واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از رونمایی از کتاب تاریخ تحلیلی ترانه؛
از موشکافی شعر توسط نماینده مجلس تا انتقاد از پیشکسوتان
در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ تحلیلی ترانه، نماینده مردم ساری در مجلس به موشکافی شعر پرداخت و یکی از ترانهسرایان کشور هم نسبت به رفتار نسل گذشته با شاعران امروز، انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عصر امروز کتاب تاریخ تحلیلی ترانه فارسی به قلم مهدی موسوی که شامل بررسی جریانها، انواع ترانه، گزیده ترانه و ترانههای بعد از انقلاب اسلامی است در سالن اجتماعات بهزیستی مازندران رونمایی شد. نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: شعر یکی از زیباترین و ماندگارترین آثاری است که در زبان و ادبیات فارسی خوش درخشیده است. سید رمضان شجاعی کیاسری با اشاره به اینکه امیدواریم شاهد ارتقا و نو شدن ترانه در کشور باشیم، اظهار کرد: شعر متعلق به عصر و زمان است و بر این اساس است که شعر زمان جنگ با شعر زمان صلح، متفاوت است. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شعر در نگاه خود، نیاز به نو شدن دارد، افزود: اگرچه در عرصه شعر، بزرگانی مانند حافظ، سعدی و مولوی داریم اما براساس نیاز زمانه به حوزههای مختلف هنر مانند موسیقی پاپ و سنتی، ضرورت دارد در عرصه شعر هم شاعران و هنرمندان جوان ورود پیدا کنند. وی با اشاره به اینکه شعر با نظم متفاوت است، گفت: شعر باید از احساس درون فرد بجوشد و با استخدام واژگان، انقلابی در مخاطب به وجود بیاید.
در ادامه این نشست نویسنده کتاب تاریخ تحلیلی ترانه نیز اظهار کرد: این کتاب، ترانههایی از دوران باستان تا امروز را دربر میگیرد و به ترانههای بعد از انقلاب اسلامی، به صورت ویژه توجه شده است. مهدی موسوی با بیان اینکه از ارائه آرا و سلیقه شخصی در این کتاب پرهیز کردم، افزود: سعی کردم نگاه عمیق به ترانهها داشته باشیم و ترانههای ماندگار و برجسته را هم مورد توجه قرار دادم.
به گزارش فارس، در ادامه این نشست یکی از ترانهسرایان کشور نیز اظهار کرد: این کتاب، نخستین نمونه جامع از تاریخ تحلیلی ترانه در کشور است و آثاری که پیش از این منتشر شد، همه بخشها را دربر نمیگیرد. افشین مقدم با اشاره به اینکه کارهایی که در قالب ترانه ارائه میشود اشعار محاوره است که آهنگساز به آن شکل میدهد، افزود: ترانهسرا باید ترجیعبند و شخصیت صدایی خواننده را بشناسد. وی با بیان اینکه شبکه واژگانی یک خواننده نباید در خواننده دیگر وجود داشته باشد، گفت: در حالی که امروز، اینچنین است چون از یک ترانهسرا استفاده میکنند و به همین دلیل، دورهشناسی ترانه در ارائه کار موفق، مهم است. این ترانهسرا با اشاره به اینکه کتاب تاریخ تحلیلی ترانه، به صورت موشکافانه، جریان ترانه کشور را مورد توجه قرار داده و این وجه متمایز این کتاب از دیگر کتابهای این حوزه است، تصریح کرد: به همین دلیل به شاعران جوان توصیه میکنم این کتاب را مطالعه کنند. مقدم با بیان اینکه نسل قدیمی همیشه دوران اوج خود را سپری کرده اما وقتی به نسل نو میرسد، به جای اینکه کمک کننده باشد مانع تراشی میکند، ادامه داد: به پیشکسوتان این پیام را میدهم که بهتر است تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهند و به جای مانعتراشی، کمک کنند چون جوان امروز به شکل دیگری فکر میکند. وی گفت: شاعر امروز، نمیتواند تجربههای شخصی خود را در پارامترهای ترانه دهه 50 بسنجد. به گزارش فارس، در این مراسم تعدادی از شاعران مازندرانی به شعرخوانی پرداختند.
94/10/24 - 20:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]