تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828043480




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پدر نمدمالی ایران درگذشت/ رویای شهرک نمدمالی درغبار وعده‌ها گم شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می‌دهد
پدر نمدمالی ایران درگذشت/ رویای شهرک نمدمالی درغبار وعده‌ها گم شد

نمدمالی


شناسهٔ خبر: 3019647 - جمعه ۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲
استانها > مازندران

رامسر - پدر نمدمالی ایران و مازندران رخ در نقاب خاک کشید در حالیکه تا آخرین روزهای عمرش در آرزوی ایجاد شهرک نمدمالی بود.  خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: حاج علی حلاجیان از پیشکسوتان هنر نمدمالی که سالها برای این رشته زحمت‌کشیده بود، در هفته ای که گذشت به دیار باقی شتافت و با مرگش، این هنر صنعت بیش‌ازپیش مهجور و غریب شد. حاج علی حلاجیان در سال ۱۳۱۳ در روستای لپاسر شهر رامسر به دنیا آمد. از ۱۵سالگی (سال ۱۳۲۸ خورشیدی) در کنار پدرش به نمدمالی روی آورد، وی توانست بازنده نگه‌داشتن این هنر فراموش‌شده، نمدمالی را رونق دهد و در کنار دیگر استادان انگشت‌شمار مازندران همانند شاه نظری و قنبری هنر سنتی نمدمالی را ارتقا دهد و در سال ۱۳۹۱ آثار حاج علی حلاجیان توانست مهر اصالت بین‌المللی یونسکو را دریافت کند که افتخار بزرگی برای مازندران بود. دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با تسلیت درگذشت استاد « حاج علی حلاجیان » گفت:. درگذشت استاد و هنرمند بااخلاق مازندران  و پدر بزرگوار شهید، جامعه هنری و صنایع‌دستی استان را به سوگ نشاند. وی بیان داشت: نمدمالی هنری است که بیشتر ارزش معنوی آن قابل‌توجه بوده و رونق این کهن صنعت دستی بیشتر در بین دامداران به‌واسطه تأمین مواد موردنیاز آن‌که از پشم گوسفندان تهیه می‌شود، رواج داشته و دو نیاز  عمده مفروش کردن زمین و هم به‌عنوان پوشش زمستانی  مناسب و سالم بکار می‌رود. وی افزود: استفاده از نمد هم به‌منظور یک زیرانداز سنتی و هم برای پوشش مرسوم بوده که عمر آن به حدود هزاره اول ق-م برمی‌گردد و حتی پوشش و کلاه ملتزمان پارسی و مهمانان مادی بوده که نقش برجسته‌های تخت جمشید در ردیفی که ملازمان و مهمانان را بر دیوار بار عام به‌قصد شرف یابی به محضر پادشاه نمایش می‌دهند از قدیمی‌ترین مستندات تصویری این نوع دست بافته است.  به گفته بزرگ نیا، با توجه به خاصیت گرمایی و نیز مطلوب بودن  آن به‌عنوان عایق رطوبتی می‌توان حدس زد این محصول  به دست مردمی ساخته‌شده که خطر سرما و رطوبت بیشتر از کسان دیگر زندگی‌شان را تهدید می‌کرده است لذا محدوده مناطق کوهستانی و دامنه‌های سلسله جبال البرز  مهد تولید این صنعت دستی ارزشمند و ضامن سلامتی است، تولید نمد به قدرت بدنی نیاز دارد، ازاین‌رو، مردان میراث این هنر به شمار می‌آیند.

سید رحیم موسوی ساروی معاون صنایع‌دستی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استاد علی حلاجیان" این نقوش ذهنی را سینه‌به‌سینه از پیشینیان و قدیمی‌های این حرفه آموخته بود. وی افزود: استاد حلاجیان معتقد بود اگر بخواهیم غنی‌ترین هنر دستی کشور را به‌صورت میراثی ماندگار نگه‌داریم، باید شکل سنتی و بومی آن در زمینه‌های تولید، ساخت و... حفظ شود در غیر این صورت ارزش اصلی خود را از دست خواهد داد. آرزوی بردل مانده ساخت شهرک نمدمالی به گزارش مهر، استاد حلاجیان در آرزوی ایجاد شهرک نمدمالی در رامسر بود که این آرزوی دیرینه‌اش محقق نشد و با مرگ این پیشکسوت، آینده هنر نمدمالی مازندران نیز مبهم و تار شده است. چندی پیش، یحیی شاه نظری از دوستان و شاگردان استاد علی حلاجیان در زمینه شهرک نمدمالالان جواهرده به خبرنگار مهر گفت: حدود ۲۲ ماه و ۱۷ روز برای دریافت مجوز شهرک نمد مالان دویدیم اما با وجودیکه قرار بود سه هزار متر زمین در رامسر و ۵ هزار متر زمین در جواهرده برای ساخت سوله به این صنعت دستی اختصاص دهند، با وجود دوندگی های زیاد، آنقدر گیر و دار اداری و سنگ اندازی ها زیاد بود که از گرفتن زمین رامسر پشیمان شدیم و در جواهرده نیز با وجودیکه مدیران به ما وعده های بسیاری داده بودند ولی این وعده ها تنها به سندی روی میز مدیران فراموشکار تبدیل شد. این هنر باگذشت سالها همچنان پیوند عمیق و استوار خود را بافرهنگ غنی و باورهای بومی منطقه حفظ کرده است و اکنون در غرب مازندران رواج دارد. اکنون نمدمالان این مناطق با خلق آثار برجسته، زینت‌بخش گنجینه‌های بزرگ و دیگر مراکز هنری جهان هستند و پیوسته تحسین بازدیدکنندگان آثار فرهنگی را برانگیخته‌اند. قالب، حصیر، دارچوبی، پنجه و کمان ازجمله ابزارهای این صنعت بوده و کلاه، کوله، کلمد، دوش نمد و فرش نمدی از محصولات این حرفه است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن