تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كاغذى را كه روى آن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم نوشته شده است از روى زمين برد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818961969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب شناسي بازي‌هاي رايانه‌اي اسلامي/ 2پشت پرده‌ي بازي‌هاي رايانه‌اي/2«انتظار مصلح» در بازي‌هاي رايانه‌اي دستخوش تغيير شده‌است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيب شناسي بازي‌هاي رايانه‌اي اسلامي/ 2پشت پرده‌ي بازي‌هاي رايانه‌اي/2«انتظار مصلح» در بازي‌هاي رايانه‌اي دستخوش تغيير شده‌است
گروه وبلاگ وIT: يكي از تاكتيك‌هاي ديگر بازي‌هاي رايانه‌اي تكيه بر موضوع «انتظار» بود. اكثر قريب به اتفاق فرقه‌ها و مذاهب بر اين باورند كه در دوره آخرالزمان كه زمام امور از دست بشر خارج مي‌شود، مصلحي ظهور خواهد كرد كه وضع مردم را سامان مي‌بخشد. در اين بازي‌هاي اين غرب و امريكا نجات‌دهنده بشر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، امروزه توليد بازي‌هاي رايانه‌اي به حدود 3 تا 4 هزار نسخه مي‌رسد. بيش از سي مليون نفر در جهان، اوقات فراغت خود را پاي اين بازي‌ها مي‌گذرانند و ده در صد اين عده، روزانه بين 4 تا 7 ساعت وقت خود را پاي آن صرف مي‌كنند.

شايد بتوان ادعا كرد كه بازي‌هاي رايانه‌اي به خاطر سهولت دسترسي و جذابيت‌هاي خاص خود، به عنوان يك رسانه‌ي محبوب و پر طرفدار، توانسته است از نظر جذب مخاطبان جوان و پر انرژي به طور جدي با‌هاليوود رقابت كند. هرچند كه خيلي از بازي‌ها از روي فيلم‌هاي معروف و پر فروش‌هاليوود ساخته مي‌شود، ولي به عنوان مثال جالب است بدانيد در سال 1380 ‌هاليوود تنها پنج مليارد دلار سود داشته است در حالي كه در همين سال سود شركت‌هاي بازي‌هاي رايانه‌اي در آمريكا بيش از سي مليارد دلار بوده است.

اينجانب هيچگونه آماري از تنوع و ميزان رواج بازي‌هاي رايانه‌اي در كشورمان ندارم؛ اما آمار و اطلاعات جسته و گريخته اي كه از ديگر كشورها وجود دارد مي‌تواند وجود تب و تاب اين نوع بازي‌ها را نشان دهد والبته اگر نگوييم اين تب و تاب در كشور ما بيشتر از آن كشورها نيست، احتمالاً كمتر هم نخواهد بود.

ـ در 75 درصد خانه‌هاي آمريكايي سيستم بازي‌هاي رايانه‌اي وجود دارد.

ـ اكثر استفاده كنندگان از اين بازي‌ها در آمريكا مرد هستند و بين 7 تا 34 سال سن دارند.

ـ اغلب بازي كنان بازي‌هاي رايانه‌اي را پسران 15 تا 24 سال شكل مي‌دهند.

ـ بازي halo2 در اولين هفته از انتشارش در بازار در ماه نوامبر، 66 مليون دلار فروش داشته است.

ـ علاقه ي خانم‌ها هم به اين بازي‌ها رو به افزايش است. درحال حاضر 25 درصد زنان بريتانيايي، 39 درصد زنان آمريكايي و 69 درصد زنان كره‌اي از بازي‌هاي رايانه‌اي استفاده مي‌كنند.

ـ در سه كشور فوق، متوسط سن زناني كه وقت خود را با بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌گذرانند بين 30 تا 35 سال است و به طور متوسط هفته اي 7 ساعت بازي مي‌كنند و در سال حدود 250 يورو براي خريد آن مي‌پردازند.

ـ بر اساس پژوهش شركت مايكروسافت، كاربران رايانه‌هاي شخصي 18 درصد از زمان استفاده از رايانه را صرف بازي مي‌كنند.

ـ بازي‌هاي رايانه‌اي بعد از گشت و گذار در اينترنت و كار با پست الكترونيك، سومين علاقه در بين برنامه‌هاي رايانه‌اي است.

