واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 11 تن اورانيوم غنيشده در برابر 200 تن كيك زرد
تعهدات برجامي ايران طبق برنامه پيش ميرود. ايران از معاوضه اورانيوم غني شده خود با روسيه در قبال دريافت كيك زرد از آن كشور خبرداد و اين خبر از سوي امريكا وانگليس هم تأييد شد.
تعهدات برجامي ايران طبق برنامه پيش ميرود. ايران از معاوضه اورانيوم غني شده خود با روسيه در قبال دريافت كيك زرد از آن كشور خبرداد و اين خبر از سوي امريكا وانگليس هم تأييد شد. كاهش تعداد سانتريفيوژها در مراحل پاياني است و ايران به زودي قدم آخر را كه بيرون آوردن هسته مياني رآكتور اراك است، انجام خواهد داد تا توپ در زمين طرفهاي غربي در مورد اجراي تعهداتشان و لغو تحريمهاي ايران قرار بگيرد.
رئيس سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه ايران 11 تن اورانيوم غني شده به روسيه ارسال و 200 تن كيك زرد دريافت كرده است، گفت: براساس محاسبات بايد 80 تن كيك زرد ميگرفتيم ولي شرايطي پيش آمد كه 200 تن دريافت كرديم. اين در حالي است كه كل ميزان كيك زرد مصرف شده در فرآيند غني سازي ايران از ابتداي آغاز غنيسازي تا امروز بالغ بر 120 تُن كيك زرد بوده است. علياكبر صالحي با تأييد پايان تبادل اورانيوم غني شده با كيك زرد درباره بازطراحي رآكتور اراك نيز گفت: بازطراحي رآكتور اراك از يكسال گذشته شروع شده و همچنان ادامه دارد. طراحيهاي مفهومي آن انجام شده و طراحيهاي پايهاي در حال انجام است. همچنين بهروز كمالوندي معاون و سخنگوي سازمان انرژي اتمي خاطرنشان كرد: روز دوشنبه مرحله آخر كه 60 تن محموله كيك زرد بود از قزاقستان وارد كشور ما شد. اين غيراز موادي بود كه از روسيه گرفته بوديم كه جمعاً حدود 200 هزار كيلو زرد دريافت كرديم كه اين قدم بزرگي است نه تنها در اجراي برجام بلكه حتي اگر خارج از برجام عمل ميكرديم هم معامله پر سودي است و هم خود معامله نتيجه كاري حساب شده و چند ماهه دوستان در سازمان انرژي اتمي و وزارت خارجه بود. كمالوندي كه با بخش خبري ساعت 13 شبكه خبر گفتوگو ميكرد با بيان اينكه در امريكا مبناي محاسبه كيلوگرم است نه پوند، خاطرنشان كرد: مبناي استفاده از «پوند» براي محاسبه ميزان كيك زرد يك حيله رسانهاي است كه اين موضوع را به گونه ديگري جلوه دهند. اين معامله خوب و پرسود انجام شد و ما بعد از دريافت محموله خود اجازه داديم كشتي حامل اورانيوم غني شده ما به مقصد (روسيه) ارسال شود. بخشي از مواد قرار است دوباره بازگردد كه اينها قراضههاي توليد 20 درصد است كه ميتوانيم دوباره استفاده كنيم. سخنگوي سازمان انرژي اتمي درباره اقداماتي كه ايران بايد انجام دهد نيز گفت: ما بايد سه كار اصلي را انجام دهيم. يكي كاهش تعداد سانتريفيوژهاست كه تقريباً مراحل پاياني را ميگذراند. دوم مبادله مواد كه به سرانجام رسيد و سوم بازطراحي رآكتور اراك كه در مورد اراك قراردادي امضا و مقدمات كار انجام شده و قرار است قراردادهاي جانبي هم داشته باشد. كمالوندي ادامه داد: همه شرايط مهياست كه ما به زودي قدم آخر كه بيرون آوردن هسته مياني رآكتور اراك است را انجام بدهيم و بخش عمده اين رآكتور باقي ميماند. آن چيزي كه بايد تغيير يابد هسته مركزي است كه توسط همكاران ما بايد طراحي شود. وي خاطرنشان كرد: پيش بيني كرده بوديم اواسط يا اواخر دي ماه انجام دهيم، هنوز در همان مسير هستيم. اگر چند مورد جزئي هم كه در حال انجام است پيش برود در كمتر از يك ماه ديگر به روز اجراي برجام ميرسيم. كمالوندي در خصوص عهدشكني غربيها در مراحل باقيمانده گفت: برنامه هستهاي ايران هميشه صلح آميز خواهد بود و چيزي نيست كه كشوري را نگران كند. پيشبيني كردهايم كه اگر بدعهدي صورت بگيرد به شرايطي بهتر از قبل بازگرديم و طرف غربي متوجه شده كه ما به راحتي ميتوانيم با استفاده از سانتريفيوژهاي پيشرفته جديد و ظرفيت خوبي كه در توليد داريم به شرايط بهتر از قبل بازگرديم.
اذعان امريكا و انگليس
«جانكري»، وزير خارجه امريكا روز دوشنبه به انتقال بيش از 25هزار پوند اورانيوم ايران به روسيه، به عنوان بخشي از تعهدات ايران در «برجام» اذعان كرد و در بيانيهاي اعلام كرد: «اين محموله، حذف آن دسته از مواد هستهاي غنيشده تا 20 درصد را شامل ميشود كه تا كنون به شكل صفحههاي سوختي ساختهشده براي رآكتور تحقيقاتي تهران نبوده است. همچنين جان كربي سخنگوي وزارت امور خارجه امريكا با تأييد خروج اورانيوم غنيشده ايران گفت كه ايران كاري جز عمل به تعهدات برجامي خود نكرده و حالا با خروج اين محموله 25 هزار پوندي كه امروز با كشتي راهي روسيه شد، زمان گريز ايران (مدت زمان لازم براي ساخت سلاح هستهاي) از سه ماه به يكسال رسيده «كه اين راه را براي رسيدن به روز اجرا هموار ميكند.» كربي ادامه داد: «ما هم متعهديم كه براساس تعهدات خود ذيل برجام، تحريمهاي ايران را با رسيدن به روز اجرا برداريم، البته رسيدن به روز اجرا بر اساس راستيآزمايي آژانس مشخص ميشود.» جان كربي كه از مصوبه اخير كنگره براي سخت كردن ورود مسافران ايران و ايرانيالاصلهاي همه دنيا به امريكا خبر داشت، در ادامه مدعي شد: «اين موضع ما نيست كه تجارت مجاز با ايران را ممنوع كنيم و مقررات جديد مربوط به صدور ويزا، ما را از عمل به تعهدات برجاميمان بازنميدارد.» فيليپ هاموند وزير خارجه انگليس هم از خروج اورانيوم غني شده ايران و انتقال آن به خاك روسيه استقبال كرد و اين اقدام ايران را گامي مهم در جهت اجراي كامل تعهدات خود براساس توافق هستهاي خواند. وزارت خارجه نروژ هم روز سه شنبه اعلام كرد اين كشور به منظور تسهيل اجراي برجام، هفتم دي در انتقال ۶۰ تن اورانيوم خام از قزاقستان به ايران كمك و همچنين راستيآزمايي كرده است. علاوه بر نروژ در امر انتقال مواد هستهاي آذربايجان نيز در اين عمليات نقش مهمي داشته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]