واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: برای مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر چارهای به جزء اجتماعی شدن نداریم مجید رضا زاده: بر همین راستا جلسات اجتماع محور در تمامی محلات برگزار شده و آموزش زندگی و خانواده مورد توجه قرار گرفته به صورتی كه در بهزیستی شبكه گسترده نهادهای غیر دولتی را فعال كرده ایم و این شبكهها در مساجد، خانهها یا پاركها جلساتی آموزشی و دوستانه برگزار میشود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۱ دي ساعت 15:50
به گزارش پانا شهر تهران،رضا زاده معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: در مورد رویكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: این رویكرد بسیار درست و مناسب انتخات شده چراكه برای مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر چارهای به جزء اجتماعی شدن نداریم و همه نهادهای اجتماعی لازم است در جهت مبارزه با این پدیده شوم در كشور همكاری كنند.
وی افزود: بسترسازی مبارزه با مواد مخدر از طریق اجتماعی شدن آن انجام میشود. پیشگیری و درمان و به طور كلی همه اقدامات در این راستا باید از طریق اجتماعی شدن صورت گیردو باید همه برنامهها را در دل جامعه همچون خانواده و نهادهای آموزشی همچون آموزش و پرورش بیاوریم.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ادامه داد: نقش آموزش در پیشگیری از اعتیاد بسیار كلیدی است و در برنامه سلامت خانواده عنصر اصلی و تاثیر گذار است همچنین باید توجه داشت كه برای ترویج یك برنامه پیشگیرانه ابتدا باید آن را در درون خانوادهها نهادینه كرد چراكه واحد اصلی تشكیل اجتماع خانواده به شمار میرود.
رضازاده به نقش مادر در تربیت و آموزش به فرزندان اشاره كرد و بیان داشت: مادر نقش بسیار حائز اهمیتی در استقرار برنامه سلامت همچون برنامه پیشگیری از اعتیاد دارد بنابراین اگر بخواهیم به صورت اصولی و ریشهای با اعتیاد مبارزه كنیم باید چند قدم به عقب رفته و به موضوع فرزند پروری و آموزش به فرزندان همچنین ارائه مهارتهای زندگی توجه كنیم. برنامههای بهزیستی نیز بیشتر متمركز بر خانواده بوده و علاوه بر تهیه كتاب و متون علمی در جهت كاهش آسیبهای اجتماعی آموزش به نهاد خانواده را مورد اهتمام قرار دادهایم.
وی عنوان داشت: بر همین راستا جلسات اجتماع محور در تمامی محلات برگزار شده و آموزش زندگی و خانواده مورد توجه قرار گرفته است به صورتی كه در بهزیستی شبكه گسترده نهادهای غیر دولتی را فعال كرده ایم و این شبكهها در مساجد، خانهها یا پاركها جلساتی آموزشی و دوستانه برپركرده و تجارب نیز در جهت كاهش آسیبهای اجتماعی میان اعضای شركت كننده منتقل میشود.
معاون توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با اعلام اینكه 5 هزار تیم اجتماعی محور بهزیستی در قالب شبكه اترك آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد را برای گروههای سنی مختلف و در محلههای متعدد ارائه میكنند، گفت: برنامه توانمند سازی افراد كه در مقابل اعتیاد و پیشنهاد دوستان بتوانند «نه» بگویند نیز از جمله برنامه های انجام شده توسط شبكه اترك است.
رضا زاده افزود: در سال گذشته حدود 100 هزار نفر آموزشهای پیش از ازدواج و مهارت های زندگی را از این طریق فرا گرفته و این آموزشها حدود 10 سال است كه توسط سازمان بهزیستی ارائه میشود همچنین 30 هزار نفر در سال پیش در مراكز خانههای سلامت روان آموزش لازم را فرا گرفته و برای 100 هزار نفر نیز آموزش زندگی و خانواده ارائه شد.
وی در مورد تاثیر كمبود شادی و اعتیاد بیان داشت: هم باید فضای جامعه را به سمت شاد بودن سوق داد تا افراد محیطهای شاد داشته باشند وهم مدلهای لذت بردن از زندگی را مطابق با آنچه در عرف و شرع به آن اشاره شده، ارائه داد. جامعه كنونی ما شاد نیست و حتی نسبت به زمان جنگ تحمیلی كه مردم در شرایط سختی به سر میبرند، شادی كمتر وجود دارد و این كمبود شادی میتواند بستری برای ایجاد آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد باشد. كمبود شادی سرمایههای اجتماعی را كاهش میدهد و مسئولان باید به این مسئله نیز توجه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]