واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با تعطیلی کارخانه ریخته گری پیوسته سهند
700 نفر به تعداد بیکاران زنجان اضافه شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از تعطیلی کارخانه ریختهگری پیوسته سهند زنجان خبر داد و گفت: تعداد ایرانیان شاغل در این کارخانه 700 نفر بود.
ناصر فغفوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به تعطیلی کارخانه سهند زنجان اظهار کرد: اخیرا برخی از واحدها به غیر از کارخانه سهند نیز تعدیل نیرو کردهاند، اما چون سهند جلو چشم است، همیشه مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در بسیاری از کارخانهها قراردادها بین کارفرما و کارگر یک ماهه است، اضافه کرد: بر اساس آمار در حال حاضر 55 هزار تن شمش چدن در حیاط کارخانه است که ارزش ریالی آن 40 میلیارد تومان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه هنوز این چدنها به فروش نرفته است، تصریح کرد: سرمایهگذار کارخانه نیز قبل از تعطیلی کارخانه، حساب و کتاب کرده است که بتواند 15 روز نیز با کارگران کار کند.
این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از کارگران حاضر به عقد قرارداد 15 روزه نشدهاند، بیان کرد: کارگران از صاحب کارخانه خواستهاند، قرارداد یک ماهه ببند که آن هم نبسته است.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار 700 ایرانی و 200 نفر چینی در این کارخانه مشغول به فعالیت بودند، گفت: چینیها کارشان در این کارخانه به پایان رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه بسیاری از کارخانههای فعال در استان متعلق به بخش خصوصی است، اضافه کرد: اما برای کاهش بیکاری و همچنین کمک به اقتصاد این کارخانهها از سوی بخش دولتی نیز اقداماتی انجام شده و در این راستا نامه از وزیر صنعت گرفته شده است که بخش عمده از شمش چدن گرفته شود، اما چون اینها چون غیرایرانی هستند، تعاملات خرید و فروش آنها ضعیف بوده است.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از برنامههای صاحب این کارخانه این است که یک نفر که با آنها شریک شود، گفت: به نظر من این تعطیلی مقدمه آن کار است که گویا قرار است، با فروش چدنهای محوطه بخش عمدهای از بدهیها را تصفیه کنند و سپس بقیه موارد را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه اینها به دنبال راهکاری برای فروش چدن هستند، گفت: این کارخانهها خصوصی است و اگر هزینه نگهداری آن نباشد، سخت است.
وی با اشاره به اینکه قابلیت کنترل 20 تا 30 نفر وجود دارد، اما 700 نفر را نمیتوان کنترل کرد، افزود: به همین دلیل است که مشکلاتی در این کارخانه به وجود آمده است.
به گزارش فارس، شرکت ریخته گری پیوسته سهند ایران توسط سرمایه گذار چینی و با حمایت دولت در اراضی روستای «کوسّهلر» واقع در شهرستان ایجرود استان زنجان احداث شده است.
این مجموعه توسط شرکتهای چینی طراحی و تجهیزات نیز در شرکتهای چین آماده و توسط پیمانکاران این کشور مونتاژ شده است. کارخانه ریختهگری پیوسته سهند که در سال 92 با سرمایهگذاری خارجی (سرمایهگذار چینی) تاسیس شده است، با اخذ جواز تاسیس در زمینه تولید شمش فولاد چدن آغاز به فعالیت کرده است. کارخانه ریختهگری پیوسته سهند با سرمایهگذار چینی به تولید انواع شمش چدن با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال میپردازد. سرمایهگذاری ارزی این طرح 200 میلیون یورو است که 200 میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی است و در 35 کیلومتری جاده زنجان به بیجار (شهرستان ایجرود) اجرایی شده است. اشتغالزایی این کارخانه 900 نفر در متراژ 185 هزار متر مربع در فاز نخست و سرمایهگذاری صورت گرفته برای احداث آن 4 هزار و 503 میلیارد ریال است. به گزارش فارس، روز نهم آبان ماه سال جاری کارخانه ریختهگری فولاد سهند ایجرود با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس صندوق توسعه ملی و رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از مسئولان استانی به صورت رسمی افتتاح شد، اما پس از گذشت کمتر از دو ماه درب این کارخانه به روی کارگران بسته شده و 700 نفر به جمع بیکاران زنجانی اضافه شد.
94/10/15 - 12:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]