واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس بررسی میکند
روند ساختوساز مسکن در همدان/کیفیت سازهها افزایش، نازککاری کاهش
در حال حاضر فعالان بازار مسکن معتقدند کیفیت سازه ساختمانها نسبت به 15 سال گذشته افزایش یافته و کیفیت نازککاری کاهش یافته و به انگیزه سازنده بستگی دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، مسکن در همدان تنها به عنوان یک سرپناه صرف نیست، بلکه یک مقوله اقتصادی و سرمایهگذاری است، از این رو وقتی یک فرد موفق به خرید یک واحد آپارتمان، یک قطعه زمین، یک خانه و... میشود علاوه بر اینکه نوعی سرپناه برای خود ایجاد کرده است امنیت روانی را در خانواده ایجاد کرده و خانواده و یا فرد به این خرید به چشم سرمایهگذاری نیز مینگرند. در این میان اما سئوالات متفاوتی در جریان است، آیا مسکن امروز از نظر کیفیت قابل اعتماد است و مردم میتوانند در آن به راحتی زندگی کنند؟ آیا همچنان میتوان به مسکن به عنوان یک سرمایهگذاری نگاه کرد. زیان ورود افراد غیر حرفهای که به دلیل وجود سود در این بازار وارد ساخت و ساز میشوند به چه میزان است و چه راهکاری در این حوزه وجود دارد؟ اهمیت مسکن در اقتصاد استان همدان باعث شده به همان میزان نیز گمانهزنی در این خصوص افزایش یابد و حساسیت نسبت به آن زیاد شود. دولت نیز در تلاش است تا بتواند رغبت به سرمایهگذاری و ساخت و ساز را به این بازار شغلزا بازگرداند و به همین دلیل تسهیلات بیشتری را در این حوزه برای افزایش قدرت خرید افراد و ایجاد انگیزه در سازندگان در نظر گرفته است. هرچند هنوز میزان تأثیرگذاری این تسهیلات بر بازار مسکن مشخص نشده است اما کارشناسان معتقدند هنوز جامعه به ساخت و ساز نیاز دارد و رکود در عرصه ساخت و ساز توازن بازار عرضه و تقاضا را از بین برده و باعث بروز اخلال در آن خواهد شد.
البته با آغاز فصل سرد، ساخت و سازها به طور کامل تعطیل شده است، اما در تابستان گذشته نیز چندان ساخت و ساز رونق نداشت و تنها به صورت موردی شاهد ساخت و ساز بودیم. کیفیت ساخت و ساز در همدان افزایش یافته است دبیر انجمن انبوهسازان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان درباره کیفیت ساخت و سازهای اخیر در همدان اظهار کرد: کیفیت ساخت و ساز در ساختمانها در همدان نسبت به گذشته بهبود یافته و اکثر آنها به دست سازندگان حرفهای ساخته میشوند. علی عندلیبی درباره افرادی که به صورت جانبی به ساخت و ساز میپردازند نیز گفت: افرادی که هم اکنون در زمینه ساخت و ساز فعالیت میکنند و حرفهای نیستند از مجریان ذیصلاح بهره میبرند. وی با اشاره به اینکه کیفیت ساخت و ساز نسبت به 10 تا 15 سال گذشته افزایش یافته است، افزود: در بخش سازه کیفیت بالا رفته است اما در قسمت نازککاری بستگی به منطقه ساختمان و با توجه به انگیزه سازنده تفاوتهایی وجود دارد. دبیر انجمن انبوهسازان استان همدان با بیان اینکه پروانه ساخت و سازی که امروز برای ساختمان صادر میشود، دارای مجری ذیصلاح است، تصریح کرد: وجود مجری ذیصلاح برای ساخت و ساز ساختمانهای 4.5 طبقه به بالا الزامی است و البته خود سازندگان میتوانند مجری ذیصلاح هم باشند. وی با تأکید بر اینکه انجمن انبوهسازان دارای یکهزار عضو است، ادامه داد: تا دو سال پیش انجمن دارای 600 عضو کاملا فعال بود که در حال حاضر به دلیل بروز رکود در بازار مسکن، ساخت و ساز متوقف شده و تعداد افراد کاهش و حتی به نصف رسیده است. عندلیبی با بیان اینکه توقف ساخت و ساز به دلیل رکود اتفاق چندان مطلوبی نیست، خاطرنشان کرد: در حالا حاضر فعالان این عرصه به سپردهگذاری سرمایههای خود در بانک روی آورده و به این بخش هدایت میشوند. وی تأکید کرد: کاهش میزان ساخت و ساز باعث کاهش تولید و افزایش تقاضا شده که در نهایت یک ناهمگونی در بازار رخ داده و عرضه و تقاضا از تعادل خارج خواهند شد.
این فعال بازار مسکن خواهان تداوم سرمایهگذاری در بازار مسکن و طی این مهم در یک مسیر متوازن شد، گفت: انبوهسازان استان اگر با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند، توان ساخت 10 هزار واحد در سال را دارند. قوانین نظام مهندسی در برخی از شهرها تفسیر به رأی میشود وی با اشاره به اینکه در سال جاری و سال گذشته صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: انبوهساز کسی است که مدیریت سرمایه، مدیریت پرسنل و مدیریت کارگاهی خود را به خوبی اعمال کند. عندلیبی با تأکید بر اینکه انبوهسازی یک فرآیند و مجموعهای متشکل از «سرمایه»، «تخصص» و «مدیریت» است که در کنار هم جمع شده، افزود: «انبوهسازی» با «پیمانکاری» تفاوت داشته و دارای وسعت گستردهتری است که نتایج آن عاید جامعه میشود. وی تصریح کرد: انجمن انبوهسازان معتقد است که افراد غیر حرفهای در این حوزه به کار ضربه وارد میکنند. دبیر انجمن انبوهسازان استان همدان در ادامه با اشاره به اینکه قوانین موجود در نظام مهندسی در سطح کشور ابلاغ میشود اما در برخی از شهرها این قوانین تفسیر به رأی میشود، ادامه داد: این در حالی است که باید تفسیر قانون به عهده قانونگذار باشد و سلیقهای عمل نشود. وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما در این حوزه تشکیل کارگروهی با وظیفه بررسی تک تک بندها است تا همه افراد دخیل در فرآیند ساخت و ساز از آن بهرهمند شوند. مسکن مهر در عمل کارشناسی نشد عندلیبی با تأکید بر اینکه نفس و نیت مسکن مهر کار مطلوبی بود، اما در عمل کار کارشناسی نبود، گفت: مبنای این کار بر این استوار شده بود که قیمت زمین یک سوم هزینه ساخت را در برگیرد که باعث شد در حاشیه شهرها این مسکنها ساخته شود. وی با اشاره به اینکه مبنا بر ساخت این مسکنها با کیفیت متوسط بود، اظهار کرد: پس از اعمال قانون هدفمندی یارانهها هزینهها افزایش و بسیاری از سازندهها متضرر شدند. دبیر انجمن انبوهسازان استان همدان افزود: کیفیت مسکن مهر در بخش سازه پایین نیست اما در بخش نازککاری کیفیت آن نازل شده است. وی تصریح کرد: بهترین شرایط برای بازار وجود کار به صورت مستمر است و وجود گرانی مطلوب نخواهد بود زیرا در این صورت تنها دلالان سود میکنند. همه فعالان حرفهای در بازار مسکن معتقدند رکود و هیجان بیش از حد در بازار مسکن به ضرر مردم و سازندگان واقعی است و تنها به سود دلالان باز میگردد. انتهای پیام/89033/ش40
http://fna.ir/3IZMVR
94/10/08 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]