تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829996847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دانشگاه صنعتی شاهرود پیش قراول ورود به عرصه فناوری/انجام ۶۷ پژوهش


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در نشست خبری مطرح شد؛
دانشگاه صنعتی شاهرود پیش قراول ورود به عرصه فناوری/انجام ۶۷ پژوهش

نشست خبری دکتر محمدمهدی فاتح رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود


شناسهٔ خبر: 3015146 - شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۳
استانها > سمنان

شاهرود - رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود با تاکید بر اینکه رشته ها و علوم باید تقاضا محور باشند، گفت: این دانشگاه پیش قراول ورود به عرصه فناوری است. به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی فاتح پیش از ظهر شنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به تغییر ماهیت دانشگاه شاهرود به دانشگاه صنعتی، این خبر را برای مردم خطه شاهرود بسیار مسرت بخش دانست و افزود: این خبر سرشار از خیر و برکت برای شهرستان و همینطور جامعه دانشگاهی است. وی با اشاره به روند تغییر نام و مأموریت این دانشگاه بیان کرد: در سال ۱۳۸۹ دانشگاه صنعتی شاهرود، بدون درخواست هیأت امنا و مشورت با هیأت علمی توسط شورای گسترش آموزش عالی به دانشگاه شاهرود تغییر ماهیت پیدا کرد که رشد رشته های علوم انسانی را دلیل این عمل ذکر کردند اما پس از این تغییر نیز به دلیل اجرای طرح تحول رشته های علوم انسانی، این رشته ها تخصیص داده نشد و جامعه دانشگاهی شاهرود دچار زیان هنگفتی شد.

استقابل قابل توجه جامعه علمی از ماهیت صنعتی دانشگاه شاهرود رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود با یادآور اینکه اعضا هیئت علمی دانشگاه عموماً در رشته های  فنی مهندسی و علوم پایه مشغول به تدریس و پژوهش بودند، افزود: این امر موجب جذاب تر شدن و انگیزه پیداکردن بیش از پیش محققان و اساتید به فعالیت در این دانشگاه و در پی آن جذب قابل توجهی دانشجو می شد که متاسفانه عنوان دانشگاه جامع باعث افت کیفی در دانشجویان ورودی شد. فاتح پیرامون اعتبار نام این دانشگاه در بین مردم و جامعه دانشگاهی هم گفت: «قبل از تغییر نام دانشگاه صنعتی به دانشگاه»، در جامعه از دانشجویان و اساتید استقبال بیشتری می شد، چون محیط تخصصی برای تحصیل و فراگیری علم مهیا بود ولی با تغییر رویکرد دانشگاه، بر سطح کیفی و کمی تولیدات علمی اثر گذار بود. وی تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید تلاش بر این بود تا اقدام غیرکارشناسی شورای گسترش آموزش عالی در سال ۱۳۸۹ مجدداً بررسی شود که به لطف خدا با نتیجه مثبت روبرو شدیم و این خبرخوب و اتفاق مبارک را مدیون دکتر فرهادی وزیر محترم علوم و فناوری که با تدبیرعالی و کارشناسی علمی و خرد جمعی، این شور و نشاط را مجدد به دانشگاه صنعتی شاهرود بازگرداندند هستیم. دانشگاه صنعتی شاهرود پیش قراول ورود به عرصه فناوری رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که دلیل اصرار بر صنعتی شدن دانشگاه شاهرود چه بود، گفت: دانشگاه باید به سمت تولید علم در راستای تقویت فناوری و تولید ثروت حرکت کند و ماهیت صنعتی به این امر ارتباط تنگاتنگی دارد. فاتح، فناوری را به این مفهوم که دانش فنی و مهارتی که به کار گرفته می شود، برای تولید کالا و ارائه خدمات، برای بکارگیری مواد خام استفاده کنیم، ذکر کرد و افزود:  دانش باید در عمل پیاده شود و همچنین باید نگاه کاربردی به علوم داشته باشیم و تمام مراحلی که از نقطه شروع، طراحی، ارائه الگوریتم، پیاده سازی و ساخت انجام می شود، به آن توجه شود و در فضای فناوری قرار بگیرد. وی در ادامه در خصوص رویکرد دانشگاه های صنعتی در این امر افزود: دانشگاه ها علاوه بر تولید علم، باید وارد عرصه فناوری شوند که دانشگاه صنعتی شاهرود پیش قراول این مهم است.

