واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لاریجانی: ايران هیچ متجاوزی را رها نمی کند
کد خبر: ۵۶۰۲۶۰
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹ - 11 January 2016
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: ايران قدرتمند قصد تعرض به کشوري را ندارد ولي اگر کشوري تعرض کند آن را رها نخواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: ايران قدرتمند بوده و ظرفيت دفاعي خوبي دارد اما قصد تعرض به کشوري را ندارد ولي اگر کشوري تعرض کند آن را رها نخواهد کرد.
علي لاريجاني در جمع رئيس و اعضاي بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس افزود: برخي ها توقع نداشته باشند و فکر نکنند مي توانند ايران را در مضيقه قرار دهند .
وي تصريح کرد: ملت ايران توانمند بوده و از ميراث گرانقدر دفاع مقدس برخوردار است و قدرت استفاده از اين ميراث را به خوبي دارد.
رئيس مجلس ادامه داد: فکر نمي کنم هيچ وقت کشور ما از اين ظرفيت به طور کامل استفاده کرده باشد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در شرايط فعلي مشکلاتي بوجود آمده که بايد از رفتار جمهوري اسلامي ايران چه در گذشته و چه در حال درس بگيرند.
لاريجاني افزود: اگر ما بعد از جنگ با کشورهايي که به صدام کمک مي کردند تلافي نکرديم به خاطر اين بود که نگاه ما بازي خرد نيست و به دنبال رفتار رايج منطقه اي که رقابتهاي حسودانه است نيستيم.
رئيس قوه مقننه تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران احساس مسئوليت بزرگتري دارد و نگران سرنوشت امت اسلامي است.
وي افزود: براي ايران هميشه افتخار است که يک کشور مسلمان از نظر بنيه دفاعي يا اقتصادي قوي باشد چرا که اين مسئله را تقويت کل بنيه مسلمانها مي دانيم .
لاريجاني با بيان اينکه امت اسلامي را به هم پيوسته مي دانيم گفت: اگر عراق قوي و از شر تروريستها نيز رها شود آرزوي ماست و اگر مصر يک کشور قدرتمند شود براي ما افتخار است.
رئيس مجلس تاکيد کرد : رفتار ما اينگونه نيست که به رقابتهاي منطقه اي دامن بزنيم ممکن است تصور برخي کشورها اينگونه باشد ولي تصور آنها اشتباه است .
لاريجاني با بيان اينکه در مقابل خطي هستيم که تروريستها و تکفيري ها آن را دامن مي زنند گفت: ما دنبال قدرتمندشدن کشورهاي اسلامي هستيم .
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بيداري اسلامي در منطقه سران برخي کشورها را دچار اشتباهات محاسباتي کرد، گفت: آنها تصور ميکردند که ميتوانند با پول و نظاميگري حرکت بيداري اسلامي را متوقف کنند که خوشبختانه نتوانستند در اين حملات به مقاصد خود دست پيدا کنند.
آقاي لاريجاني افزود: دفاع مقدس يک موضوع عام براي مردم و مسلمانان است بنابراين بايد در همين سطح نيز مسئولان اهتمام کنند و ما اميدواريم تلاشها در طريقه دفاع مقدس به ثمر بنشيند چرا که دفاع مقدس بايد براي نسل آينده يک راه روشني را ترسيم کند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاکيدکرد: البته بايد به دفاع مقدس نگاه چندوجهي داشت چون موضوعي بسيار مهم است و ابعاد مختلفي دارد، بنابراين بايد به همه وجوه آن توجه کرد که تاريخ دفاع مقدس و حفظ ارزشهاي آن ميراثي گرانقدر براي ملت است.
آقاي لاريجاني ادامه داد: در جنگي که صدام پرچمدار آن بود، جنگ عراق عليه ايران نبود بلکه يک جنگ جهاني بود چراکه در جنگهاي جهاني معمولا چندين کشور حضور دارند و در جنگ تحميلي نيز همه کشورها در مقابل ايران قرار داشتند، به عبارت بهتر در اردوگاه صدام بودند البته شايد چند کشور کوچک نيز بودند که خارج از اين موضوع قرار داشتند اما آنها هم با ملاحظه با ما کار ميکردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه برخي کشورها در جنگ تحميلي ساکت بودند و يا کمک اندکي به ايران کردند، گفت: اگر جنگ تحميلي در يک اشل جنگ جهاني ترسيم شود ميتوان به اهميت کار ملت ايران در دفاع مقدس پي برد و اينکه ملت ايران چگونه در مقابل اين صف جهاني ايستادگي کرد.
وي با بيان اينکه در آن شرايط کشورهاي مختلفي به صدام کمک اطلاعاتي ميکردند، افزود: تا اواخر جنگ نيز بسياري از کشورها امکانات نظامي به صدام ميدادند و حتي برخي کشورها نيز براي اولين بار هواپيما به صدام اجاره دادند و در اين ميان آلمانها نيز سلاحهاي شيميايي به صدام دادند بنابراين شرايط از نيمه جنگ تغيير کرد و حتي برخي کشورهاي مهم اسلامي نيز نيرو به صدام ميدادند.
