تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812830775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغذيه خوب به جاي قرص آهن‌


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تغذيه خوب به جاي قرص آهن‌
آهن هم در گوشت قرمز و به ميزان كمتري در گوشت سفيد يافت مي‌شود كه ميزان جذب آهن از طريق مصرف گوشت قرمز تا 20 درصد هم مي‌رسد.
كم‌خوني ناشي از فقر آهن شايع‌ترين نوع كم‌خوني است كه در دختران جوان بسيار شايع و البته قابل جبران است. تحقيقات نشان مي‌دهد بسياري از زنان 15 تا 49 سال كشور دچار سوء تغذيه ناشي از فقر آهن هستند كه در صورت عدم درمان بموقع آن منجر به آنومي يا كم‌خوني مي‌شود.
فقر آهن در دختران نوجوان حتي ممكن است موجب افت تحصيلي شود، چرا كه قدرت تمركز در يادگيري را كاهش مي‌دهد.
نوجوانان دچار فقر آهن در برقراري ارتباط با ديگران دچار مشكل خواهند شد چون فقر آهن باعث بي‌حوصلگي افراد مي‌شود بنابراين نسبت به افراد بي‌توجهي نشان مي‌دهند. از طرفي به علت خستگي زودرس، فرد تمايل كمتري نسبت به انجام ورزش و يا فعاليت‌هاي بدني پيدا مي‌كند.
با توجه به اين مشكلات، مصرف مكمل‌هاي آهن براي جبران فقر آهن در بدن در حالي توصيه مي‌شود كه توجه به رژيم غذايي مناسب مي‌تواند در جهت جبران فقر آهن و پيشگيري از كم‌خوني تاثير خوبي داشته باشد.
دكتر كيمياگر، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به اين مساله اشاره و اظهار مي‌كند: قطعا توجه به رژيم غذايي مناسب مي‌تواند بسيار تاثيرگذار باشد.
اومي‌گويد: آهن به 2 شكل «هم» (heme) و «غيرهم» در مواد غذايي يافت مي‌شود. بدين شكل كه آهن هم در گوشت قرمز و به ميزان كمتري در گوشت سفيد يافت مي‌شود كه ميزان جذب آهن از طريق مصرف گوشت قرمز تا 20 درصد هم مي‌رسد.
به گفته كيمياگر، آهن غيرهم نيز در منابع گياهي يافت مي‌شود كه ميزان آن كمتر از گوشت قرمز و ميزان جذب آن حدود يك تا 5 درصد است.
او تاكيد مي‌كند: جذب اين مقدار از آهن و از طريق منابع گياهي با منابع ويتامين C و مصرف همزمان آنها ارتباط مستقيمي دارد.در واقع اين متخصص تغذيه نسبت مصرف مواد غذايي متنوع در كنار هم را براي جذب بيشتر آهن توصيه مي‌كند.
كيمياگر به باور‌هاي غلطي در خصوص دريافت آهن از منابع غذايي اشاره مي‌كند: مثلا مردم به اشتباه فكر مي‌كنند كه با مصرف پسته آهن زيادي دريافت مي‌كنند كه در مقابل كالري زياد موجود در پسته اين ماده غذايي آهن زيادي ندارد.
او تاكيد مي‌كند: ميزان آهن موجود در اسفناج هم مانند ساير منابع گياهي است.
آزمايش كم‌خوني را جدي بگيريد
اغلب دختران ايراني تغذيه مناسبي ندارند و ضمن عدم رعايت مصرف مواد مغذي، در بسياري از موارد از خوراكي‌هاي زيان‌آور نظير چيپس و پفك استفاده مي‌كنند كه اين تغذيه ناصحيح منجر به كم‌خوني در اين دختران مي‌شود.
دكتر شهره شفيعي، مختصص زنان مي‌گويد: كم‌خوني حاد در زنان و دختران حجم و غلظت خون را كاهش مي‌دهد بنابراين افرادي كه كم‌خوني در آنان مزمن شده است بايد قرص‌هاي آهن و اسيد فوليك را تا زماني كه پزشك براي آنان تجويز كرده، ادامه دهند.
اومي‌گويد: تشخيص كم‌خوني در دختراني كه در سنين نوجواني هستند با معاينه مربيان بهداشت مدارس صورت مي‌گيرد كه در اين صورت اين افراد به مراكز بهداشتي و درماني ارجاع داده مي‌شوند كه با آزمايش خون ساده ميزان كم‌خوني آنان مشخص است.
شفيعي با بيان اين‌كه عدم ورزش كافي، عدم نشاط روحي و تغذيه نامناسب و نادرست منجر به بروز بيماري‌هايي نظير كم‌خوني مي‌شود، ادامه مي‌دهد: زنان با توجه به شرايط جسمي، در برخي موارد نياز به مصرف قرص آهن دارند. بنابراين بايد با دادن آزمايش از كم‌خوني خود مطلع شوند تا از اين طريق از مزمن شدن كم‌خوني جلوگيري كنند چون كم‌خوني در تمامي سيستم بدن تاثير نامطلوب خواهد داشت.
اين متخصص معتقد است: بهتر است كه والدين به فرزندان خود مواد غذايي مغذي نظير شير يا حتي غذاهاي ساده و سبك نظير نان و پنير بدهند تا در زمان حضور در مدرسه به جاي مصرف چيپس و پفك از مواد غذايي مفيد براي بدن استفاده كنند. چون استفاده از اين مواد غذايي نه تنها براي بدن زيان دارد بلكه باعث از بين بردن اشتهاي افراد براي مصرف غذا مي‌شود.
 يکشنبه 19 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن