واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جالبترین پیشرفتهای پزشکی سال 2015+تصاویر
در اینجا به 5 نوآوری پزشکی برتر سال 2015 که جلوهای ویژه به علم پزشکی دادند اشاره میکنیم.
به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،
ذوب کردن آب مروارید
آب مروارید یکی از عوامل مهم در کم شدن بینایی و از دست دادن آن است و تنها راه درمان آن عمل جراحی دردناک است که طی آن لنزی تیره از چشم برداشته میشود و جای آن لنزی مصنوعی گذاشته میشود. دانشمندان موفق به تولید قطرهای شدند که قادر است آب مروارید را ذوب کند و از بین ببرد.
پس از آنکه دانشمندان استورئید طبیعی را کشف کرند، تصمیم گرفتند آن را روی لنزهای اهدایی آزمایش کنند. نتیجه نشان داد نه تنها این ماده حجم آب مروارید را کم میکند بلکه از بازگشت دوباره آن با کمک قطرههای چشم جلوگیری میکند. البته گفته شده است که استفاده از این قطره ممکن است از تشکیل پروتئین در مغز جلوگیری کند که خود مانع عبور نور میشود.
پیشرفت در ارتباط مستقیم مغز با مغز و ذهنخوانی
دانشمندان موفق به اتصال مغزی مستقیم شدند که ترکیبی از تصویربرداری و تحریک عصبی است و به مغزهای فرستنده و گیرنده اجازه میدهد تا به طور مستقیم از طریق کدگذازی عصبها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از این طریق گیرنده میتواند ذهن فرستنده را بخواند.
در گذشته از روش اتصال مغزی بین انسان و حیوان انجام میشد تا به انسان کمک کند حیوانات دیگر را با افکارش کنترل کند اما تا به حال این روش بین دو انسان صورت نگرفته بود. در سال 2015 اولین اتصال مغزی بین دو انسان برای خواندن مغز انجام شد که موفقیتآمیز بود.
استفاده از سلولهای بنیادی برای توسعه باروری
گروهی از دانشمندان از سرتاسر دنیا بر روی سلولهای بنیادی که از پوست فردی بزرگسال گرفته شده بود کار کردند تا باروری انسان را شبیهسازی کنند و توسعه دهند. میان 10 اهداکننده مختلف، دانشمندان توانستند سلولهای زایای اولیه جدید انسان را توسعه دهند که ثابت شد به سلولهای بنیادی طبیعی انسان که از جنین سقط شده گرفته بودند شبیه شود. این کشف میتواند خبر بسیار خوشایندی برای زوجهایی باشد که درگیر مشکلات ناباروری هستند.
تغییر دادن ویروس فلج اطفال برای درمان سرطان
استفاده از فلج اطفال، یک بیماری ویروسی که میتواند منجر به فلج شدن، مشکلات تنفسی و حتی مرگ شود، برای درمان گلیوبلاستوما که نوعی توموری مغزی است و طول عمری کمتر از 1 سال دارد از جمله نوآوریهای جالب در سال 2015 بود. پزشکی به نام ماتیاس گرومیر و همکارانشان در دانشگاه دوک توانستند با موفقیت ویروسهای فلج اطفال را تغییر دهند تا تومورهای مغزی را با از بین بردن یک ترتیب و توالی ژنتیکی مهم درمان کنند.
گرومیر و همکارانش به این نتیجه رسیدند که فلج اطفال در بدن به دنبال گیرندهها میگردد و خود را به گیرندههایی که تقریبا در تمامی تومورهای جامد و سفت وجود دارند وصل میکند. آنها نشان دادند که ویروس فلج اطفال تغییردادهشده سلولهای سرطانی را سمی میکنند و به سلولهای طبیعی هیچ آسیبی نمیرسانند.
دستیابی به موفقیت بزرگ در درمان سرطان خون
دانشمندان به درمانی جدید از سرطان خون دست یافتند که در آن سلولهای ایمنی ژندرمانی میشوند تا سلولهای سرطانی کشنده را شناسایی کنند و آنها را از بین ببرند. معمولا بیماران مبتلا به سرطان نمیتوانند به اندازه کافی سلولهای ایمنی تولید کند تا با سلولهای سرطانی مبارزه کند. از طریق ژندرمانی سلولهای ایمنی میتوان به سلولهای افراد مبتلا به سرطان این قابلیت را داد تا سلولهای سرطانی را از بین ببرند.
۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]