ـ در اخبار آمده بود كه يك جوان سي ساله چيني كه 6 سال پيش، شركت بازي‌هاي آنلاين را راه اندازي كرده‌است، هم اكنون دومين مرد ثروتمند چين با يك مليارد دلار دارايي به حساب مي‌آيد.

ـ با توجه به درآمد سرشار صنعت بازي‌هاي رايانه‌اي، چين قصد دارد تا دو مليارد يوآن در اين صنعت سرمايه گذاري كند.

بنابراين با وجود چنين ظرفيتي، بديهي است كه قدرت‌هاي جهاني و نظام سلطه به طور عام و آمريكا و سردمدارن صهيوني نظم نوين جهاني به طور خاص، نتوانند از كنار آن بي تفاوت شده و براي تسخير اين نوع رسانه و استفاده از تمام ظرفيت‌هاي آن براي اهداف و مطامع خود تلاش نكنند.

البته تا قبل از انقلاب اسلامي‌ايران و تأثير شگرف آن بر بيداري جهان اسلام، و با توجه به احساس تهديد آمريكا از سوي بلوك شرق و نظام فكري كمونيسم، بسياري از اين بازي‌ها مانند بازي « آژير قرمز » بر پايه مبارزه قهرمانان آمريكايي با كمونيست‌ها و شكست دادن آنان صورت مي‌گرفت. بخش ديگري هم بر مبناي قهرمان سازي آمريكايي در مقابله با نازي‌ها و فاشيست‌ها دور مي‌زد.

مثلاً بازي «بازگشت به قلعه ولفناشتاين» كه بازي كننده در نقش يك سرباز آمريكايي در جنگ جهاني دوم ظاهر مي‌شود. او به درون كاخ‌هاي نازي نفوذ مي‌كند و با سربازان s.s به مبارزه مي‌پردازد و در پيچ و خم راهروي كاخ‌ها، سربازان آلماني را از پاي در مي‌آورد. در اين بازي، نوعي ديدگاه جانبدارانه و ايجاد حس قهرماني به نفع آمريكايي‌ها وجود دارد و همينطور است بازي «ميدان نبرد» و غيره يا بازي «ارتش آمريكا» عرضه شده در سال 1381 كه بازي كننده در آن، به يك سرباز آمريكايي تبديل مي‌شود. هدف ارتش آمريكا كه سازنده اين بازي است، جذب بيشتر جوانان به سوي مشاغل نظامي‌و همان ايده قهرمان سازي است.

در بازي «پيروزي» كه يازده مرحله دارد كاربر رايانه در نقش يك گروهبان آمريكايي به نام جان باكر در درگيري‌ها شركت مي‌كند و از شمال آفريقا به سمت سيسيل حركت مي‌كند و در آخر ارتش آلمان را در جنگي تاريخي در قلب ايتاليا شكست مي‌دهد.

در بازي «مدال افتخار» كاربر رايانه در نقش يك ستوان به نام مايك پاول كه يكي از نيروهاي گردان اول تفنگداران مخصوص است، در الجزاير، نروژ، بريتان فرانسه، جنگل‌هاي زيگفريد آلمان عملياتي شجاعانه را به نمايش مي‌گذارد.

در نسخه دوم بازي «پيروزي» با عنوان «رهبري حمله» در نقش جك بارنز از نيروي هوابرد آمريكا بازي مي‌كند و جنگ جهاني دوم را تجربه مي‌كند.

در بازي «نداي وظيفه» كاربر رايانه ابتدا آموزش‌هاي لازم را مي‌بيند و سپس در نقش نيروهاي ضد آلمان با ورود به برلين و كشتن آخرين سرباز آلماني، پرچم آزادي را روي ساختمان‌هاي اين كشور به اهتزاز در مي‌آورد.

البته در اين باره مي‌توان به بازي‌هاي جهت دار سياسي بسياري از جمله: ميدان نبرد، شاهين سياه، تيم شمشير بازان، اسلحه اي به نام مودم، نبرد هنگ كوما، منطقه ي كشتار و غيره اشاره كرد كه همه و همه در جهت قهرمان سازي و ارائه چهره‌اي اسطوره‌اي از سرباز آمريكايي در مبارزه با نازي‌ها ساخته و پرداخته شده‌است.

