واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: جایگاه انرژی های فسیلی در ۲۵ سال آینده
دبیرکل کشورهای صادرکننده گاز گفت: در سال ۲۰۴۰ هشتاد درصد انرژی جهان وابسته به انرژی فسیلی است که سهم گاز و نفت بیش از پنجاه درصد خواهد بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد حسین عادلی در نشست هم اندیشی چشم انداز بازار جهانی گاز در پرتو چالش های جاری افزود: سازمان مجمع کشورهای صادر کننده گاز در سال 2001 در تهران تشکیل شد و در 2010 به صورت سازمان رسمی ثبت شد.
وی ادامه داد: در سال 2014 تعداد اعضای سازمان 17 عضو بود که با اضافه شدن پرو و آذربایجان 19 عضو شده است.
عادلی افزود: نخستین چالش انرژی، چالش اقتصاد جهانی است که کند شدن و عدم احیای اقتصاد جهانی بعد از بحران مالی که در سال 2007 به وجود آمد، رشد اقتصاد جهان نتوانست به روال عادی برگردد که این امر همزمان با کند شدن اقتصادهای دنیا است.
وی گفت: امروزه تجارت گاز (ال ان جی) به 30 درصد رسیده است.
دبیرکل کشورهای صادرکننده گاز افزود: اما به دلیل اینکه قیمت گاز وابسته به قیمت نفت است در طی روزهای اخیر قیمت نفت باعث کاهش قیمت گاز شده است.
عادلی تصریح کرد: مسابقه ای در آسیا بین چین، سنگاپور و ژاپن صورت گرفته که کدامیک می توانند زودتر بورس خرید و فروش گاز ایجاد کنند.
وی گفت: تحولات ژئوپلتیکی اثر بسیار زیادی بر بازارهای گاز دارد.
عادلی افزود: جمعیت جهان در حال افزایش است، از سال 1990 43 درصد جمعیت جهان شهرنشین هستند که در سال 2040 جمعیت شهرنشین جهان به 64 درصد می رسد.
وی ادامه داد: بیشترین تقاضا برای انرژی در گذشته اروپا و آمریکا بوده که اکنون به سمت شرق کره زمین منتقل شده است.
نیروگاه های تولید نیرو و برق بزرگترین منبع مصرف گاز هستند
دبیرکل کشورهای صادرکننده گاز ادامه داد: منابع گاز جهان 492 تریلیون مترمکعب تخمین زده شده که از این میزان 200 تریلیون مترمکعب ذخایر ثابت شده واقعی هستند و حدود کمتر از 50 درصد ذخایر گاز، سرمایه گذاری شده و به عنوان ذخایر اثبات شده وجود دارد.
عادلی ادامه داد: 9 درصد ذخایر فعلی جهان غیرمتعارف هستند.
وی افزود: گاز بازار منطقه ای دارد و بیشترین تجارت بین خطوط لوله یک عرضه کننده و یک تقاضا کننده است که در این بازار همواره قراردادهای بلندمدت انعقاد می شود.
عادلی گفت: دو منطقه مهم و تأثیرگذار بر بازار گاز، اروپا و چین است که تقاضا و هر گونه رفتار آنان موجب تغییراتی در بازار جهانی گاز می شود.
وی تصریح کرد: گاز منبع انرژی در حال ظهور است و اکنون دنیا در مورد مبارزه با تغییرات آب و هوا به یک توافق رسیده است که انتشار گازهای گلخانه ای را به حداقل برساند.
دبیرکل کشورهای صادرکننده گاز افزود: ایران دارای بزرگترین ذخایر گاز است و در موقعیتی قرار داریم که می تواند مرکزی برای تجارت جهانی گاز باشد.
صادرات گاز باید توسعه پیدا کند
سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: اطراف کشورمان، کشورهایی وجود دارند که تولید کننده و مصرف کننده گاز هستند و در حال حاضر میزان صادرات گاز پایین است.
وی ادامه داد: اگر گاز تولیدی را هم تبدیل به برق کنیم موقعیت ایران نیز ارتقاء می یابد.
وی افزود: مصرف انرژی باید در کشور پایین بیاید و یک دید راهبردی باید اعمال شود.
ایران دومین کشور سوزاننده گاز است
شیبانی رئیس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه گفت: چهار کشور ایران، روسیه، ترکمنستان و قطر 59 درصد گاز را در اختیار دارند.
وی ادامه داد: آمریکا 22.7 درصد گاز، ایتالیا 1.7، فرانسه 2.1 و ایران 5 درصد گاز را مصرف می کند.
چهار شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]