واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: احتمال محاکمه سربازان انگلیسی به جرم جنایت جنگی در عراق
روزنامه ایندیپندنت روز شنبه در گزارشی نوشت: گروه رسیدگی به اتهامات جنایی نظامیان انگلیس در جنگ عراق (ایهات) عنوان کرده است که این احتمال وجود دارد، شماری از این نظامیان به ظن ارتکاب جنایت جنگی در این کشور محاکمه شوند.
کد خبر: ۵۵۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۶ - 02 January 2016
روزنامه ایندیپندنت روز شنبه در گزارشی نوشت: گروه رسیدگی به اتهامات جنایی نظامیان انگلیس در جنگ عراق (ایهات) عنوان کرده است که این احتمال وجود دارد، شماری از این نظامیان به ظن ارتکاب جنایت جنگی در این کشور محاکمه شوند.
به گزارش «تابناک»، ایندیپندنت افزود: «مارک وارویک» بازرس پیشین پلیس انگلیس در گروه رسیدگی به اتهامات تاریخی جنگ عراق موسوم به "ایهات" ( Ihat) بر این باور است که شواهد کافی در مورد ارتکاب جنایت جنگی توسط برخی از سربازان انگلیسی وجود دارد.
این روزنامه انگلیسی به نقل از وی افزود: اتهامات جدی در مجموعه ای از تحقیقات گروه «ایهات» وجود دارد که مؤید آدمکشی است و من تصور می کنم که شواهد قابل تأملی در دست است که بتوان بر اساس آن تشکیل پرونده داد و نظامیان متخلف را در دادگاه نظامی محاکمه کرد.
ایندیپندنت نوشت: شمار پرونده های مرتبط با بدرفتاری سربازان انگلیسی در عراق مربوط به سال های 2003 تا 2009 میلادی، ده ها برابر افزایش داشته است.
این روزنامه انگلیسی همچنین بابیان اینکه «در سال 2010 میلادی ‘ایهات’ 152 پرونده در دست داشت»، افزود: اما اکنون تعداد پرونده ها به 1500رسیده که از این میزان 280 پرونده مربوط به کشته شدن غیرقانونی عراقی ها به دست نیروهای انگلیسی است و هم اکنون 25 پرونده در دست بررسی است.
ایندیپندنت ادامه داد: همچنین 1235 پرونده مرتبط با بدرفتاری نیروهای انگلیسی است که شامل تجاوز به عنف و شکنجه است که تنها 45 پرونده در دست بررسی می باشد.
به نوشته ایندیپندنت، «ایهات» درصدد بود تا در سال 2016 میلادی پرونده های مرتبط با بدرفتاری سربازان انگلیسی در جنگ عراق را رسیدگی کند؛ اقدامی که اکنون قطعاً انجام شدنی نیست.
این روزنامه نوشت: به رغم اینکه این واحد تحقیقاتی تا سال 2019 میلادی تأمین مالی خواهد شد اما مقامات آن پیش بینی می کنند که کارها تا آن زمان تمام نخواهد شد.
ایندیپندنت به نقل از وارویک نوشت: درطی 12 تا 18 ماه آتی، ما تمام پرونده ها را دوباره بررسی خواهیم کرد تا تصویر بهتری را به دست آوریم و تصور می کنم که آن موقع می توانیم بگوییم که آیا مهلت تعیین شده تا سال 2019 میلادی شدنی است یا نه.
این روزنامه انگلیسی همچنین عنوان کرد: یکی از بدنام ترین پرونده ها مربوط به کشته شدن «بها موسی» مسوول اطلاعات هتلی در بصره در سال 2003 میلادی است که توسط سربازان انگلیسی مورد ضرب و شتم و سوءاستفاده قرار گرفته و در بازداشتگاه کشته شده است.
ایندیپندنت افزود: اکنون یک دهه پس ازاین حادثه، «وارویک» تأکید کرده که این پرونده یکی از «زنده ترین پرونده های تحقیقاتی» ایهات است.