آقاي لاريجاني تاکيد کرد: در يک سفرم به کشور سعودي از يکي از مسئولان ارشد اين کشور پرسيدم که چرا به صدام در جنگ عليه ايران کمک کرديد و اين مقام مسئول گفت که ما اشتباه کرديم و فقط 40 ميليارد دلار در اين جنگ به صدام کمک کرديم البته همين کشورهاي خرده ريز در منطقه نيز کم به صدام کمک نکردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه صدام بيشتر سلاح براي جنگ با ايران را از کشور شوروي سابق تامين ميکرد، افزود: شوروي نيز در آن زمان در کنار صدام بود اما بايد ديد که چه عواملي باعث شد که اين صحنه به وجود آيد و چه عواملي باعث شد که صدام اين اشتباه را انجام دهد چراکه ملت ايران در مقابل هيچ تجاوزي کوتاهي نميکند بنابراين اينکه حتي پس از جنگ نيز هيچ کشوري جرأت نميکرد به ايران تجاوز کند نتيجه مقاومت ملت ايران بود.
وي ادامه داد: يکي از دلايلي که در آن زمان باعث شد عراق به ايران حمله کند اين بود که آنها تصور ميکردند نيروهاي مسلح در ايران دچار آشفتگي هستند و حتي سپاه پاسداران نيز در آن زمان به طور کامل شکل نگرفته بود.
رئيس مجلس گفت: سپاه تنها در درگيريهاي داخلي فعال بود اما هيچ گروهي در جنگهاي کلاسيک نداشت بنابراين تقويت بنيه دفاعي کشور امروز نيز از اهميت بسزايي برخوردار است.
وي افزود: اگر کشوري هرچند داراي آرمانهاي بلند باشد اما از بنيه دفاعي بازدارنده برخوردار نباشد کشورهاي ديگر را دچار توهم ميکند که ميتوانند به اين کشور حمله کنند.
آقاي لاريجاني با تاکيد بر فرمايشات رهبر معظم انقلاب در بازدارندگي نيروهاي مسلح گفت: يکي ديگر از دلايلي که آن زمان عراق را ترغيب به حمله به ايران کرد آن بود که در داخل کشور يک آشفتگي سياسي وجود داشت چراکه بني صدر در آن زمان رئيس جمهور بود و با توجه به اينکه امکانات سياسي بسياري داشت اما دائما در داخل کشور مسئله سازي ميکرد و همچنين با سران حزب جمهوري و قوه قضاييه درگير بود.
وي ادامه داد: همچنين در آن زمان شرايط بين المللي به گونهاي بود که زمينه را براي حمله عراق به ايران فراهم ميکرد چراکه رژيم صدام به دنبال گستردگي قدرت خود بود و در اين تفکر بود که بايد بر همه کشورها مسلط باشد اما در مقابل ملت ايران شکست خورد و حتي پس از پايان جنگ نيز به دليل همان روحيه سلطهگري خود به کويت حمله کرد بنابراين امروز هم کشورهاي ديگر اگر همين تصور را در منطقه داشته باشند همان اشتباهات صدام را مرتکب ميشوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بيداري اسلامي در منطقه سران برخي کشورها را دچار اشتباهات محاسباتي کرد، گفت: آنها تصور ميکردند که ميتوانند با پول و نظاميگري حرکت بيداري اسلامي را متوقف کنند که نمونه آن حمله سعودي ها به بحرين و يمن است که خوشبختانه نتوانستند در اين حملات به مقاصد خود دست پيدا کنند و موفق شوند در نتيجه دچار اشتباهات محاسباتي شدند.
آقاي لاريجاني تاکيد کرد: وجه ديگر دفاع مقدس روحيه همبستگي در بين آحاد ملت ايران بود که صرفا اين همبستگي عاطفي نبود و يک وجدان ديني بود بنابراين فهم جهاد و شهادت بر دل جوانان نشست و در حال حاضر خانوادههايي با 4 شهيد زندگي ميکنند که همچنان روحيه مقاومت دارند.
وي گفت: در ديدارهاي اخيرم با خانوادههاي شهيدان در دفاع از حرمهاي مقدس در سوريه آنها تاکيد داشتند که ما آرزو داريم حتي فرزندان ديگرمان را نيز براي شهادت به سوريه بفرستيم بنابراين اين موضوع يک امر متعالي است که بر حيات آنها سايه افکنده است و اگر در يک محله يک جواني شهيد شود همه ساکنان آن محله در خانه آن شهيد جمع ميشوند و آن خانه مأواي آنها خواهد بود.
آقاي لاريجاني با اشاره به اينکه چندي قبل غربيها تحليلهاي متفاوتي را از رفتار کشورها در جنگ ارائه کردند، گفت: غربيها در مورد ايران ميگفتند که ويژگي جمهوري اسلامي ايران اين است که داراي نيروهاي آبديده است و آنها از جنگ نميهراسند که اين قدرت بسيار مهم است و اين موضوع يک ميراث بسيار بزرگ است البته نقش رهبري نيز در اين خصوص بسيار مهم بود و امام اين تفکر را به وجود آورد و اين موضوع به رويش زندگي تبديل شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: وجه ديگر دفاع مقدس آن بود که جمهوري اسلامي ايران در آن زمان در يک تحريم بزرگ تسليحاتي قرار داشت و غير از دو، سه کشور بقيه کشورها مقابل ايران بودند، بنابراين ما مجبور بوديم که در داخل کشور تمرکز کنيم و در آن زمان بخش هاي مختلف به کمک بنيه دفاعي ايران آمدند و حتي ايران خودرو در آن زمان سلاح توليد ميکرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]