واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نانی که بر سر سفره لرستانیها نیامد
«نان» یکی از کالاهای اساسی مورد توجه مردم است که در سبد مصرف روزانه قرار میگیرد.
آفتاب : یکی از انواع نانها، نان حجیم است که تولید آن در سالهای اخیر و پس از هدفمندسازی یارانهها به منظور جلوگیری از افزایش ضایعات نان و افزایش کیفیت و کمیت آن مورد توجه مسئولان دولتی قرار گرفت و بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری دراین باره ترغیب و تشویق کردند، اما متاسفانه در لرستان علیرغم صدور 177 مجوز هنوز فردی رغبت نکرده، اقدام به این کار کند.
یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن طرحهای نان صنعتی در لرستان، موضوع تحریم بود که سرمایهگذاران در ورود تجهیزات و ماشینآلات از کشورهای اروپایی با موانعی دست و پنجه نرم کردند و راهاندازی نان صنعتی یکی از مصوبات سفر هیات دولت قبلی به لرستان بوده که اجرایی نشده است.
نان صنعتی میتواند جایگزین مناسبی برای نانهای سنتی باشد
دراین باره دکتر عزتالله فاضلیمقدم متخصص تغذیه و رژیم درمانی به ایسنا گفت: قوت غالب مردم نان است که بخش عمدهای از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر به رغم افزایش قیمت نان هیچ تغییری در کیفیت این کالا دیده نشده و همچنان نانهایی که مصرف میکنیم کیفیت لازم را ندارد، اضافه کرد: با این تفاسیر شاهد دورریز بخش عمدهای از نانها هستیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه کیفیت نان به خیلی از فاکتورها بستگی دارد، ادامه داد: زمان تولیدگندم، نحوه نگهداری آرد و فرآیند پخت در کیفیت نان موثر است.
فاضلیمقدم با اشاره به اینکه کیفیت پایین و نگهداری نامناسب آرد، تخمیر با جوش شیرین، عدم به روز بودن تجهیزات و دستگاههای پخت نان، پایین بودن مهارت نانواییها از عمده عواملی است که در کاهش کیفیت نان تاثیر دارد، بیان کرد: متاسفانه شاهدیم که بخش عمدهای از نانواییها نتوانستند یک نان مرغوب عرضه کنند و اکثر آنها از لحاظ بهداشت فردی و محیطی مشکل دارند.
وی با بیان اینکه نان صنعتی میتواند جایگزین مناسبی برای نانهای سنتی باشد، افزود: نانهای صنعتی با استفاده از مخمر و بهبود دهندهها، ارزش غذایی بیشتری دارند، همچنین مدت زمان نگهداری این نان بیشتر است.
در تولید نانهای صنعتی انرژی کمتری استفاده میشود
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه در پخت نان صنعتی دست دخالت ندارد و همه فرآیند به صورت مکانیزه انجام میشود، یادآور شد: این نان سلامت فرد را تضمین میکند و چون در معرض مستقیم حرارت قرار نمیگیرد، سلامت آن حفظ میشود.
فاضلیمقدم تصریح کرد: در تولید نانهای صنعتی انرژی کمتری استفاده میشود و شرایط نگهداری، پخت، بهداشت فردی و محیطی مکان و تجهیزات درمقایسه با نان سنتی بسیار مطمئن است.
وی با بیان اینکه تنوع تولید در نانهای صنعتی بیشتر بوده و بستهبندی آن نیز بهداشتی است، بیان کرد: روی بستهبندی این نان مشخصات کامل درج شده و مصرف کننده میداند نان بستهبندی شده، تاریخ تولید و انقضا دارد و با اطمینان خاطر استفاده میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اینکه خیلی از فروشگاهها نانهای سنتی را بدون بستهبندی عرضه میکنند و زمان نگهداری این نانها محدود است، اظهار کرد: این در حالیست که تولید نانهای سنتی فاقد شرایط مناسب بهداشتی و مشخصات است.
وی گفت: امکان آلودگی و کپک زدن این نانها وجود دارد و عرضه نانهای سنتی به این شکل در فروشگاهها قابل قبول نیست.