این روزنامه انگلیسی نوشت: وارویک در پاسخ به این سووال که آیا پرونده های مذکور مؤید ارتکاب جنایات جنگی است یا نه؟ گفت: شمار زیادی از پرونده ها وجود دارند که ما مشغول تحقیقات روی آن هستیم و این بر عهده ما است تا در زمان مناسب طی گفت وگو با مقامات دادگاه نظامی اطمینان حاصل کنیم که آیا جنایات جنگی صورت گرفته یا خیر. با این حال اکنون اتهامات جدی اکنون مطرح است که روی آن تحقیق می شود.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: به رغم گذشت پنج سال از راه اندازی ‘ایهات’ تاکنون یک محاکمه انجام نشده و گروه های مدافع حقوق بشری نیز از اینکه پیشرفت ملموسی در این زمینه صورت نگرفته است، ابراز نگرانی کرده اند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از "کارلا فرستمن"، مدیر موسسه "ردرس" و از فعالان حقوق بشر نوشت: "روند بسیار آهسته ای که ایهات در جریان آن، اتهامات جنایی سربازان انگلیسی علیه شهروندان عراقی را بررسی می کند کاملاً غیرقابل قبول است. کارها باسرعت حلزونی صورت می گیرد. ما از دولت می خواهیم اطمینان حاصل کند ایهات می تواند، از پس وظایفش برآید.
ایندیپندنت افزود: بااین حال وارویک می گوید: من فکر می کنم مردم باید پیچیدگی ها، ابعاد و حجم آن را درک کنند؛ چون نمی توان این سه محور را در حالی که تلاش می کنیم کاری اخلاقی ارائه دهیم، دست کم گرفت.
این روزنامه انگلیسی افزود: وی همچنین بابیان اینکه هر پرونده ای مشمول تحقیق و رسیدگی نیست، عنوان کرد: ما در وهله اول اتهامات را اعتبار سنجی می کنیم. سپس زمانی که به همه پرونده ها نگاه می کنیم، درمی یابیم، برخی پرونده ها تکراری هستند، برخی پیشتر شناسایی شده اند و یا برخی دارای چندین اتهام هستند که باید تفکیک شوند.
ایندیپندنت همچنین در پایان عنوان کرد که دادگاه جنایی بین الملل نیز به صورت جداگانه پرونده 1200 اتهام مرتبط با بدرفتاری های سربازان انگلیسی در جریان جنگ عراق را بررسی می کند.
نیروهای انگلیس در مارس سال 2003 برای سرنگونی صدام حسین در کنار آمریکا ، به عراق حمله کردند. آخرین نیروهای زمینی انگلیسی در آوریل سال 2009عراق را ترک کردند و تنها تعداد اندکی از آنها تا سال 2011 میلادی برای آموزش نیروهای عراقی در این کشور ماندند.
در حال حاضر دولت محافظه کار دیوید کامرون تحت فشار قرار دارد که به انتشار سریع تر نتایج بررسی های رسمی کمیته تحقیق "چیلکات" مربوط به مشارکت انگلیس در جنگ عراق در سال 2003 میلادی، کمک کند.
به رغم گذشت سال ها از تشکیل کمیته بررسی چگونگی مشارکت انگلیس در جنگ عراق در سال 2003 میلادی و صرف بیش از ده میلیون پوند از جیب مالیات دهندگان انگلیسی، "جان چیلکات" رییس این کمیته تاکنون از انتشار نتایج بررسی های صورت گرفته به بهانه ضرورت بررسی تمامی پرونده ها و شواهد موجود، خودداری کرده است.
"جان چیلکات" در زمان تشکیل این کمیته در سال 2009 میلادی ابراز امیدواری کرده بود که گزارش نهایی تا پایان سال 2010 میلادی آماده شود هرچند گفته بود که ممکن است تکمیل گزارش تا سال 2011 میلادی به تعویق افتد.
در این کمیته تحقیق که اعضای آن در سال 2009 میلادی توسط "گوردون براون"، نخست وزیر وقت انگلیس از حزب کارگر انتخاب شده اند، علاوه بر "جان چیلکات"، "مارتین گیلبرت" مورخ، "رودریک لاین" دیپلمات سابق، "لارنس فریدمن" محقق مسائل جنگی و "اوشا پراشار" کارشناس مسائل حقوقی و قانونی نیز شرکت داشته اند.
مأموریت این گروه تحقیق، بررسی این موضوع بوده است که چگونه تصمیم شرکت انگلیس در جنگ عراق گرفته شد، ضمن اینکه نحوه برخورد لندن با مناقشه عراق و شش سال اشغال این کشور از دیگر موضوعاتی است که این گروه قرار بوده است آن را بررسی کند.
ایرنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]