واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اسامی و جزئیات تحریم های جدید ایران پس از خروج ۱۱ تن اورانیوم
درست پس از آنکه ایران با دلخوش کردن به وعده های غرب ۱۱ تن اورانیوم غنی شده اش را به خارج از کشور منتقل کرد، وزارت خزانه داری امریکا فهرست جدیدی از تحریم های ایران را روی میز گذاشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پس از آنکه ایران تمام ذخیره اورانیوم غنی شده اش در سال های اخیر را به خارج از کشور تحویل داد، مقامات امریکایی فهرست جدیدی از تحریم های ایران را روی میز گذاشتند.
این اقدام، حتی کارشناسان و رسانه های امریکایی را نیز به واکنش واداشته و اغلب آنها از اجرای آن که درست بر خلاف تعهدات امریکا در توافق هسته ای است، ابراز نگرانی کرده اند.
مقامات کشورمان هنوز به این اقدام واکنشی نشان نداده اند، اما درباره قانون لغو رواید امریکا اعلام شد که با نامه جان کری اطمینان حاصل شده که امریکا این قوانین را تصویب می کند، اما اجرا نمی کند. بهانه تحریم های جدید امریکا فعالیت های موشکی ایران است و ادعا شده که فعالیت های علمی و تحقیقاتی ایران در فیزیک و مکانیک به ویژه درباره فیبر کربن می تواند توانایی ایران در ساخت موشک را افزایش دهد. گزارش وال استریت ژورنال:
نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی به قلم جی سولومون نوشت: دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در حال آماده شدن برای اعمال نخستین بسته تحریم های اقتصادی علیه ایران از زمان دست یابی به توافق مهم هسته ای در ماه ژوئیه است. این اقدام آزمونی مهم در این باره به شمار می رود که آیا تهران! به مفاد توافق هسته ای پایبند باقی خواهد ماند یا خیر.
مقامات آمریکایی در گفتگو با وال استریت ژورنال اعلام کردند این اقدام برنامه ریزی شده وزارت خزانه داری آمریکا حدودا ده ها شرکت و شخص را در ایران، هنگ کنگ و امارات به سبب نقششان در توسعه برنامه موشکی بالستیک ایران هدف قرار می دهد.
مقامات بلندپایه آمریکایی اعلام کرده اند وزارت خزانه داری بر اساس توافق، حق در فهرست سیاه قرار دادن آن دسته از شرکت های ایرانی را دارد که ادعا می شود در توسعه موشکی ایران مشارکت دارند. وزارت خزانه داری آمریکا همچنین حق دارد آنهایی را در فهرست سیاه خود قرار دهد که از تروریسم بین المللی و نقض حقوق بشر حمایت می کنند. مقامات آمریکایی این اقدامات را جدا از توافق هسته ای می دانند.
منتقدان دولت اوباما اذعان کردند این اقدامات می تواند بر سیاست ها در ایران و برگزاری انتخابات سراسری، که قرار است در اواخر ماه فوریه برگزار شود، تأثیر بگذارد. (انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان).
دولت ایران واکنشی به این اقدام نشان نداده و چهارشنبه نیز به درخواست رسانه ها (امریکایی) برای اظهار نظر در ارتباط با اعمال تحریم های احتمالی جدید پاسخ نداد. احتمال می رود خبر اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران رسما این هفته اعلام شود.
دیپلمات های ایرانی اخیرا و پس از آن که کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، هر تبعه خارجی که به ایران سفر کند برای ورود به آمریکا باید روادید دریافت کند، آمریکا را به نقض توافق هسته ای متهم کردند.
مقامات ایرانی تغییر قانون معافیت صدور روادید در آمریکا را در واقع نوعی تحریم علیه تجار بین المللی می دانند که در پی سرمایه گذاری در بازار ایران هستند.
بر اساس این قانون، هر تاجر، سرمایه گذار یا گردشگری که پایش را به ایران بگذارد، برای ورود به امریکا با محدودیت هایی مواجه می شود. با اجرای این قانون نه تنها سرمایه گذاران بین المللی، بلکه حتی شهروندان عادی و گردشگران نیز از بیم مجازات امریکا، از رفتن به ایران خودداری می کنند.
تحریم های جدیدی که وزارت خزانه داری آمریکا در حال آماده کردن آنهاست شامل اعمال تحریم هایی بر افراد زیادی می شود که در این موضوع مشارکت داشتند.
این تحریم ها اتباع آمریکایی یا خارجی را از انجام مراودات تجاری با شرکت هایی که در این فهرست سیاه قرار گرفته اند، منع می کند. به بانک های آمریکایی نیز دستور داده شده است هر گونه دارایی این شرکت ها و افراد را در داخل نظام مالی آمریکا مسدود کنند.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا،که در اختیار وال استریت ژورنال قرار گرفته، آمده است این تحریم ها شرکت مبروکه تریدینگ کو ال ال سی که در امارات متحده عربی قرار دارد و بنیانگذارش؛ حسین پورنقش بند را به سبب کمک به شرکت های دولتی ایران در دست یابی به فیبر کربن برای برنامه موشکی ایران هدف قرار می دهد.
آقای پور نقش بند همچنین از یک شرکت تابعه در هنگ کنگ به نام آنهوی لند گروپ برای به دست آوردن مواد و تأمین مالی به منظور خط تولید فیبر کربن استفاده کرده است. فیبر کربن به سبب قابلیت انعطافی که دارد و مقاومت در مقابل دمای بسیار شدید، یک ماده مهم در علوم مختلف است و کاربردهای مختلفی از جمله در توسعه موشکی دارد.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین در حال آماده شدن برای تحریم پنج مقام ایرانی است که در وزارت دفاع ایران و نهادهای تابعه کار آن می کنند و ادعا می شود در حال فعالیت بر روی برنامه موشکی بالستیک هستند.
بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، سید جواد موسوی مدیر تجاری گروه صنعتی شهید همت، که شرکت تابعه وزارت دفاع محسوب می شود، از جمله پنج مقام ایرانی است که قرار است تحریم شوند.
گروه صنعتی شهید همت پیشتر و در سال دو هزار و پنج از سوی وزارت خزانه داری آمریکا به سبب حمایت از برنامه موشکی ایران تحریم شده بود.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین دو عضو بلندپایه وزارت دفاع به نام های سید مهدی فرحی و سید محمد هاشمی را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
تهران این هفته بیست و پنج هزار پوند (11 تن) اورانیوم غنی شده را به روسیه منتقل کرد، اقدامی که سبب کاهش قابل توجه توانایی ایران به منظور تولید تسلیحات هسته ای می شود.
مارک دوبوویتز از بنیاد دفاع از دموکراسی ها که منتقد توافق هسته ای ایران است، اعلام کرد: شدت اقدامات دولت اوباما علیه ایران بسیار کم است.
سناتور دموکرات کریس کانز، از حجم مجازات های برنامه ریزی شده دفاع کرد و گفت این اقدامات نشان دهنده تمایل آمریکا به اجرای تحریم های غیر مرتبط با توافق هسته ای است. او گفت: «اجرای سخت گیرانه، تهاجمی و مداوم این تحریم ها برای مجازات ایران به سبب نشان دادن رفتارهای بی ثبات کننده و کارآمد کردن توافق هسته ای، امری حیاتی است.»
گفتنی است پیش از این سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرده بود در حال بررسی گزینه اعمال تحریمهای جدید بر برنامه موشکی ایران هستیم.
تحریم های جدید آمریکا در حالی اعلام شده است که دو روز قبل ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد.
پنج شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]