واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: دی میستورا به دنبال میانجیگری تهران-ریاض؟
نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه که پیش از این به ریاض سفر کرده بود، قرار است امروز در سفر یک روزه خود به تهران با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و حسین امیرعبدالهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه دیدار و گفتوگو کند.
در ادامه بحران به وجود آمده بین ایران و عربستان سعودی و قطع ارتباط این کشور با ایران، تحرکاتی در سطح منطقه و سازمانهای بینالمللی برای حل این تنش وجود دارد.
به گزارش آنا در حالی که در پی حوادث هفته گذشته و حمله افراطیهای خودسر به سفارت عربستان در ایران، مقامات ریاض روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کردند، تقابل دو کشور در موضوعات منطقهای و بینالمللی شکل دیگری به خود گرفته است.
عربستان سعودی که از ساعات اولیه بعد از ایجاد تنش، به دنبال یارگیری منطقهای و بینالمللی بود، توانست با اعمال فشار بر برخی از کشورهای همپیمان خود در منطقه، همراهانی را به دست آورد و کشورهای بحرین، سودان، سومالی و جیبوتی را مجاب کند تا با ایران قطع رابطه کنند. هر چند که عربستان به دنبال یارگیری های بیشتری در منطقه بود، اعمال فشار بر کشورهایی همچون امارات تنها منجر به کاهش روابط شد.
پیشتر، عربستان تلاش کرده بود تا با تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد، محکومیت ایران در این سازمان بینالمللی را محقق کند اما شورای امنیت صرفا به صدور بیانیهای در این زمینه اکتفا کرد.
پس از آن سعودی به دنبال شورای همکاری خلیج فارس رفت و سرانجام روز گذشته موفق شد، بیانیهای ضد ایرانی در این شورا به تصویب برساند.
در حالی که محمد جواد ظریف با ارسال نامههایی به سازمان ملل متحد، سازمان کنفرانس اسلامی و وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان ملل متحد به اقدامات غیردیپلماتیک و حمایتهای عربستان از تروریسم معترض شده است، عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، برای مقابله با اقدامات دیپلماتیک وزیر امور خارجه کشورمان در تلاش است.
در این میان،بسیاری از کشورها که سیاستهای خصمانه جبیر را خارج از منافع خود، منطقه و جهان میدانند، ضمن محکوم کردن اقدامات عربستان به دنبال میانجیگری بین دو کشور هستند. اندونزی، روسیه، آلمان، پاکستان و عراق از جمله کشورهایی هستند که به طور رسمی این درخواست را از جمهوری اسلامی ایران داشتهاند. با وجود آنکه تحلیلهای منطقهای حاکی از آن است که عربستان با هر اقدامی به دنبال افزایش تنش است، ایران به درخواستهای مطرح بیتفاوت نمانده است.
ابراهیم الجعفری، وزیر امور خارجه عراق، که هفته گذشته به تهران آمد، امروز اعلام کرده است که طرحی برای کاهش این تنشها در دست دارد. البته هنوز مقامات ایران درباره طرح بغداد موضعی اعلام نکردهاند.
از سوی دیگر، در حالی که یکی از نگرانیهای اصلی در تنش میان ایران و عربستان به عنوان دو کشور تأثیرگذار منطقه حل بحران سوریه است، استفان دیمیستورا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، امروز وارد تهران شده است.
دی میستورا که پیش از این به ریاض سفر کرده بود، قرار است در سفر یک روزه خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و حسین امیرعبدالهیان،معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفتوگو کند.
او روز جمعه در دمشق با مقامات سوری دیدار و گفتوگو کرد و پس از آن به لبنان و سپس به قطر رفت.
در حالی که قطعا موضوع اصلی گفتوگوهای نماینده ویژه سازمان ملل برگزاری مذاکرات دولت سوریه و معارضان در تاریخ 25 ژانویه (5 بهمن) و حل بحران این کشور خواهد بود، با توجه به اظهارات دی میستورا که پیش از این از تمایل برای گفتوگو با مقامات ایران و عربستان برای حل تنش موجود صحبت کرده بود، این احتمال وجود دارد که او حامل پیامی از مقامات سعودی برای ایران باشد.
یکشنبه, 20 دی 1394 ساعت 15:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]