واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چه کسانی حمله به سفارت عربستان را محکوم کردند؟ سیاست > احزاب و شخصیتها - دو روز پیش وقتی خبر اعدام شیخ نمر روحانی منتقد دولت عربستان منتشر شد هیچ کس فکرش را هم نمی کرد که تبعات این موضوع تا قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان پیش برود.
زینب صفری: واکنش های حساب نشده به این موضوع تا آنجا پيش رفت که منجر به آتش زدن سفارت عربستان و صدمه به ساختمان سفارتخانه این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد شد. این اقدام بلافاصله با واکنش رییس جمهور همراه شد و دستور پیگیری و برخورد با متخلفین را صادر کرد. بعد از آن هم رحمانی فضلی وزیر کشور دستور پیگیری و رسیدگی به این موضوع را صادر کرد. در همين حال امیری سخنگوی وزارت کشور هم در گفت و گویی اعلام کرد پیش از وقوع این حوادث به نیروی انتظامی هشدار لازم برای تامین امنیت سفارت عربستان داده شده بود.
بازتاب رسانه ای حمله به سفارت عربستان آنچنان وسعتی یافت که بلافاصله خبر اعدام شیخ نمر را که تا پیش از آن در صدر اخبار رسانه ها بود تحت تاثیر قرار داد. تبعات این اقدام آنقدر برای ایران هزینه بار شد که گذشته از قطع روابط دیپلماتیک با عربستان و چند کشور عربی دیگر، اقدام ضد حقوق بشری عربستان را در حاشيه قرار داد. اگرچه دیپلماسی ایران موجب شده بود تا بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و حتی کانادا در محکومیت اقدام عربستان در قتل شیخ نمر با ایران هم صدا شوند، اما حمله عناصر خودسر به سفارت عربستان که به گفته شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی یک حرکت مشکوک بود، موجب شد تا به سرعت محکومیت این حمله د ر راس اخبار قرار بگیرد. بی دلیل نیست که از رییس جمهور تا علیرضا پناهیان این حمله را محکوم کردند.
در جدول زیر برخی از مهم ترین واکنش های شخصیت های دولتی، پارلمانی و سیاسی به اين موضوع را بینید:
مهمترین چهره های دولتی نام و سمت اظهار نظر حسن روحانی رییس جمهور باید برای همیشه به اینگونه اعمال زشت پایان داده شود و امنیت کامل نمایندگیهای سیاسی دولتها در جمهوری اسلامی ایران تضمین گردد اسحاق جهانگیری معاون رییس جمهور نمیشود که فردی بگوید میخواهم با دنیا رابطه دوستانه داشته باشم اما فرد دیگری برود و سفارتی را آتش بزند. همگان باید ببینند که دولت چه حرکتی را در پیش گرفته است و از آن حرکت تبعیت کند علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی تعرض به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد مشکوک است. اینگونه اعمال قبیح و غیرقابل قبول است حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور این اتفاقات مناسب و درست نبود و از ناحیه وزارت کشور قابل قبول نیست حسین ذوالفقاری معان امنیتی و انتظامی وزیر کشور تعرض به اینگونه اماکن از موضع رسمی کاملاً رد است و اینگونه اقدامات مورد تأیید مقامات کشور نبوده و نیست و قاطعانه با هرگونه تعرض به سفارتخانه های خارجی در تهران برخورد خواهد شد بعیدی نژاد دیپلمات ارشد کشورمان در اشتباه بودن حمله به سفارت عربستان شکی نیست علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی حرکت های غیرقانونی در زمینه اعتراضات آب به آسیاب دشمن ریختن است مهم ترین چهره های پارلمانی نام و سمت اظهار نظر محمدرضا باهنر نائب رییس مجلس تعرض به سفارت عربستان در تهران محکوم است.سفارتخانه های خارجی در ایران تحت الحمایه حکومت جمهوری اسلامی هستند سبحانی نیا نائب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ورود عده ای به سفارت عربستان اقدامی غیرقابل توجیه بود دیگر چهره ها و مسئولین نام و سمت اظهار نظر آیت الله هاشمی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام حمله به اماکن دیپلماسی و تخریب و خشونت، ادامه راه را سخت و بحرانهای منطقهای را تشدید میکند آیت الله مکارم شیرازی حمله به سفارت عربستان اقدامی ناپسند بود آیت الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه تعرض به سفارت عربستان بر خلاف قوانین و بر خلاف مصالح کشور صورت گرفته است. معتقدیم نباید برخلاف قراردادهای پذیرفته شده بین المللی رفتار کنیم آیت الله احمد خاتمی عضو خبرگان و امام جمعه موقت تهران ما با هجمه به سفارتخانه و آتش زدن آن ها چیزی به دست نمی آوریم. بلکه آن حرکتِ مقدس هم زیر سئوال می رود حجت الاسلام علیرضا پناهیان حمله به کنسولگری و سفارت عربستان کار عاقلانه ای نبود
27214
کلید واژه ها: دولت یازدهم - مجلس نهم - شیخ نمر باقر النمر -
دوشنبه 14 دی 1394 - 19:36:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]