اما به هر حال بعد از فروپاشي شوروي، درست در زماني كه آمريكا مي‌خواست طعم امپراتوري بلامنازع جهان را بچشد و تازه داشت نفسي راحت مي‌كشيد و نظم نوين جهاني را طراحي و به خورد جهان مي‌داد، تأثيرات شگرف انقلاب اسلامي ‌ايران بر همه ملت‌هاي مسلمان و غير مسلمان در گوشه گوشه جهان پديدار شد و خواب‌هاي طلايي آمريكايي‌ها مبني بر تك قطبي شدن جهان به هم ريخت و مواجه با قدرتي موثرتر و كارآمدتر از قدرت بلوك شرق در پهنه ي گيتي شد. اين قدرت جديد كه به عنوان يك قطب كارآمد در جهان پديد آمد، قطب قدرتمند اسلامي‌ يا مسلمانان بود كه در يك محدوده جغرافيايي محدود نمي‌شد و سراسر عالم را در بر مي‌گرفت.

يكي از ويژگي‌هاي اين قطب جهاني جديد، تكيه بر موضوع «انتظار» بود كه قدرتي روز افزون و دروني در وي ايجاد مي‌كرد. قدرتي كه با توجه به اعتقاد به مقوله ي انتظار در همه مكاتب، مي‌رفت تا به كانوني تبديل شود كه همه ي محرومان جهان و ستمديدگان را پيرامون يك محور جمع كند و همه را به صف آرايي در مقابل سلطه گران وادارد. مي‌دانيد كه يكي از باورهاي مسلم همه مكاتب و گرايش‌هاي اعتقادي مقوله انتظار است. اكثر قريب به اتفاق فرقه‌ها و مذاهب بر اين باورند كه در دوره ي آخرالزمان كه زمام امور از دست بشر خارج مي‌شود و انسان به اوج هرج و مرج و بيچارگي مي‌رسد مصلحي ظهور خواهد كرد كه وضع مردم را سامان مي‌بخشد و زندگي در پرتو رفاه و سعادت را براي بشر به ارمغان مي‌آورد.

يكي ديگر از ويژگي‌هاي بارز اين قدرت جديد ـ كه البته بيش از آنكه ناشي از قدرت نظامي‌باشد، ناشي از قدرت روحي و معنوي و فرهنگ شهادت طلبي و همان مقوله ي انتظار مصلح جهاني بود ـ نترسيدن از تهديدات نظامي‌ابرقدرتانه بود تا جايي كه حتي از زور آزمايي و پنجه در پنجه شدن با آمريكا هم هيچگون هراس و ترديدي به دل راه نمي‌داد.

بنابراين ناتوي نظامي‌كه تا ديروز براي كنترل كمونيسم و قدرت نظامي‌شرق، با مدرن‌ترين تجهيزات نظامي ‌و تسليحات كشتار جمعي ايجاد شده بود، ديگر براي مقابله با اين قطب جديد با اين قدرت روحي و اعتقادي فاقد كارايي و توانمندي لازم بود و بايد در كنار آن يك سازمان عريض و طويل فرهنگي شكل مي‌گرفت كه تحت يك فرماندهي، با استفاده از تمامي ‌ظرفيت‌هاي تبليغاتي و فرهنگي و سامان دهي مناسب آن‌ها براي مبارزه با اين تفكر جديد و انقلابي و كنترل آن براي عدم گسترش و در صورت امكان نابودي آن برنامه ريزي و تلاش كند. اين سازمان عريض و طويل و در عين حال مخفي را مقام معظم رهبري «ناتوي فرهنگي» ناميده‌اند.

با توجه به آنچه گذشت، چه چيزي بهتر از اينكه ناتوي فرهنگي در جديدترين نوع تهاجم خود، با انواع فيلم‌ها و بازي‌هاي تخيلي و استفاده از تكنيك‌هاي برتري كه به طور انحصاري در اختيار دارد، موضوع آخرالزمان را مطرح و خود را همان منجي منتظر فرض كند و بدين شكل ضمن تأمين همه اهداف پيش گفته، با موج سواري خائنانه و شيطنت بار، مفهوم و ماهيت انتظار ملت‌ها و توده‌هاي مختلف دنيا را به نفع خود مصادره كند.

