تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بسم اللّه‏ را قرائت كنى، فرشتگان، تا بهشت تو را حفظ مى‏كنند و آن شفاى هر در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826007682




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش لس آنجلس تایمز از سردی روابط آمریکا و عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش لس آنجلس تایمز از سردی روابط آمریکا و عربستان
کاهش نیاز آمریکا به نفت عربستان و رفتارهای قرون وسطی این کشور باعث سردی روابط میان عربستان و آمریکا شده است.
به گزارش نامه نیوز، لس آنجلس تایمز در گزارشی نوشت: خاندان سلطنتی عربستان سعودی به وحشت افتاده و این برای رابطه عربستان و آمریکا دردسرساز خواهد بود. سعودی ها در محاصره دشمنان هستند. در شمال، ابوبکر بغدادی، سرکرده تروریست های داعش، قسم خورد سلسله پادشاهی آل سعود را سرنگون خواهد کرد، خاندانی که آن را«سر مار» می نامد. در جنوب، نیروهای سعودی در جنگ با انصارالله و یمن هستند. در شرق، نیز با رقیبی مواجه هستند که بیشتر از دیگران ترسناک است؛ ایران.
 
سعودی ها در خانه نیز مشکلاتی دارند. دولت از ترس سرنگونی به یک اندازه بر ناراضیان سنی و شیعه فشار می آورد و نویسندگان، روزنامه نگاران و وکلای حقوق بشری را به زندان می اندازد. سقوط بهای نفت شکافی را در بودجه دولت پدید آورده و جمعیت این کشور که به مسکن و رفاه یارانه ای خو گرفته در حال افزایش است.
 
بر پایه این گزارش، رژیم آل سعود با بحران جانشین هم مواجه است: ملک سلمان 80 ساله که سال گذشته به پادشاهی رسید، در خفا و نزد دیپلمات ها گفته می شود که فرتوت است.
آل سعود زمانی ستون ثبات محافظه کارانه بود؛ اما ترس با آنها کاری کرد که نتوان رفتارشان را پیش بینی کرد. در روز سال نو، دولت یک باره خبر اعدام 47 زندانی داخلی را منتشر کرد. هرچند بیشتر آنها تندروها سنی بودند که به عضویت در القاعده متهم و محکوم شده بودند، چهار نفر از آنها مسلمان شیعه بودند از جمله خطیب برجسته این کشور، شیخ نمر. جرم او نه تروریسم، بلکه فتنه انگیزی بود و ادعا می شد مردم را در استان الشرقیه عربستان به  جدایی از این کشور تحریک می کرده است.
 
نویسنده در ادامه آورده است: در گذشته، شاهزادگان سعودی می توانستند امیدوار باشند که در هرگونه تعارضی که با ایران داشتند آمریکا جانب آنها را خواهد گرفت؛ ولی این بار این جانبداری رخ نداد.
به جای آن، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا اعلام کردند که از هر دو کشور ناخرسند هستند. مقامات آمریکا در خفا ناراحتی خود را از سعودی ها، پنهان نکردند.
 
چارلز فریمن، سفیر پیشین آمریکا در ریاض، می گوید: «مدتها پیش از تشکیل دولت اوباما، ما شاهد بدتر شدن روابط عربستان و آمریکا بودیم. روابط این دو کشور کلا بر سر منافع است و نه ارزش ها.»
 
هر دو کشور تا چند دهه، ایران را تهدیدی اصلاح نشدنی می دانستند؛ ولی دولت اوباما از توافق هسته ای سال گذشته میلادی به این سو، به دنبال آن بود تا در پایان دادن به جنگ داخلی سوریه از تهران کمک بگیرد.
 
آمریکا تا چند دهه به نفت سعودی ها نیاز داشت؛ ولی اکنون به لطف نفت شیل خود، عربستان را به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت جهان پشت سر گذاشته است.
حتی هنگامی که این دو کشور صمیمی بودند دیپلمات های موقعیت شناس آمریکا می گفتند عربستان سعودی هیچ گاه یک متحد رسمی برای آمریکا نبوده بلکه به گفته آنها، واژه درست، «شریک» است.
نویسنده در پایان آورده است: هر دو کشور هنوز به هم نیاز دارند ولی نه همچون گذشته. آنها هنوز شریک هستند – ولی شریکان سرد و دور از هم.




منبع: انتخاب


۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن