واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عواقب یک «اقدام اشتباه» از استانداری تهران تا فرمانده یگان ویژه پایتخت/ خودسرها، تندروها یا نفوذیها مساله این است!
برکناری معاون امنیتی استاندار تهران و فرمانده یگان ویژه پایتخت پس از احراز قصور در حادثه سفارت عربستان می تواند گامی درجهت قانونمند و مسئولیتپذیر کردن مقامات مسئول در زمنیه برقراری امنیت باشد.
به گزارش نامه نیوز، «شناسایی، دستگیری و تحقیق از متهمان حادثه سفارت عربستان ادامه دارد»؛ عباس جعفری دولت آبادی با این جمله آب پاکی را روی دست همه مصببان و منتقدان حادثه حمله به سفارت عربستان ریخت و به نوعی اعلام کرد که قرار نیست قائله تازه ترین نمایش پرهزینه خودسرها به این زودی تمام شود.
مسیحیان جهان هنوز جشن آغاز سال نو میلادی را به پایان نبرده بودند که افرادی که هنوز مشخص نیست تندرو، خودسر و یا نفوذی بودند در تهران و در مقابل سفارت عربستان و کنسولگری این کشور در مشهد آتش به پا کردند و به بهانه اعدام یک روحانی شیعه وارد ساختمان سفارت ریاض شدند؛ اقدامی مسبوق به سابقه و پرهزینه البته در غیاب نیروهای امنیتی.
طی 10 روز گذشته سوالی که به شدت ذهن افکار عمومی را مشغول کرده این است که چگونه تجمع و درگیری احتمالی در مقابل سفارت عربستان با توجه به اعدام یک روحانی شیعه در عربستان از سوی نیروها و مقامات مسئول کشور پیش بینی نشده و تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز تنش احتمالی در نظر نگرفته شده بود. پیش بینی که می توانست با تشکیل حصار امنیتی، داربست و حضور پرشمار نیروهای امنیتی در مقابل سفارت عربستان نه تنها از سوءاستفاده عده ای از خودسرهای داخلی جلوگیری کند بلکه بهانه ای هم به دست فرصت طلبان عرب منطقه ندهد.
نیروهای یگان ویژه پایتخت اما همانند نیروهای پلیس در فیلم های هندی، در پایان ماجرا وارد صحنه شدند و حمله به سفارت عربستان ساعاتی پس از به آتش کشیده شدن ساختمان سفارت با بازداشت بیش از 50 نفر از حاضران در محل به پایان رسید تا صبح روز بعد حمله به سفارت عربستان ابعاد پیچیده تری به خود بگیرد. عربستان سعودی رابطه دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد، پس از آن کشورهای بحرین، سومالی، سودان، جیبوتی و جزایر کومور نیز اقدام به قطع کامل روابط دیپلماتیک خود با تهران کردند و سفیر ایران را اخراج کردند. امارات متحده عربی روابط دیپماتیک خود را کاهش داد و قطر و کویت سفیران خود را از تهران فراخواندند.
این در حالی است که پیشتر سفارت انگلیس و دانمارک نیز مورد حملات مشابه از سوی افراد بدون شناسنامه قرار گرفته بود و کشور هزینه آن را نیز پرداخته کرده بود. علاوه بر آن این اقدام مورد مذمت مقامات ارشد کشورمان از جمله مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته بود.
با این وجود هر روزی که از شب حادثه می گذرد موج محکومیت این اقدام از سوی مقامات کشورمان شدت بیشتری می گیرد که بیانگر اهمیت آن و تلاش برای توقف همیشگی تکرار این رفتارهای اشتباه است. حسن روحانی یک روز پس از حمله به سفارت با صدور نامه ای خطاب به قوه قضائیه ضمن اینکه خواستار رسیدگی به این پرونده خارج از نوبت شد، تاکید کرد که باید با مجازات عاملان و آمران این جرم آشکار، برای همیشه جلو اینگونه تعرضات به امنیت کشور و توهین به اقتدار و جایگاه نظام گرفته شود.
واکنش به اقدام عده ای خودسر، تندرو و یا نفوذی اما به بیانیه خواندن و وسخنرانی محدود نشد و عواقب بالا رفتن از دیوار سفارت ریاض در تهران به استانداری و نیروهای یگان ویژه پایتخت نیز رسید. معاون امنیتی استاندار تهران به دلیل احراز قصور در حادثه حمله به سفارت از سمتش برکنار شد و پس از آن فرمانده نیروهای یگان ویژه تهران نیز تغییر کرد.
دو تغییر مهم و قابل توجهی که پس لرزه های یک «اقدام اشتباه» بوده و می تواند پامی هرچند کوچک درجهت قانونمند و مسئولیت پذیر کردن مقامات مسئول در زمنیه برقراری امنیت در خصوص اماکن دیپلماتیک باشد.
۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]