فاضلیمقدم با تاکید بر اینکه نانهای صنعتی گزینه مناسبی برای مصرف هستند، یادآورشد: مصرف اینگونه نانها در کشور نهادینه نشده و نیاز بوده که زمینه ایجاد نانواییهای صنعتی در کشور و لرستان ایجاد شود چرا که از لحاظ تغذیهای غنی است.
177 مورد مجوز راهاندازی نان صنعتی در لرستان صادر شده است
ملکی مدیر عامل شرکت غله لرستان نیز در این باره گفت: ساختارهایی که برای ایجاد نان صنعتی در نظر گرفته شده در سالهای 86 و87 بوده که این طرح قرار بود در کشور اجرایی شود و در شرایط اقتصادی آن روز که تحریم وجود نداشت، شاهد استقبال بخش خصوصی بودیم.
وی ادامه داد: برای این مهم 177 مورد مجوز با اعتبار بین 3 تا 6 ماهه صادر شد، اما از سال 87 به بعد چون این پروژه نیازمند داشتن طرح توجیهی، زمین 2 هزار متری و هزینههای خرید دستگاههای ماشینآلات بود، سرعت کار گرفته شد.
ملکی بیان کرد: در صورت داشتن متقاضی ایجاد نان صنعتی در استان 80 درصد هزینههای خرید تسهیلات را پرداخت میکردیم.
وی یادآور شد: با اعمال تحریمها متقاضیان نان صنعتی دیگر رغبتی برای ایجاد این طرح نداشتند، چرا که با افزایش قیمت ارز، ایجاد این پروژهها توجیه اقتصادی نداشت.
60 میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی نان صنعتی نیاز است
مدیرعامل شرکت غله لرستان بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی موجود، 60 میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد نان صنعتی نیاز است.
ملکی با بیان اینکه نان صنعتی مکانیزه است و دست انسان در آن دخالت ندارد، اظهار کرد: فرآیند پخت این نان از زمان تخمیر تا پخت استاندارد بوده و تنوع آن زیاد است و بین 50 تا 60 نوع نان صنعتی تولید میکند.
وی با تاکید بر اینکه ضایعات نان صنعتی بسیار اندک است، اما کیفیت آن کاملا سالم است، ادامه داد: تمام موادمغذی و افزودنیهای مجاز میتوانند در این نان استفاده شود و خمیر اضافه را منجمد کنیم.
مدیرعامل شرکت غله لرستان یادآور شد: چنانچه بخش خصوصی برای راهاندازی نان صنعتی اعلام آمادگی کند، میتواند از 80 درصد تسهیلات این پروژه استفاده کند.
فروش نان صنعتی آزاد و نرخگذاری ندارد
قدرتالله ولدی مدیرکل دفتر هماهنگی و امور بینالملل استانداری لرستان نیز دراین باره گفت: برای راهاندازی نان صنعتی چنانچه سرمایهگذاری پای کار بیاید، از تسهیلات کمپ بهره بهرهمند خواهد شد.
وی اضافه کرد: طرحی که ارائه میشود، باید توجیه اقتصادی و فنی داشته باشد و بعد از رویت به سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی استان ارسال شود که پس از تایید در کارگروه مطرح و برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی میشود.
ولدی با بیان اینکه متقاضی این طرح آرد مورد نیاز را باید خود تهیه کنند و فروش نان صنعتی آزاد و نرخگذاری هم ندارد، بیان کرد: چنانچه سرمایهگذار بین 20 تا 30 درصد آورده داشته باشد، تسهیلاتی ارزان قیمت در اختیارش قرار میدهیم مشروط براینکه طرحش توجیه اقتصادی داشته باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی و امور بینالملل استانداری لرستان با تاکید بر اینکه چنانچه نان صنعتی جزو اولویتهای صندوق توسعه ملی باشد، میتوان از طریق این صندوق نیز متقاضی را معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: البته باید رغبت مردم برای خرید نانهای صنعتی و حجیم بررسی شود و سپس نسبت به راهاندازی آن تصمیمگیری شود.
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]