تأکید پایان نامه دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود بر حل معضلات کشور رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود همچنین با تاکید بر اینکه رشته ها و علوم باید تقاضا محور باشند و ما باید به نیاز بازار توجه کنیم، گفت: دانشگاه صنعتی با توجه به امکانات موجود از جمله آزمایشگاه های مجهز، کارگاه های پیشرفته و اساتید مجرب، رشته های مورد نیاز را با دقت و حوصله توسعه داده و می تواند این نیاز را پاسخ دهد. فاتح همچنین تأکید این دانشگاه را بر حل معضلات کشور دانست و تصریح کرد: عنوان پایان نامه دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود با این هدف تعیین می شود. وی مأموریت گرایی را از دیگر اهداف کارکنان دانشگاه صنعتی شاهرود بیان کرد و گفت: یکی از مأموریت های مهم و قابل توجه دانشگاه، تبدیل شدن به قطب علمی در رشته های خاص است و دومین مأموریت اساسی ما، تجهیز و به روزرسانی آزمایشگاه ها و کارگاه ها و همچنین تکمیل شبکه زیرساخت به خصوص در حوزه فناوری اطلاعات است. ضرورت توسعه متوازن آموزش عالی رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود بر ضرورت توسعه متوازن آموزش عالی تاکید کرد و گفت: سرمایه و نیروی انسانی لازم در واحدهای کوچک آموزشی، مانع پیشرفت واحدهای بزرگ خواهد شد که در این خصوص مسئولان وزارت علوم و فناوری در حال سازماندهی این واحدها هستند. فاتح در خصوص رتبه علمی دانشگاه صنعتی شاهرود در بین دانشگاه های کشور اضافه کرد: رتبه علمی این دانشگاه در عرصه کشوری بین ۲۰ دانشگاه صنعتی، در رتبه ششم و بعد از دانشگاه تهران و اصفهان قرار دارد. وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۹۱ عضو هیأت علمی دارد، افزود: این افراد در دانشکده های تخصصی مشغول به تدریس، تحقیق و پژوهش هستند.

وجود ۱۴۶ رشته تحصیلی مقاطع تکمیلی در دانشگاه صنعتی شاهرود رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود وجود ۳۰ رشته کارشناسی، ۷۶ رشته کارشناسی ارشد و ۴۰ رشته دکترا در نوبت روزانه این دانشگاه را یادآور شد و افزود: تعدادی رشته هم در پردیس خوارزمی شاهرود در حال تدریس است. فاتح ایجاد بنیاد خیرین دانشگاه صنعتی شاهرود را از دیگر فعالیتهای اخیر این دانشگاه در راستای جذب و وسق دادن کمکهای خیرین برای تولید علم برشمرد و اظهار داشت: این بنیاد با ثبت رسمی مشغول فعالیت است که سومین دانشگاه کشور در ایجاد چنین بنیادی با رویکرد رفاه دانشجویان هستیم. وی هدف از تأسیس این بنیاد را کمک به دانشگاه برای پیشرفت علمی، توسعه فعالیت های علمی و پژوهشی، کمک به دانشجویان بی بضاعت در تحصیل و همچنین بررسی مسائل بهداشتی-درمانی دانشجویان ذکر کرد. احیاء پردیس مهندسی و فناوری های نوین در دانشگاه صنعتی شاهرود رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود، احیاء پردیس مهندسی و فناوری های نوین، تکمیل اردوگاه آموزشی دانشگاه که به عنوان معدن آموزشی نیز از آن یاد می شود را به برکت وجود بنیاد خیرین دانشگاه دانست و افزود:  این معدن یکی از بی نظیرترین معادن آموزشی کشور با امکانات گسترده و فراوان است که در فضای فناوری در خدمت کشور است و آماده استفاده جامعه دانشگاهی است. فاتح تصریح کرد: پروژه در حال احداث خوابگاه دختران نیز از جمله اقدامات مفید این بنیاد است. وی افزود: بی شک این اقدامات الگویی برای سایر دانشگاه های کشور است که اساتید به صورت داوطلبانه بخشی از حقوق خود را برای صرف در این امور اختصاص می دهند. فاتح در خصوص خوابگاه های خودگردان نیز بیان کرد: از آن جایی که یکی از دغدغه های مهم والدین دانشجویان غیربومی، بحث اسکان فرزندانشان است، ما در تلاش برای توسعه خوابگاه های خودگردان هستیم، لذا همشهریان محترم نیز می توانند درصورت دراختیار داشتن ساختمانی با کاربرد خوابگاهی، آن را به دانشگاه اجاره دهند.

