واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از ششمین شب نشان نیما؛
نشان ملی نیما بر سینه هنرمندان و مهر/ چشم بیگانه به مفاخر ایران
شناسهٔ خبر: 3014381 - شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳
استانها > مازندران
نوشهر- ششمین همایش ملی «نیما، زبان و شعری تبری» با تجلیل از هنرمندانی ملی و استانی در نوشهر به کار خود پایان داد. خبرگزاری مهر -گروه استانها: در این همایش ملی که جمعهشب با حضور هنرمندان ملی نظیر شهرام ناظری، خسرو معصومی، رؤیا تیموریان، مسعود رایگان، آناهیتا نعمتی و مدیران استان برگزار، از هنرمندان ملی و استانی تقدیر شد. نیما طلسم مدرن شدن را شکسته است میثم زندی دبیر و بنیانگذار همایش سالانه نشان نیما در این همایش با تأکید بر اینکه قدر نیما را باید بشناسیم و نام او را در کنار نامهایی چون سعدی و فردوسی و حافظ بگذاریم بیان داشت: نیما طلسم مدرن شدن را در ایران و همیشه شکسته است و دیگر تاریخ ما به عقب بازگشتنی نیست. وی بیان داشت: هنر و فرهنگ ما به انسانهای بزرگ چون نیما تکیه دارد و جریان اصلی هنر توسط انسانهایی که مرام نیمایی دارند، تداوم مییابد. وی با اظهار اینکه عرصههای مختلف هنر مانند سینما و تئاتر نیز مدیون نیماست، ادامه داد: نیما یوشیج پدر عرصههای مختلف هنری و ادبی بوده است ولی کمتر به آن پرداختهشده است و موسسه مردمنهاد نیما به دنبال آن است که نشان و مرام نیما موردتوجه قرار گیرد.
زندی تصریح کرد: همه شهرهای استان باید شب نیما داشته باشند زیرا نیما تنها هنرمند تاریخ ادوار مازندران است. همه شهرهای استان باید شب نیما داشته باشند زیرا نیما تنها هنرمند تاریخ ادوار مازندران است وی بابیان اینکه نیما شاعر رنج مردم بوده است و طلسم مدرن شدن را در ایران و در زمان چه کنم چه کنم ادبی میشکند اظهار داشت: انقلاب نیمایی فقط یک انقلاب صوری، انقلابی صرفاً در ریخت شعر فارسی نیست، انقلاب نیمایی، انقلابی در مضامین، رویکردها و شگردهای شعری فروکاستنی نیست. زندی با اشاره به اینکه سینمای ایران نیز مدیون نیما یوشیج است، ادامه داد: نیما فقط در حوزه شعر و شاعری ظهور و بروز نکرد بلکه در حوزه سینما و تئاتر نیز اندیشههایی دارد که کمتر به آن پرداختهشده است. بنیانگذار همایش سالانه نیما یوشیج ادامه داد: نیما جامعه را به دورانی پرتاب میکند و از او بهعنوان قهرمان واقعی در تاریخ ادبیات ایران یاد میشود و نقشش در حوزه اندیشه چنان تأثیرگذار بوده است اما کمتر به آن پرداختهشده است. وی ادامه داد: در حوزه هنر و ادبیات مازندران، نامی نامیتر از نیما یوشیج نداریم و باید در سیاستگذاریهایمان نیما را محور قرار دهیم و جشنواره تئاتر، موسیقی، شعر و غیره با محوریت نیما برگزار شود و مسئولان از هنرمندان این بخش حمایت کنند. وی با تأکید بر اینکه همه مازندرانیها باید حول محور نیما یوشیج جمع شوند، اظهار داشت: هدف ما این است تا نیما در لایههای مختلف فرهنگی و عملی بیشتر دیده شود و باید شاهد درس گروهیهای علمی نیما در هرسال باشیم. هنرمندان ثروتهای بیبدیل جامعه هستند علیرضا یونسی معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران نیز در این همایش گفت: هنرمندان ثروتهای بیبدیلی هستند و باید قدرشان را دانست زیرا آنان همانند شمع آبشدهاند و به ایران عزیز خدمت کردهاند و از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاند. وی با عنوان اینکه ایرانزمین هنرمندان گرانبهای زیادی همانند نیما دارد، تصریح کرد: نیما ابداگر یک امر نو و فرزند زمان خود بود و تا ابد زنده میماند. وی بابیان اینکه نیما زنده است افزود: در دولت جدید نیز چراغ خانه سینما و سازمانهای مردمنهاد روشن شد و باید از تلاشهای هنرمندان استان در مناسبتهای مختلف قدرشناسی شود. کشورهای دیگر چشم به مفاخر ایران دارند احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز با اشاره به اینکه کشورهای دیگر چشم به مفاخر ما دارند و در پی ثبت آنان به نام خودشان است گفت: ترکیه مولوی را متعلق به خود میداند و کشورهای عربی نیز درپی آن هستند تا اسنادی جمعآوری کنند تا ابوعلی سینا را بنام خودشان ثبت کنند و اگر نجنبیم، کشورهای دیگر نیما را نیز به نام خودشان ثبت خواهند کرد. وی با اشاره به اینکه سقف فرهنگ و تمدن روی ستونهایی استوار است که یکی از این ستونها فرهیختگان و مشاهیر هستند، ادامه داد: باید این سرمایهها را بشناسیم و قدر شنانیم. جاودانی یادآور شد: همه هنرمندان افتخار ایران هستند و هنرمندان فرامرزی بوده و متعلق به همه مردم دنیا هستند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با عنوان اینکه مایل هستیم سریالی با همکاری صداوسیمای استان درباره نیما یوشیج تولید کنیم اظهار داشت: امیدواریم با این کار بتوانیم کاری برای نیما انجام دهیم.
