واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ادبیات استان چهارمحال و بختیاری جایگاه ویژه ای در کشور دارد استانها > چهارمحال و بختیاری - رئیس حوزه هنری چهارمحال بختیاری گفت :یکی از واحد های شاخص حوزه هنری چهارمحال و بختیاری ،واحد آفرینش های ادبی است که از دیرباز مورد توجه هنرمندان و مسئولین مرتبط بوده است.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین ،حجت الله شیروانی در نشست هم اندیشی با کارشناسان و مشاوران واحد ادبیات حوزه هنری استان افزود :به دلیل سوابق و حضور منطقه ای و ملی درخشان شاعران و نویسندگان چهارمحال و بختیاری به ادبیات این استان توجه ویژه ای می شود. در همین راستا نیز حوزه هنری استان چاپ و تولید آثار هنرمندان را در راس وظایف و اهداف خود قرار داده است.
وی گفت :در قالب نشستی صمیمانه برآن شدیم که در کنار همفکری و هم اندیشی با تعدادی از فعالین و صاحب نظران ادبی استان از توانایی آن ها در بررسی و ارزیابی متون و آثاری که به این حوزه جهت چاپ سپرده می شوند نیز بهره مند شویم.
شیروانی اظهار داشت :ادبیات استان نیازمند توجه بیش از این هاست. ادبیات بخش لاینفک هویت مردم این سرزمین است و تلاش خواهیم کرد در حوزه ی اختیارات و امکانات خود محدودیت های سخت افزاری و نرم افزاری پیش پای ادبیات استان را در کنار دیگر دستگاه های فرهنگی مرتفع سازیم.
مسئول واحد آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان نیز گفت :این نشست به منظور هم فکری و هم اندیشی در خصوص فعالیت های دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان مخصوصا در حوزه ی نشر آثار برگزار گردید.
اعظم قاسمی چالشتری افزود:همزمان با این نشست شوراهای کارشناسی و بررسی آثار ارسالی به واحد ادبیات حوزه هنری استان فعالیت خود را آغاز می نمایند.
وسعت الله کاظمیان یکی از شاعران استان در این نشست گفت :خود باوری چیزی است که باید بین هنرمندان و اصحاب فرهنگ ،تقویت شود.چرا که ما در ادبیات استان چیزی از دیگر استان ها و کشور کم نداریم و اگر به خود باوری برسیم قطعاًپیشرفت بیشتری خواهیم داشت.
کاظمیان افزود:شفافیت گرایی در ارزیابی آثار باید جای برخورد سلیقه ای را بگیرد .ارزیابی باید بر مبنای تخصص کارشناسان و سیاست های سازمان حمایت کننده باشد.
احمد رحیم خانی سامانی نویسنده،شاعر و مدرس دانشگاه نیزگفت : در ارزیابی آثاری که به حوزه هنری جهت چاپ و تولید ارائه می شوند باید سه ویژگی عمدهی انطباق با اهداف ،سیاست ها و آرمان های حوزه هنری، توجه به خواست و علایق مخاطب و احترام به دید و نظر مولف مدنظر قرار گیرد.
کبری موسوی شاعر استان نیز در این نشست گفت :باید تلاش کنیم که سیاست های حمایتی و ترسیم چشم اندازها را از تمرکز در مرکز به توجه همزمان به هنرمندان و صاحبنظران شهرستان ها معطوف کنیم و در کنار استفاده از اساتید به نام ملی از قابیلت صاحبنظران و اهالی ادبیات بومی استان خود نیز برای تربیت نسل جدید بهره جوییم.
مهرداد افضلی نیز توجه ویژه و مقابله با آسیب هایی که فضای مجازی به ادبیات وارد می کند را یکی از امور ضروری و واجب دانست و گفت :نباید از چاپ آثار و برگزاری نشست ها و محافل ادبی غافل شد وباید به گونه ای عمل کرد که هم مردم را متوجه اهمیت ادبیات و هنر شوند و هم ادبیات و هنر را به میان مردم برد.
غلامرضا صفار یکی از اساتید و مدرسین دانشگاه و از نویسندگان استان نیز گفت: آنچه دانش و تجربه به ما آموخته این است که باید شرایط و مشوقهایی ایجاد کنیم که منجر به شور و هیجان و در نتیجه افزایش تولید و آثار هنرمندان شود. شرط موفقیت در هنر و ادبیات ایجاد انگیزه برای جوانان و فعالین و پیشکسوتان این عرصههاست. برگزاری و ایجاد جوایز و جشنوارههای مستمر، نشستهای شعر و داستان و مخصوصاً توجه به ادبیات کودک و نوجوان در این راستا حیاتی و ضروری است.
پژمان بهادری شاعر شناخته شده ی استان نیز در این جلسه گفت: سازمانهای حامی هنر باید میان کیفیت باوری یا کمیت محوری اولویت خود را مشخص کنند. باید بدانیم که دنبال دادن آمار تولید بالا هستیم یا تولید آثار فاخر و ارزشمند. سیاستهای پرورش استعدادها و حمایت از تولید باید مبدل به برنامههای عملی و اجرایی شوند.
اسفندیار ساکنیان شاعر و محلی سرای استان نیز گفت: دستگاههای فرهنگی نباید منتظر اقدام و مراجعهی هنرمندان بنشینند بلکه باید هنرمندان را دریافت، احوالشان را جویا شد و به سراغ آنها رفت. هنرمندان و نویسندگان را ترغیب به ارائه و چاپ آثار نمود.
ود افزود اعتماد سازی یکی از وظایف عمدهی حوزه هنری و سایر دستگاه هاست و حوزه هنری بایستی تلاش کند تا حمایت از فرهنگ و هنر دیگر دستگاهها را نیز جلب کند.
نباید منافع کوتاه مدت سازمانی منجر به جزیره گرایی و در نتیجه پراکندگی حمایت ها و صدمه به حال و آینده فرهنگ و هنر شود.
وحید برزگر از شاعران جوان و مدرسین کارگاه ها و محافل ادبی استان نیز گفت: چاره ای جز توسل به اصحاب ادبیات برای پیشرفت آن نداریم و به جای رها کردن ادبیات باید به فکر توسعهی فعالیتهای ادبی باشیم. وی افزود بهتر است در ابتدای هر ارزیابی ای آییننامهها و معیارهای آن تدوین و مشخص شود تا راه هرگونه خطا و اشتباه احتمالی و دخالت سلایق نامربوط بسته شود. برزگر عنوان کرد که اهمیت توزیع مناسب اثر مهمتر از چاپ آن است و هنرمند به توزیع مطلوب اثرش بیشتر میاندیشد.
گفتنی است ، در این نشست ضمن معرفی اعضای شوراهای بررسی آثار در زمینه های داستان و شعر این کارگروه ها رسما فعالیت خود را آغاز نمودند.
کلید واژه ها: استان چهارمحال و بختیاری -
چهارشنبه 9 دی 1394 - 10:12:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]