واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ٨١٠ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس رد صلاحیت شده و ٤٩٨ نفر هم انصراف دادهاند
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: ٨١٠ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس رد صلاحیت شده و ٤٩٨ نفر هم انصراف دادهاند.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد حسین مقیمی معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات کشور، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که ظهر امروز شنبه (26 دیماه) در محل وزارت کشور برگزار شد، به بیان گزارش مختصری از روند برگزاری مراحل انتخابات تا به امروز پرداخت و گفت: 20 آذر ماه با دستور وزیر کشور، دستور برگزاری مجلس خبرگان صادر شد و 21 هیئت اجرایی خبرگان شروع به کار کردند.
وی افزود: از 26 آذر ماه نیز زمان ثبتنام داوطلبان خبرگان رهبری آغاز شد و در تاریخ 28 آذر ماه باز هم با دستور وزیر کشور مقدمات برگزاری انتخابات مجلس فراهم و هیئتهای اجرایی نیز این بار با دستور رحمانیفضلی شروع به کار کردند، از همان روز هم به مدت یک هفته ما شاهد ثبتنام از داوطلبین مجلس شورای اسلامی بودیم.
مقیمی تصریح کرد: از 26 آذر ماه تا 2 دیماه ثبت نام از داوطلبین نمایندگی مجلس خبرگان و از تاریخ 28 آذر ماه تا 4 دی ماه نام نویسی از داوطلبین نمایندگی مجلس شورای اسلامی انجام شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: از همان روزهایی که ثبتنام انجام میشد اطلاعات داوطلبین به صورت مستقیم به 4 مرجع ثبت احوال، دادستانی، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات فرستاده میشد و این مراجع طبق قانون 5 روز مهلت داشتند تا نظرات خود را اعلام کنند.
مقیمی خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه تعداد داوطلبان برای حضور در عرصه انتخابات کثیر بود، زمان بررسی از 5 دیماه روز تا 14 دی ماه ادامه پیدا کرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه با بیان اینکه برای مجلس خبرگان رهبری 801 نفر ثبتنام کردهاند که نسبت به دوره قبل دو برابر شده بود گفت: برای مجلس شورای اسلامی هم 12 هزار و 76 نفر نام نویسی کردهاند که در اینجا هم ما شاهد افزایش تعداد داوطلبین بودیم.
مقیمی یادآور شد: حضور حداکثری داطلبان برای شرکت در انتخابات نشان داد که نخبگان جامعه، فعالان سیاسی اجتماعی و همه کسانی که به پیشرفت و سربلندی کشورمان علاقمند هستند، وارد صحنه شدهاند و آمادگی خود را اعلام کردهاند، ما هم به نوبه خود از حضور پرشور داوطلبان تشکر میکنیم.
وی در ادامه گفت: براساس قانون محدودیتهایی که برای ثبتنام وجود داشت، اعمال شد و همه شرایط از قبیل تحصیلات و سن در هیئتهای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت. در مورد مجلس خبرگان هم شورای نگهبان به صلاحیتها رسیدگی کرد و امور پیش رفت.
رئیس ستاد انتخابات در ادامه با بیان اینکه هیئتهای اجرایی متشکل از 3 نفر فرماندار، رئیس ثبتاحوال شهرستان، نماینده شورای شهرستان و 8 نفر از معتمدین محلی که جمعا 11 نفر میشوند، بر این اساس 3 عضو شخصیت حقوقی و 8 عضو دیگر شخصیت حقیقی دارند.
وی گفت: فرمانداری 30نفر را به هبئت نظارت برای عضویت در هیئت اجرایی معرفی میکند که در نهایت با بررسی صلاحیتشان 8 نفر معتمد از میان آنان انتخاب میشوند که این 8 معتمد در کنار 3 عضو هیئت اداری از اول برگزاری انتخابات تا پایان آن باید به امورات اجرایی رسیدگی خواهند کرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات هیئت اجرایی بررسی صلاحیتها استخاطر نشان کرد: این 11 نفر با توجه به سوابقی که وزارت کشور از 4 مرجع رسمی و تحقیقات محلی دریافت میکند، بررسی صلاحیتها را انجام میدهد، لذا این هیئت براساس ماده 50 قانون انتخابات هر رد صلاحیتی را که اعلام میکنند باید با استناد به قانون باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: منتخبین مردم در هیئتهای اجرایی نمایندگان مردم هستند که برای اجرای انتخابات به کمک دولت میآیند و این باید در ذهن ما درست نقش ببندد که معتمدین کارمندان دولت نیستند و افرادی از بین مردم هستند.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: ٨١٠ نفر از نامزدهای انتخابات مجلس رد صلاحیت شده و ٤٩٨ نفر هم انصراف دادهاند.
در خبر درحال تکمیل است...
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نشستخبری رئیس ستاد انتخابات کشور شنبه 26 دی برگزار میشود
معاون وزیر کشور بر قابلیت مدیران اجرایی در برگزاری انتخاباتی قانونمند تاکید کرد
مقیمی: طبق قانون با برهم زنندگان سخنرانیهای انتخاباتی برخورد خواهد شد
انتخابات الکترونیک امنیت و سلامت انتخابات را افزایش میدهد
"محمود زمانی قمی" استاندار مرکزی شد
استاندار استان مرکزی در آیندهای نزدیک معرفی خواهد شد
۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]