در این همایش نشان نیما به شهرام ناظری استاد آواز و موسیقی سنتی ایران، خسرو معصومی کارگردان بینالمللی سینمای ایران، رؤیا تیموریان و مسعود رایگان زوج هنری سینمای ایران تقدیم شد. همچنین از محمد عموجوادی هنرمند برجسته و آهنگساز، محمدرضا عموجوادی هنرمند موسیقی، جلال محمدی هنرمند موسیقی نواحی، ایرج سام دلیری شاعر و نویسنده و در بخش رسانه از سید قادر موسوی خبرنگار پیک سبز، اشکان جهانآرا خبرنگار و سرپرست روزنامه همشهری مازندران، علیرضا نوری کجوریان سرپرست خبرگزاری مهر مازندران و همچنین مهرانگیز عباسی سرپرست خبرگزاری فارس در مازندران تجلیل به عمل آمد در بخش تجسمی از شجاعالدین شهابی و در بخش تئاتر از کامبیز میرزایی نویسنده و کارگردان مازندرانی تقدیر شد. در لوح تقدیری که به علیرضا نوری تقدیم شده، آمده است انقلاب نیمایی فقط یک انقلاب صوری، انقلابی صرفاً در ریخت شعر فارسی نیست بلکه انقلابی است راجع به نسبت ما به جهان، از طریق نسبت خاصی که با حقیقت برقرار میکنیم. بسی شایسته است از تلاشهای مداوم و کوششهای مستمر شما در اشاعه فرهنگ و بسط هنر، کمال امتنان را داشته و برسم تکریم این لوح تقدیر تقدیم محضر پربار و ماندگارتان میشود، امید است تا همیشه نسبت و عهدتان با حقیقت تازه گردد. به گزارش مهر، علی اسفندیاری، روستازادهای که بعدها به شاعر پرآوازه معاصر و به نیما یوشیج معروف شد، خالق، شاهکارهایی چون افسانه، غراب و ققنوس است و همچنان ترا چشم راه است، شباهنگام که میگیرند در شاخ تلاجن. از نیمای شعر ایران که با سرودههایش تحولی در شعر کلاسیک و سنتی پدید آورد، بهعنوان ققنوس خوشخوان با آوازه جهانی یاد میشود، هم او که با «قصههای رنگپریدهاش» به دنیای شعر پا گذاشت و «تعریف و تبصره و یادداشتهای دیگر» را درنوردید تا «حرفهای همسایه» را بشنود و «حکایات خانواده سرباز» را بیان کند و «شعر من»، «مانلی» و «خانه سریویلی»، «فریادهای دیگر» و «عنکبوت رنگ» و ... را از خود به یادگار گذارد. نیما با مجموعه تأثیرگذار افسانه که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی به پا کرد، این شاعر بزرگ، درحالیکه به علت سرمای شدید یوش، به ذاتالریه مبتلا شده بود، برای معالجه به تهران آمد، معالجات تأثیری نداشت و در تاریخ ۱۳ دیماه ۱۳۳۸، نیما یوشیج، آغازکننده راهی نو در شعر فارسی، برای همیشه خاموش شد، او را در تهران دفن کردند؛ تا اینکه در سال ۱۳۷۲ طبق وصیتش، پیکرش را به یوش برده و در حیاط خانه محل تولدش به خاک سپردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]