واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اصلاحطلبان با حامیان دولت لیست مشترک میدهند
روز نو : غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه گفته است که همچنان معتقدیم عقبه اجتماعی اصلاحات در پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٢ نقش بسزایی داشته است و امروز نیز به نظر میرسد که دو جریان اعتدال و اصلاحات حداکثر همپوشانی را داشته باشند. در همین حال؛ حسین کاشفی، معاون دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در گفتوگو با «شهروند» با تایید این مطلب میگوید: احتمال اینکه اصلاحطلبان با اعتدالیون لیست مشترک انتخاباتی بدهند، بسیار بالاست.
تا چه حد این احتمال و امیدواری وجود دارد که اصلاحطلبان و اعتدالگراها در انتخابات مجلس دهم لیست مشترک بدهند؟
امکان آن بسیار زیاد است چون با توجه به ضرری که نیروهای افراطی به کشور زدند، کسانی که دل در گرو رشد و توسعه کشور دارند، حتما دنبال این هستند که در آینده مجلسی شکل بگیرد که در آن اعتدال، عقلگرایی، اخلاقگرایی و قانونگرایی حاکم باشد، به همین دلیل به نظر میرسد آنچه درباره لیست واحد گفته شده، انشاءالله عملی میشود. انسجامی که بین اصلاحطلبان و حامیان دولت دیده میشود، آنها را به این جمعبندی رسانده است که برای نجات کشور با یکدیگر همراه و همدل شوند همانطور که تاکنون نشان دادهاند و به هرچه گفتهاند، عمل کردهاند، از این پس با این میثاقنامهای که امضا میکنند، شوراهای استانی تشخیص میدهند افرادی که مناسبترند و میتوانند به برنامههای مطرح شده عمل کنند، در لیست قرار بگیرند و در این رابطه همه متعهد شدهاند طبق همین الگو عمل کنند و دیده میشود که انشاءالله این وحدت با درصد بالایی اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
اصولگرایانی که در ٢سال گذشته مواضعشان نزدیک به دولت شده است، میتوانند در این لیست جا بگیرند؟
درحال حاضر شاید نشود گفت که اصولگرایان معتدل با اصلاحطلبان در یک لیست واحد جا میگیرند یا نه ولی در اینکه اهداف ما به یکدیگر نزدیک است، شکی نیست و ما باید قبول کنیم که میخواهیم فضای آرامی داشته باشیم و کشور را از این وضعیتی که پیش آمده نجات دهیم. خیلی اشتراکات وجود داد اما اینکه الان از لیست مشترک با اصولگرایان معتدل حرف بزنیم شاید فعلا چنین چیزی مطرح نباشد ولی این موضوع
به حوزههای انتخاباتی بستگی دارد.
در مجموع هدف نخست ما این است که افرادی که به قانون بیتوجهی کردند و حمایت کردند یا سکوت کردند در جریان اجرای برنامههایی که دولتهای نهم و دهم انجام داد، طبیعتا بیشترین تلاش خواهد شد که این افراد دیگر در مجلس آینده حضور نداشته باشند.
آیا درحال حاضر اصلاحطلبان برای جمعبندی لیستها رایزنی میکنند یا این موضوع به بعد از اعلام صلاحیتها موکول شده است؟
درست هم همین است که باید بگذاریم برای وقتی که مشخص شد چه افرادی کاملا در عرصه باقی میمانند. آن زمان است که باید بحث لیست و سرلیست مطرح شود و به جمعبندی برسیم و الان هنوز این بحث مطرح نیست. هنوز که چیزی مشخص نیست ولی بالاخره مشخص است افرادی که چهرههای مورد قبولی هم هستند، حضور دارند اما اینکه بگوییم الان روی لیست صحبت و نهایی شده است، نه چنین چیزی نیست. هنوز فرصت کافی وجود دارد و در آینده این کار انجام خواهد شد.
پیشبینیتان از بررسی صلاحیتها در این دوره از انتخابات چیست؟
من فکر میکنم همانطور که مقام معظم رهبری بحث حقالناس را مطرح کردند، بالاخره در اینجا هم حتما اعضای شورای نگهبان به این مسأله توجه میکنند چون حقالناس فقط بحث این نیست که خدای نکرده رأی بخواهد جابهجا شود. نماینده مردم باید کسی باشد که بتواند تامینکننده حقوق مردم و منافع ملی باشد و اگر در این مرحله از انتخابات نیز بیتوجهی صورت بگیرد همان حقالناس تضییع میشود. از اینرو، به نظر میرسد که شورای نگهبان در این زمینه حتما توجه میکند که حق کسی ضایع نشود.
یعنی اصلاحطلبان میتوانند امیدوار باشند که با نیروهای سطح اول خود در انتخابات حضور پیدا کنند؟
بالاخره ما باید امید داشته باشیم که افراد کارشناس و ذیصلاح از دانش لازم برخوردار باشند و مقبولیت داشته باشند و به همان چهار مرجعی که قانون گفته توجه کنند که امیدواریم در این زمینه کسانی که وظیفه اجرایی و نظارتی برعهده دارند، دقت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]