توسعه فضای سبز پردیس دانشگاه صنعتی شاهرود با نام باغ ایرانی رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود اشاره ای نیز به پروژه های عمرانی دانشگاه داشت و گفت: مجموعه ورزشی در محل پردیس دانشگاه با مساحت چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع به بهره برداری رسیده که امکانات بسیار خوبی را شامل می شود. فاتح افزود: همچنین ساختمان های دانشکده برق با مساحت هشت هزار مترمربع، دانشکده مکانیک و مواد با مساحت چهار هزار متر مربع احداث شده و دانشجویان از امکانات آن ها استفاده می کنند. وی با نوید اینکه فضای سبز پردیس دانشگاه با نام باغ ایرانی نیز در حال توسعه است، تصریح کرد: ساختمان دانشکده کشاورزی نیز در حال تکمیل است و به زودی شاهد بهره برداری از آن خواهیم بود. صدر نشینی دانشگاه صنعتی شاهرود در فعالیت های پژوهشی رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود همچنین با بیان اینکه در سال ۹۴-۹۳ رشته های قابل توجهی در مقطع کارشناسی ارشد اخذ شد، گفت: در دانشکده عمران رشته های آب و سازه های هیدرولیکی و مهندسی سواحل و بنادر و سازه های دریایی اخذ شد. فاتح اخذ، مدیریت منابع آب، مهندسی محیط زیست و ژئوتکنیک را از دیگر رشته های اخذ شده عنوان کرد و افزود: در حوزه علوم ریاضی هم رشته ریاضی مالی، حوزه فیزیک رشته فیزیک اتمی و مولکولی در مقطع دکترا، تربیت بدنی و علوم ورزشی و کارشناسی ارشد ژئوشیمی هم به رشته های موجود در دانشگاه، اضافه شدند. وی با بیان اینکه از لحاظ بحث پژوهشی درصدر دانشگاه های کشور قرار داریم، خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و ۶۴۴ مقاله توسط اعضاء هیأت علمی دانشگاه به ثبت رسیده که ۶.۵ مقاله به ازای هر هیأت علمی ثبت شده، در صورتی که این رقم در سایر دانشگاه ها به ازای هر هیأت علمی، پنج مقاله ثبت شده است که رشد ۳۵ درصدی در حوزه پژوهشی را شاهد هستیم.

انجام ۶۷ طرح پژوهشی و ۴۸ طرح دانشجویی رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود همچنین به چاپ ۲۷ عنوان کتاب و انجام ۶۷ طرح پژوهشی نیز اشاره داشت و افزود: ۴۸ طرح دانشجویی هم پذیرفته شده و ۲۳ مورد شرکت در کنفرانس های خارجی را در کارنامه خود داریم. فاتح افزود: از حیث مجلات علمی پژوهشی بین دانشگاه های استان نیز با هفت مجله در صدر قرارداریم که سه مجله از این تعداد به زبان انگلیسی و دیگر مجلات فارسی منتشر می شوند. وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر پیرامون تفاهم نامه ها و قراردادهای همکاری منعقد شده بین این دانشگاه و صنعت، بیان کرد: در حال حاضر با مؤسسات و سازمانهای ملی متعددی همکاری داریم که از جمله آن ها می توان به سازمان صنایع هوایی، سازمان صنایع دریایی، قطار شهری مشهد، پژوهشگاه نیرو، پژوهشگاه صنعت نفت، وزارت نفت، پژوهشگاه ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، شرکت عملیات اکتشاف نفت، شرکت توان، شرکت طب پلاستیک، سازمان نقشه برداری، سازمان زمین شناسی، شرکت آب و فاضلاب منطقه ای سمنان، دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اشاره کرد. در آمد یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی از محل قرار دادهای برون دانشگاهی رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود در خصوص ادامه سوالخبرنگار مهر پیرامون قراردادهای منعقد شده با سازمان ها و مؤسسات دولتی و خصوصی افزود: ۱۶ قرارداد با صنعت منعقد شده که زمینه بسیارخوبی برای پیشرفت و رشد علمی و سطح کیفی و ارتقا دانشجویان و اساتید را فراهم آورده است. فاتح، رقم رشد درآمد دانشگاه نسبت به سال گذشته را دو برابر ذکر کرد و افزود: این رقم مبلغی حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که از محل این درآمد ها، پژوهشکده سیم و کابل مغان راه اندازی شد و پروژه های نیمه تمام عمرانی هم تکمیل و به بهره برداری رسید. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص کارورزی و کاریابی دانشجویان نیز، به روز کردن محتوای دروس عملی را از برنامه های آموزشی دانشگاه ذکر کرد و گفت: اما این امر باید از ابتدای آموزش افراد که در پیش دبستانی و دبستان شروع به تحصیل می کنند منظور شود. فاتح بر فرهنگ سازی و شکل گیری روند مهارت آموزی به دانش آموز و سپس دانشگاه ها تاکید کرد و افزود: آموزش تخصصی به دانشجو در دانشگاه صورت می گیرد که با تقویت و تجهیز آزمایشگاه ها و کارگاه ها، بهترین نتیجه حاصل خواهد شد پس اگر مسئولان تمرکز و هزینه را برای آموزش در سطوح پایین شروع کنند، نتیجه بسیار بهتر و مناسب تری را شاهد خواهیم بود. عکس از منصوره قلیچی









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن