واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: واكنش عملي به تصويرسازي وارونه از رياست لاريجاني بر مجلس
پس از اين ديدار العربيه، رسانه وابسته به دربار سعودي كه پيش از اين، انتخاب لاريجاني به عنوان رئيس مجلس را چالشي براي آينده رياست جمهوري احمدي نژاد خوانده بود، اذعان كرد: لاريجاني در پرونده هسته اي در كنار دولت ايران قرار گرفت.
ديدار 2 ساعته عصر روز دوشنبه دكتر احمدي نژاد و دكتر لاريجاني در محل مجلس شوراي اسلامي واكنش عملي تصويرسازي وارونه رسانه هاي بيگانه و برخي رسانه هاي ضداصولگراي داخلي در مورد پيام هاي انتخاب رئيس مجلس هشتم بود.
به گزارش رجانيوز، پس از اين ديدار كه با استقبال رئيس جمهور از انتخاب لاريجاني و موضع قاطع وي در قبال گزارش البرادعي و ابراز اميدواري براي تقويت تعامل دولت و مجلس همراه بود، العربيه، رسانه وابسته به دربار سعودي كه پيش از اين، انتخاب لاريجاني به عنوان رئيس مجلس را چالشي براي آينده رياست جمهوري احمدي نژاد خوانده بود، اذعان كرد: لاريجاني در پرونده هسته اي در كنار دولت ايران قرار گرفت.
حسن الفحص گزارشگر العربيه ادامه داد: تعيين علي لاريجاني به عنوان رئيس مجلس ايران نشانه آشكاري درباره اين موضوع است كه وي در مسئله هسته اي در كنار دولت قرار خواهد گرفت و بيشترين آگاهي را در اين مسئله دارد.
اين در حاليست كه رسانه هاي بيگانه موج هماهنگ و متراكمي را درخصوص رودرو نماياندن لاريجاني و احمدي نژاد آغاز كرده بودند. الحيات چاپ لندن با ادعاي اينكه رياست لاريجاني بر مجلس، شكست احمدي نژاد است، افزوده بود: آن دسته از ناظران سياسي كه به تباين افكار بين احزاب جريان محافظه كار معتقدند مي گويند انتخاب لاريجاني به عنوان نامزد مورد حمايت محافظه كاران سنتي شكست حزب طرفدار احمدي نژاد رئيس جمهور ايران را رقم مي زند.
خبرگزاري آلمان نيز در گزارش هاي متعددي با اشاره به كناره گيري لاريجاني از دبيري شوراي عالي امنيت ملي به دليل اختلاف با احمدي نژاد، وي را رقيب رياست جمهوري آينده خوانده و اضافه كرده بود: لاريجاني با پيروزي چشمگير در انتخابات مجلس در ماه مارس هدايت جناح جديد محافظه كار را كه اعضاي آن پيشتر از احمدي نژاد حمايت مي كردند و به تدريج از وي فاصله گرفتند بر عهده گرفت و در انتخابات داخلي مجلس سمت رياست اين نهاد را نيز بدست آورد. عليرغم اين كه لاريجاني از نظر آرماني و ايدئولوژيكي به معني وفاداري به اسلام و نظام روحانيت در ايران با احمدي نژاد اشتراك دارد اما وي نمادي از موج سياسي جديد و ميانه رو محسوب مي شود كه غرب دستكم مي تواند با آن وارد مذاكره شود.
بي.بي.سي نيز در تحليلي كاملاً مشابه رياست لاريجاني را شكست احمدي نژاد خوانده و ادعا كرده بود: علي لاريجاني كه قرار است به عنوان رئيس جديد مجلس هشتم ايران انتخاب شود، رقيب سياسي احمدي نژاد است.
خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز به قلم گزارشگر ايراني خود در اين زمينه نوشته بود: نمايندگان مجلس ايران روز چهارشنبه به طور قاطع علي لاريجاني را به عنوان رئيس جديد مجلس انتخاب كردند و با تقويت رقيب احتمالي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران در انتخابات رياست جمهوري سال اينده، پيامي جدي از نارضايتي را براي وي ارسال كردند. انتخاب لاريجاني براي اين سمت مهم و كليدي موقعيت وي را در استانه انتخابات رياست جمهوري سال دو هزار و نه براي رقابت با احمدي نژاد بالا برد. وي سال گذشته به دليل اختلافات با احمدي نژاد از سمت مذاكره كننده هسته اي ايران استعفا كرد. احتمال مي رود وي از حمايت چشمگير مقامات بلند پايه روحاني برخوردار شود كه خواهان رويكردي كمتر مقابله جويانه با غرب هستند.
روزنامه صهيونيستي جروزالم پست هم انتخاب لاريجاني را مشكل ديگري براي احمدي نژاد خواند و ادعا كرد: اين رويداد دومين مشكل احمدي نژاد در چند ماه و بعد از انتخابات ماه سپتامبر است كه اكبر هاشمي رفسنجاني به رياست مجلس خبرگان برگزيده شد.
ساير رسانه هاي مهم دنيا مانند الجزيره و رويترز نيز تحليل هاي مشابه با نتيجه گيري تشديد تقابل ميان دولت و مجلس با رياست لاريجاني را مخابره كردند. اين موج تصويرسازي وارونه از آينده روابط دولت و مجلس و نحوه تعامل لاريجاني و احمدي نژاد در شرايطي بالا گرفت كه لاريجاني طي 2 هفته اخير بارها بر تعامل با دولت به جاي تقابل تأكيد و حتي از برخي رفتارهاي مجلس هفتم و هيئت رئيسه آن در قبال دولت به صورت تلويحي با عنوان "مچ گيري" انتقاد كرده بود.
سه شنبه 14 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]