تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بالاترين درجه دانايى، تشخيص اخلاق از يكديگر و آشكار كردن اخلاق پسنديده و سركوب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816526106




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لایحه ای که ممکن است فقرا را از درس خواندن محروم کند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لایحه ای که ممکن است فقرا را از درس خواندن محروم کند!
این یک دروغ است و با مشوق هایی که ایجاد شده، عملا جامعه به سمت آموزش پولی سوق داده خواهد شد. داستان، همان داستان خودش را بیاورید اسمش را نیاورید شده است. رفتارهای دوگانه این روزها در بعد آموزشی بیشتر شده است؛ از یک طرف مدیران وزارت خانه به مدیران مدارس دستور می دهند برای ثبت نام از مردم مبالغی را دریافت کنند. از سوی دیگر، مصاحبه کرده و اعلام می کنند آموزش رایگان است و کسی حق ندارد برای ثبت نام پولی دریافت کند.
کد خبر: ۵۵۷۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶ - 28 December 2015



با این لایحه فقرا از تحصیل محروم می شوند؟
 کاهش تصدیگری دولت و خصوصی سازی، یکی از اصلی ترین برنامه های هر دولت در راه رشد و شکوفایی کشور به شمار می رود و می توان با بهره بردن از این روش ها با کاهش هزینه های دولتی و حمایت از تولید کنندگان، راه های پیشرفت اقتصادی را سرعت بخشید؛ اما زمانی که خصوصی سازی ها پیش از اجرا در بخش های صنعتی دولت به آموزش روی می آورد، مسأله کمی قابل تأمل می شود.

به گزارش «تابناک»، در روزهای اخیر، دولت لایحه جدیدی برای تأسیس و اداره مدارس غیر دولتی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده که بنا بر آن مقرر شده است، تسهیلات ویژه ای برای تأسیس و ایجاد این مدارس در نظر گرفته و کار برای متقاضیان تأسیس این مدارس آسان تر شود.

در حالی که رژیم مالی دولت در سال های اخیر باعث لاغر شدن مدارس دولتی شده، دولت این لایحه را تقدیم مجلس کرده است؛ لایحه ای که قرار است با مشارکت مردم، فرصتی به افراد متقاضی داده شود تا مدارس غیر دولتی در سطح کشور افزایش یابد. نکته جالب آنکه در این لایحه حتی سقفی هم برای تعداد واحدها در نظر گرفته نشده است.

مرضیه کرد، رئیس سازمان مدارس غیر دولتی آموزش و پرورش در این باره گفته است: این لایحه در واقع رسمی شدن قانون مدارس غیر دولتی است و در واقع چیز جدیدی به آن اضافه نشده است.به گفته کرد، با بازبینی در قانون قبلی، این قانون نقش نظارتی و حمایتی بیشتری روی این گونه مدارس ایفا خواهد کرد.

این در حالی است که بر اساس لایحه دولت، متقاضی می تواند تا نیمی از هزینه های خود را از طریق تسهیلات بانکی و وام تأمین کند و به غیر از آن نیز از مشوق های دیگری بهره مند شوند؛ مشوق هایی که به گفته یکی از نمایندگان مجلس، ممکن است کار را برای متقاضیان ثبت نام در مدارس دولتی سخت تر کند.

قاسم جعفری در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: هر چقدر مدارس خصوصی بیشتر شود، مدارس دولت کاهش پیدا خواهد کرد. البته این موضوع، خلاف قانون اساسی و مغایر با اصل آموزش رایگان در کشور است، زیرا سیاست گذاری دولت اگر به این نحو در سیستم آموزش کشور اجرا شود، دیگر مدارس دولتی نخواهد ماند.

این نماینده مجلس گفت: در این لایحه بندهایی وجود دارد که برای سیستم آموزشی کشور خطر آفرین هستند، مطابق این لایحه آموزش و پرورش اجازه دارد مراکز و ساختمان های مازاد خود را نیز به متقاضیان واگذار کند، که در این صورت، ممکن است زمینه هایی برای رانت و سوء استفاده از این فضاهای آموزشی ایجاد شود.

این در حالی است که در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور، یکی از چیزهایی که بیش از سایر موارد خودنمایی می کند، کمبود فضای آموزشی و مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی است. از طرف دیگر، این لایحه به گونه ای تنظیم شده که به وزارت آموزش و پرورش اجازه می دهد، افرادی را که توان پرداخت شهریه ندارند برای تحصیل رایگان به مدارس غیر دولتی معرفی کند.

جعفری با اشاره به این موضوع اظهار داشت: اگر قرار است در تمام مناطق روستایی و شهری مدارس غیر دولتی در دسترس باشد، چه نیازی به معرفی این افراد است. این یک طرح برنامه ریزی شده برای کاهش مدارس دولتی است که دولت تلاش دارد این بار را از گردن خود بردارد.

وی گفت: این یک دروغ است و با مشوق هایی که ایجاد شده، عملا جامعه به سمت آموزش پولی سوق داده خواهد شد. داستان، همان داستان خودش را بیاورید اسمش را نیاورید شده. رفتارهای دوگانه این روزها در بعد آموزشی بیشتر شده است؛ از یک طرف مدیران وزارت خانه به مدیران مدارس دستور می دهند برای ثبت نام از مردم مبالغی را دریافت کنند. از سوی دیگر، مصاحبه کرده و اعلام می کنند آموزش رایگان است و کسی حق ندارد برای ثبت نام پولی دریافت کند.

در این میان، چیزی که بیش از هر مورد دیگری نادیده گرفته می شود، کیفیت آموزش است. به گفته کارشناسان با رواج مدارس غیر دولتی نه تنها کیفیت آموزش ارتقا نداشته بلکه به شکل چشمگیری نیز کاهش پیدا کرده است.

به گفته این عضو کمیسیون آموزش مجلس به دلیل اینکه دانش آموزان احساس می کنند، چون سرمایه گذاری کرده اند هر کاری دوست داشته باشند می توانند انجام دهند و کسی هم نمی تواند چیزی به آنها بگوید؛ این دقیقا رویه ای است که ما در برخی مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه های غیر انتفاعی با آن مواجه هستیم، افرادی وارد آنجا شده اند و به هر نحوی که دوست دارند تحصیل کرده و در نهایت مدرک خود را اخذ می کنند.

به نظر می رسد، این گونه عملکرد از عدالت و عدل اجتماعی نیز به دور باشد، در این روش عملا گفته می شود، هر کس غنی تر است می تواند از بهترین ها و آسان ترین ها استفاده کند، زمانی که، در جایی فقیر و غنی وجود دارد، دیگر رقابت معنی خود را از دست خواهد داد، زیرا رقابت تنها در شرایط یکسان امکان پذیر است.

به هر حال به نظر می رسد قبل از آنکه خصوصی سازی در بعد صنعتی در کشور رخ نداده است، نباید آن را وارد سیاست های آموزشی کشور کرد، مشکلات مالی آموزش کشور نباید دستمایه تغییر نظامی آموزشی کشور شود و راهی برای بی عدالتی و هرج و مرج های آموزشی کشور ایجاد نماید.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن