتانگ روز شنبه (۱۶ ژانویه) به پایان رسید.
"اریک چو" تنها توانست ۳۰ درصد آرا را از آن خود کند. او پس از اعلام نتایج موقتی انتخابات، به "تسای" تبریک گفت و با ابراز تاسف اعلام کرد که از رهبری حزب حاکم کنارهگیری خواهد کرد.
با پیروزی "تسای اینگ ون"، "حزب دموکراتیک پیشرو تایوان" ۶۸ کرسی از ۱۱۳ کرسی پارلمان این کشور را از آن خود کرد. حزب کومینتانگ توانست تنها ۳۳ نماینده به مجلس در تایپه، پایتخت این جزیره بفرستد.
در این سومین دورهی انتخابات پس از اعلام استقلال تایوان در سالهای دههی ۱۹۹۰، ۱۸ میلیون تن از ۲۳ میلیون ساکن جزیره حق رای داشتند.
سیاستهای دولت جدید
"تسای اینگ ون"، رییسجمهور جدید تایوان در سخنرانی پس از اعلام نتایج انتخابات در مرکز حزب، اعلام کرد که «در جهت استقرار صلح و ثبات در روابط کشورش با چین» تلاش خواهد کرد.او همچنین به مقامات پکن هشدار که «در صورت اعمال فشار به تایوان، ثبات روابط میان تایوان و چین به خطر خواهد افتاد.»
"تسای" قول داد که روابط بازرگانی تایپه با کشورهای دیگر را گسترش دهد و از طرحهای صنعتی بخش خصوصی حمایت کند. او گفت که در صدر برنامههای دولت جدید، حل مشکل مسکن، ایجاد پایگاههای تولید انرژی تجدیدپذیر و شناسایی حقوق برابر برای همجنسگرایان قرار دارد.
استقلال از چین
کارشناسان معتقدند که موضع قاطع "تسای" در قبال چین و به سود استقلال این کشور، نقش مهمی در پیروزی او در انتخابات بازی کرده است. اکثر شهروندان این جزیره، مخالف "نزدیکی زیاد میان چین و تایوان" هستند.
رهبران این دو کشور در یک دیدار تاریخی در نوامبر ۲۰۱۵، پس از نزدیک به ۶ دهه در سنگاپور با یکدیگر دیدار و اعلام کردند که در جهت "پیشبرد صلح در دو سوی تنگهی تایوان" تلاش خواهند کرد. این ملاقات با اعتراضات گستردهی مخالفان دولت در تایپه همراه بود.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، نزدیک به ۱۰۰ تن از معترضان تایوانی کوشیدند به نشانهی اعتراض، بنای مجلس این کشور را به اشغال خود درآورند. اشغالکنندگان پس از درگیری با نیروهای امنیتی پلیس پراکنده شدند.
چین، تایوان را که در پی جنگ داخلی سال ۱۹۴۹ از این کشور جدا شد، به عنوان یکی از استانهای خود میشناسد. رهبران این کشور همواره تاکید کردهاند که برای تسلط بر اوضاع در این جزیره، درصورت لزوم حتی به زور نیز متوسل خواهند شد.
سیاست موفق تنشزدایی
روابط دو کشور چین و تایوان از هنگام ریاستجمهوری "ما یینگ جو" در سال ۲۰۰۸ رو به بهبود گذاشت. سیاست تنشزدایانهی "جو" در برابر چین، به شکوفایی اقتصادی و بازرگانی و نیز رونق صنعت گردشگری در این کشور انجامید. با اینحال "معجزهی اقتصادیای" که انتظار میرفت پس از برقراری مناسبات بازرگانی میان این دو کشور رخ دهد، به واقعیت بدل نشد.
بیشتر بخوانید: دیدار تاریخی رهبران سیاسی چین و تایوان پس از ۶۶ سال
کارشناسان معتقدند که "تسای" با دولت جدید خود سیاست تنشزدایی میان چین و تایوان را ادامه خواهد داد و از دامنزدن به اختلافات و درگیریها پرهیز خواهد کرد.
جان کری، وزیر امور خارجهی ایالات متحدهی آمریکا به "تسای اینگ ون" که تحصیلات خود را در دانشگاههای حقوق این کشور و نیز در بریتانیا به پایان رسانده، تبریک گفت و اعلام کرد که کشورش آماده همکاری با دولت جدید "برای پیشبرد منافع دو جانبه و تقویت روابط غیررسمی میان آمریکا و مردم تایوان" است.
۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]