واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجتالاسلام خاتمي:حضرت زهرا (س) الگويي ممتاز براي همه انسانهاست
رئيس مؤسسه بينالمللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها با اشاره به برخي از موازين اخلاقي حضرت زهرا (س)، گفت: او يكي از برجستهترين الگوها به شمار ميرود نه تنها براي زنان، كه براي همه انسانها.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سيد محمد خاتمي رئيس مؤسسه بينالمللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها در مجلس سوگواري شهادت حضرت زهران (س) با اشار به اينكه در عظمت شخصيت حضرت زهرا (س) ترديدي نيست و به اين شخصتيها كه جنبه تقدس دارند، بايد به دو صورت نگاه كرد، اظهار داشت: يكي اين است كه بايد آنها را داراي صورت انسان دانسته و جان و سيرت آنها را برتر از انسان بدانيم. زيرا اينها موجوداتي دستنيافتني، در حد اعلي و فرشته اي در صورت انسان هستند كه دسترسي به آنها ميسر نيست چرا كه در بينش قرآني انسان از فرشته برتر است.
وي در ادامه ياد آور شد: اين بزرگواران را بايد انسان بدانيم اما برتر از انسان. زيرا داراي موهبت ويژهاي در كسب علم بودهاند و به صورت انسانهايي در آمدهاند كه هر كس ميخواهد به مراحل بالايي برسد، بايد به آنها تأسي كند و از آنها پيروي كند.
رئيس مؤسسه بينالمللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها با اشاره به اينكه حضرت زهرا (س) انساني مؤمن، بيدار، انديشمند، مسئوليتپذير براي انسان و پايبند به موازين اخلاقي بود، تصريح كرد: در اين صورت حضرت زهرا (س) يكي از برجستهترين الگوها به شمار ميرود كه نه تنها براي انسان بلكه براي زنها نيز الگو محسوب ميشود.
رئيس جمهور سابق كشورمان با بيان اينكه تاريخ شخصيت حضرت زهرا (ص) همگي حكايت از والايي شخصيت او دارد و كسي نميتواند در آن ترديد كند، افزود: زندگي او كوتاه و غرق در بحران بوده است. او از شخصيتهايي است كه براي انسانها الگوپردازي شده است و او الگويي براي همه انسانها به شمار ميرود.
وي با اشاره به اينكه پيامبران الهي در رابطه مستقيم با وحي هستند و كار پيامبران الهي الگوسازي است يادآور شد: در ميان شخصيتهايي كه در محضر پيامبر اكرم (ص) تربيت شدهاند حضرت زهرا (س) برجستهترين آنهاست كه الگو براي همه انسانهايي است كه ميخواهند به كمال برسند و اوج سعادت را درك كنند. بايد همه ببينند كه شخصيتهايي مثل حضرت زهرا (س) چگونه الگويي هستند هرچند الگو بودن آن حضرت براي زنان پررنگتر است.
حجتالاسلام خاتمي در ادامه اظهار داشت: در گذشته بسياري از كشورهاي اسلامي و غير اسلامي زن را يك موجود فرعي توصيف ميكردند و معتقد بودند كه زن براي مرد خلق شده است و مرد براي زندگي خلق شده است، اين طرز تلقي در دنياي قديم در مورد زن در روابط عمومي او، اخلاق، حقوق، رفتار و ويژگيهاي اجتماعي او تأثير بسياري داشته است. اما در دنياي جديد و در غرب زمان زيادي نميگذرد كه زنان حق رأي دادن و رأي گرفتن دارند.
وي افزود: پس از انقلاب اسلامي تحول عظيمي از اين جنبه در ايران ايجاد شده است كه ناشي از نگرشهاي امام خميني بوده است. زن امروز ميتواند رئيس جمهور باشد و پيشرفتهاي بزرگي داشته باشد. در اين ديدگاه معيار انسان بودن است و نه مرد يا زن بودن، اينكه مرد بخواهد جاي زن و يا زن بخواهد جاي مرد باشد جفا به هر دوي آنها به شمار ميرود و جايگاه هريك با ديگري اشتباه ميشود.
حجتالاسلام خاتمي با تأكيد بر اينكه آزادي با ولنگاري نبايد اشتباه گرفته شود، اظهار داشت: اگر چه برهنگي زشت و ناپسند است اما براي زنان بدتر و ناپسندتر است. ولنگاري و رهاشدگي به معناي آزادگي نيست. ديدگاه واقعي اسلام درباره انسان اين است كه مرد و زن نميشناسد و فضيلت و انسانيت مورد توجه است. بنابراين حضرت زهرا (س) الگو براي همه انسانها است و هم الگو براي انسان مؤنث.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]