واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سفيراني براي ارائه تصوير واقعي ايران
ورزشكاران مسيحي مانند ديگر اديان هـمواره نـقش تأثيرگذاري در ورزش ايران داشتهاند و در تاريخ ورزش كشورمان ميتوان نامهاي بزرگي از ستارههاي ورزش ديد كه مسيحي بوده و توانستهاند افتخار كسب كنند.
نویسنده : سعيد احمديان
ورزشكاران مسيحي مانند ديگر اديان هـمواره نـقش تأثيرگذاري در ورزش ايران داشتهاند و در تاريخ ورزش كشورمان ميتوان نامهاي بزرگي از ستارههاي ورزش ديد كه مسيحي بوده و توانستهاند افتخار كسب كنند. حضور فعالانه ارامنه در ورزش ميتواند پيام مهمي براي كشورهاي غربي داشته باشد، كشورهايي كه به بهانههاي مختلف از عدم رعايت حقوق اقليتهاي مذهبي در ايران انتقاد ميكنند و با تكرار اين ادعا به دنبال انزواي كشورمان در مجامع بينالمللي هستند. با اين حال بر خلاف جوسازي غربيها، اقليتهاي مذهبي از مسيحي گرفته تا يهودي و زرتشتي مانند مسلمانان كه اكثريت جامعه ايران را تشكيل ميدهند، از حقوق اجتماعي برخوردارند و آزادانه در كشور زندگي ميكنند. ورزش هم يكي از بخشهايي است كه اقليتهاي مذهبي چه در حوزه قهرماني و چه حوزه همگاني حضور فعالي دارند و مانعي براي استفاده از امكانات ورزشي ندارند. آنها ميتوانند مانند بقيه جواناني كه سوداي قهرماني و كسب افتخار را در سر دارند، تلاششان را براي رسيدن به سكوهاي افتخار ميادين آسيايي و جهاني انجام دهند. در اين مسير فرقي هم بين ورزشكار مسلمان يا غيرمسلمان گذاشته نميشود و يك ورزشكار با معيارهايي مانند توانايي و تلاشي كه ميكند، به تيمهاي ملي راه پيدا ميكند و در اين راه هيچ تبعيضي بين ورزشكاران اقليت و مسلمان گذاشته نشده است. همين نگاه يكسان كه از تعاليم كتب الهي سرچشمه ميگيرد، سبب ميشود تا يك ورزشكار ارمني و... احساس شهروند درجه دو نداشته باشد و به اين اطمينان برسد كه در صورت تلاش ميتواند بدون هيچگونه محدوديتي براي ايران در ميادين ورزشي دنيا نقشآفريني كند و پرچم كشورش را بالا ببرد.
با وجود فضاي آزادي كه براي تمامي اقليتها براي بهرهگيري از حقوق اجتماعي در جامعه ايران فراهم است، اما برخي كشورهاي غربي از حربه محدوديتهاي شديد اقليتها در كشورمان، براي تحت فشار گذاشتن ايران در مجامع بينالمللي استفاده كردهاند. موضوعي كه در سالهاي اخير شدت گرفته است، افزايش تبليغ غربيها عليه جمهوري اسلامي با دستمايه قرار دادن مسائلي مانند عدم رعايت حقوق بشر و پايمال شدن حقوق اقليتهاي ديني در ايران است. هر چند برخي از افكار عمومي جهان كه از واقعيتها آگاهند، وقعي به اين سياهنماييها نمينهند، با اين وجود نميتوان انكار كرد كه بعضي از مردم جهان تحت تأثير بنگاههاي خبري غرب هستند و با توجه به بمباران خبري كه از سوي اين رسانهها صورت ميگيرد، تصوير خوبي از كشورمان ندارند. يكي از همين تصاوير دستكاري شده در ذهن اين بخش از مردم جهان، رفتار نامناسب حكومت ايران با اقليتهاي مذهبي است كه به آنها اجازه زندگي آزاد و بهرهمندي از تمامي حقوق شهروندي را نميدهد. با توجه به اين تصوير سياه، ميدان ورزش ميتواند عرصه خوبي براي رساندن واقعيتهاي جامعه ايران به افرادي باشد كه تحت تأثير رسانههاي غربي، نگاهي منفي به كشورمان دارند.
به همين دليل ورزشكاران اقليتهاي ديني ميتوانند مانند يك سفير، چهره واقعي كشورمان را در جهان مطرح كنند و توطئههايي راكه غربيها عليه كشورمان انجام ميدهند، خنثي كنند. در حال حاضر در تيمهاي ملي رشتههاي مختلف ورزشي، مليپوشان اقليتهاي ديني و به خصوص ارامنه عضويت دارند و از چهرههاي تأثيرگذار در تيمهايشان هستند. شايد معروفترين چهره ورزشي ارامنه در حال حاضر آندو تيموريان باشد، بازيكن ارمني تيم ملي فوتبال كشورمان كه پس از خداحافظي جواد نكونام، به عنوان كاپيتان تيم ملي فوتبال نيز انتخاب شده است. ورزشكاري مانند آندو و البته ديگر جوانان ارمني و ساير اقليتهاي ديني كه در ورزش كشورمان نامي براي خودشان دست و پا كردهاند، بهترين تبليغ براي مقابله با كساني هستند كه چهرهاي وارونه و منفي را از كشورمان براي مردم جهان تبليغ ميكنند و با خبرسازيهاي دروغ سعي در پررنگ كردن اين سياهنماييها دارند. البته چهرههاي معروف ورزشي ارمني و ديگر اقليتها نشان دادهاند كه خودشان در اين مسير پيشرو هستند و به خوبي برابر تصوير نامناسبي كه از ايران در خارج از كشور ميشود، موضع ميگيرند و قاطعانه هر گونه محدوديت و نقض حقوق اقليتها را در ايران نفي كردهاند. اين در حالي است كه رسانههاي غربي در مواجهه با اين ورزشكاران، با شيطنت به دنبال گرفتن تأييدي در جهت تصوير سياهي كه از ايران نشان ميدهند هستند اما هوشياري مليپوشان ارمني و ديگر اقليتها، سبب شده تا نقشهشان نقش بر آب شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]