اين بود كه ديگر اين جنگ نرم‌افزاري، دامنه‌اي گسترده تر از محدوده سياسي و جغرافيايي پيدا كرد و به كمك جنگ‌هاي ديني و ايدئولوژيكي شتافت و حالا ديگر با هدايت ناتوي فرهنگي و به كارگيري تمام استعدادها و ظرفيت‌هاي موجود تبليغاتي در تمام شكل‌هاي موثر آن، هدف كشورهاي اسلامي ‌و فرهنگ و هويت مسلمانان است.

من در اين مقال به ساير شيوه‌ها و ابزار فرهنگي مثل سينما، تلويزيون، نقاشي متحرك، هنرهاي تجسمي، كتاب، روزنامه و مجله، سايت‌هاي اينترنتي، شبكه‌هاي ماهواره‌اي و غيره كاري ندارم و تنها در صدد بررسي بازي‌هاي رايانه‌اي هستم كه يكي از كارآمدترين روش‌ها براي تأثير گذاري و فرهنگ سازي در جهت اهداف مورد نظر نظام سلطه به طور عام و آمريكا به عنوان چماق صهيونيزم به طور خاص بوده و خواهد بود.

در اين مقطع، بخشي از اين بازي‌ها كه با همان هدف قهرمان پروري و توجيه تجاوزات نظامي‌به ديگر كشورهاست، متوجه كشورهاي اسلامي‌و عمدتاً ايران و كشورهاي همسايه ي ايران كه خواهي نخواهي تحت تأثير فرهنگ اسلام انقلابي ايران هستند، مي‌شود تا ضمن معرفي اين قدرت معنوي جديد به عنوان نماد تروريسم، آمريكا به عنوان منجي جهانيان از شرارت تروريست‌ها مطرح شد و فلش راهنماي فرهنگ «انتظار» آمريكا را به عنوان مصلح موجود، به جاي مصلح غيبي نشان دهد. يعني افكار عمومي‌جهان بايد باور كنند كه لشكركشي به گوشه گوشه ي جهان در راستاي نجات ملت‌هاست و آمريكا همان منجي است كه همه منتظر او هستند.

در همه اين بازي‌ها مبارزه آمريكايي‌ها با اسلام و كشورهاي اسلامي‌ به خصوص شيعه و كشور ايران مطرح است. در غالب اين بازي‌ها بازيگر رايانه در حكم يك قهرمان آمريكايي با تروريست‌هايي درگير مي‌شود كه قيافه اسلامي ‌و واضح تر بگويم قيافه بچه‌هاي بسيجي و سربازان ايراني دارند. نمادهايي هم كه در اين بازي‌ها به عنوان پايگاه‌هاي دشمن استفاده مي‌شود مساجد و اماكن مذهبي مسلمانان با رنگ‌هاي سبز و آبي است كه كاشي‌ها و معرق كاري‌هاي اسلامي‌ به صورت بسيار واضح و روشن در آن نمايان است.

ماهيت اين بازي‌ها معمولاً بر مبارزه با تروريسم متمركز شده‌است. سري بازي‌هاي «دلتا فورث» و به خصوص نسخه‌هاي جديد آن شما به عنوان قهرمان بازي به نقاط مختلف جهان سر مي‌زنيد. از مبارزه با قاچاق مواد مخدر در كلمبيا گرفته تا مبارزه با تروريست‌ها در ايران مسئوليت جهاني شماست. آري، ايران و به طور دقيق جزيره خارك.

در اين بازي يكي از سخت ترين مراحل بازي، مبارزه با تروريست‌هاي ايراني است. شما در همه جهان و در گير و دار مبارزه با عناصر شرور، همواره با آدم‌هايي با لباس شخصي روبرو هستيد اما به ايران كه مي‌رسيد بايد با نيروهاي منظم نظامي‌كه يونيفرم نظامي‌خاكي با چهره‌هاي بسيجي و اسلامي‌ هستند، مبارزه كنيد.

در يكي از اين مراحل بايد پس از درگيري با نيروهاي ايراني كاميون‌هايي كه به نظر حاوي مواد شيميايي مي‌رسند و از اسكورت محكمي‌ هم برخوردارند را صحيح و سالم به تصرف در آوريد و بدون اينكه آسيبي ببينند به يك منطقه امن مورد نظر برسانيد.

در همين سري بازي‌ها گاهي شما لازم است به منطقه خوزستان برويد.

ادامه دارد...

منبع: سيد محمد رضا واحدي/ وبلاگ لبگزه
 يکشنبه 19 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن