تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804825813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تخریب مغز حتی با یک بار مصرف شیشه


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تخریب مغز حتی با یک بار مصرف شیشه
مصرف شیشه بر روی سلول های مغزی تاثیر می کند و باعث تغییر در واسطه‌های شیمیایی مغزی می شود.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شیشه ماده مخدری از خانواده  آمفتامین ها است که در آزمایشگاه های غیر قانونی و در زیر زمین منازل به راحتی ساخته می شود . اگرچه در ترکیب این ماده ، به هیچ وجه مورفین بکار نمی رود ، بسیار اعتیاد آور است .این ماده با ظاهری مانند خرده شیشه، سفید، بی بو، و تلخ مزه است و به راحتی در آب یا الکل حل می شود . به همین دلیل گاهی از آن به صورت تزریقی هم استفاده می شود.


شیشه به شیوه های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد ، از جمله به صورت خوراکی ، استنشاقی( از راه بینی )، تزریقی و تدخینی یا دود کردن که این مورد آخر متداول ترین شیوه  مصرف شیشه است.


پس از مصرف این ماده به صورت تدخین (دودکردن) به فرد احساس سرخوشی و لذتی دست خواهد داد که به آن ”‌ راش”‌ یا "فلش”‌ می گویند و فقط چند دقیقه دوام خواهد داشت. البته 3 تا 5 دقیقه پس از مصرف استنشاقی و 15 تا 20 دقیقه بعد از مصرف خوراکی آن هم فرد احساس نوعی سرخوشی و لذت می کند , اما نه به شدت لذت ناشی از دود کردن آن. در هر صورت اثرات ناشی از مصرف شیشه 8 تا 24 ساعت در بدن باقی می ماند.


با این حال میتوان گفت تولید شیشه در ایران سرعت گرفته و طبق تحقیقات سال 2013دفتر مواد مخدر در سازمان ملل تولید شییه در ایران از 6سال پیش آغاز شده و همچنین تحقیقات مرکز جلوگیری و پیشگیری سازمان بهزیستی در ایران نشان میدهد که بیش از یک میلیون تهرانی بین 15تا45سال حداقل یکبار این ماده را مصرف کرده اند.


این درحالی است که رحمانی فضلی وزیر کشور اعلام کرده بود که 6 ملیون ایرانی با اعتیاد دست وپنجه نرم میکنند.


وقتی سرکوب‌گرهای بدن احساس درد را خاموش نمیکنند
نسرین تهرانی روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:سرکوب گرهایی در بدن وجود دارد که در حال حرکت هستند که این سرکوب گرها اگر نباشند بدن احساس درد می کند.


وی افزود:با مصرف این مواد ترشح این سرکوب گرها کم می شود و این در حالی است که این مواد به صورت مصنوعی این کار را انجام می دهند یعنی با  مصرف این مواد سرکوب احساس درد صورت می گیرد ودر بدن  باز تغییرات ایجاد می شود .


وی ادامه داد:در حالی که این مواد به بدن نرسد سرکوب گرها هم که ترشح شان کم شده با نرسیدن این مواد دوباره احساس درد شروع می شود و باعث می شود فرد با مصرف مجدد شیشه به صورت موقت احساس درد نداشته باشد.


هنگ کردن نرم افزارهای مغز در اثر مصرف شیشه
این روانشناس تصریح کرد:در اثر مصرف شیشه چهار اتفاق در مغز رخ می دهد ،دسته ی اول اینکه بین مدارهای مغزی یک تغییر ایجاد می شود که حالت وابستگی و اجبار به استفاده را به دنبال دارد و دسته ی دوم ،این است که معمولا این مواد تولید انگیزه و انرژی کاذب در فرد می کند که این خود باعث ترغیب فرد مصرف کننده می شود .


تهرانی گفت: دسته ی سوم،اختلال در درک و توهم و هذیان است به این معنی که آن چیزی که درک می کند را رفتار می کند و همچنین دسته ی چهارم این است که در پردازش های مغزی اثر می گذارد و یکسری اختلال توجه و حافظه را به دنبال دارد.


وی خاطر نشان کرد:در قسمتی از مغز که معمولا آگاهی های قسمت های مختلف را پردازش می کند با مصرف این مواد تخریب سلولی ایجاد می شود و پیامدهایی را مثل توهم در فرد ایجاد می شود.


سراب !از توهم تا واقعیت
محمدعلی اکبریان متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: وقتی ماده‌ی موثره‌ی شیشه جذب بدن شد بر روی سلول های مغزی تاثیر می گذارد و باعث تغییر در واسطه‌های شیمیایی مغز می شود.


وی افزود: این تغییر ممکن است در سلول‌های مغزی اشتباه در کسی ایجاد کند به همین دلیل شخص تصور‌های نابجا یا برعکس از همه چیز پیدا می کند بعنوان مثال آب خیلی کم را به صورت دریا می‌بیند و یا ارتفاع زیاد را بصورت کم مشاهده می کند.


وی ادامه داد: استفاده از شیشه به خودی خود منجر به مرگ نمی‌شود اما عوارضی که به دنبال دارد مانند مثالهایی که آورده شد می تواند منتهی به مرگ شود.


شیشه مرزی که خودی و دیگری نمیشناسد
اکبریان گفت: اینکه برای فرد جای جبران وجود دارد یا نه باید گفت که این کار مشکلی است چرا که فعالیت واسطه ها به تدریج به حالت اولیه خود برگردانده می شود.


وی خاطر نشان کرد: بهبود این حالات بستگی به زمان مصرف و دسترسی افراد دارد اگر فرد زمان کوتاهی به مصرف شیشه اعتیاد داشته باشد احتمال برگشت و بهبودی زیاد است اما در صورت مصرف طولانی مدت قابلیت برگشت خیلی کم و البته سخت است.


بهنام‌الدین جامعی متخصص علوم اعصاب بیان کرد: مصرف محرک‌ها به ویژه شیشه باعث ایجاد علائم روحی وروانی در افراد می شود علاوه بر علائم روحی و روانی پارکینسون از جمله عارضه‌ای جسمی است که در فرد مصرف کننده بروز می کند.


وی افزود: همچنین اختلالات خلقی که در فرد ایجاد می‌شود می‌تواند مصرف‌کننده را تا مرز خودکشی و یا آسیب‌ رسیدن به دیگران پیش ببرد.


وقتی استعداد فرد را به سمت شیشه می کشاند
این متخصص علوم اعصاب گفت: در زمینه مصرف شیشه از جنبه‌های روانی می توان گفت: استعداد می تواند عاملی برای سوق دادن افراد به سمت مصرف باشد البته اما به این معنی نیست که این استعداد در همه وجود دارد و بعنوان مثال استرس در همه افراد است ولی در تعدادی منجر به بروز افسردگی می‌شود.


وی در پایان خاطر نشان کرد: هشداری که در این زمینه باید داد این است که افراد در ابتدا این ماده را آگاهانه یا ناآگاهانه برای لاغری استفاده می کنند که کم‌کم به سمت حالت سرخوشی می‌روند و این سرخوشی عاملی برای مصرف مکرر و اعتیاد به این ماده می‌شود.


گزارش از مهناز متقی




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.








۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن