تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818955384




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نویسنده مصری در گفت‌وگو با فارس: مصر با داشتن پارلمان هم دچار خلا سیاسی است/احزاب به حاشیه رانده شدند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نویسنده مصری در گفت‌وگو با فارس:
مصر با داشتن پارلمان هم دچار خلا سیاسی است/احزاب به حاشیه رانده شدند
نویسنده مصر گفت: پارلمان جدید مصر، حزب حاکم جدیدی مشابه حزب منحل مبارک تاسیس خواهد کرد که با عدم اجرای قانون رویای دموکراسی را بر باد خواهد داد.

خبرگزاری فارس: مصر با داشتن پارلمان هم دچار خلا سیاسی است/احزاب به حاشیه رانده شدند



«عبدالله السناوی» نویسنده و روزنامه‌نگار مصری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره درباره وضعیت پارلمان جدید کشورش اظهار داشت: تشکیل ائتلاف موسوم به «حمایت از مصر» یا «حمایت از نظام السیسی» در پارلمان مصر به دلیل نبود هدف و هویتی سیاسی نزد نمایندگان مصری است که خلا سیاسی در این کشور را رقم می‌زند. ائتلاف «فی حب مصر» در انتخابات اخیر این کشور همه 120 کرسی متعلق به فهرست‌های بسته انتخابات را از آن خود کرده است. نویسنده مصری تصریح کرد: بر اساس اصول دموکراتیک در همه جهان ماهیت احزاب این است که با یکدیگر بر سر کسب اعتماد اکثریت افکار عمومی رقابت کنند نه اینکه یکی حامی کشور مصر و دیگری مبارز آن باشد. السناوی هشدار داد: نبود هیچ باور و اهدافی در ائتلاف فی حب مصر تهدیدی برای روی کار آمدن مجدد حزب منحل ملی ( حزب مبارک) در این کشور است.
نویسنده مصری گفت: ما در پارلمان جدید شاهد شکل گیری حزب جدیدی وابسته به حاکمیت خواهیم بود و همه برنامه‌ها برای ایجاد کشوری مدنی، دموکراتیک و مدرن که خواسته انقلابیون مصری بود، به هم خورده است.
وی افزود: ائتلاف‌های پارلمانی در کشورها بر اساس دیدگاه‌ها، افکار و برنامه‌های مشترک بین نمایندگان و احزاب تشکیل می‌شود در حالی که در مصر ائتلاف اکثریتی در پارلمان بدون هیچ اصل توافقی شناخته شده بین احزاب و تنها در راستای حمایت از نظام، تشکیل شده است. الشیخ گفت: بنابراین همین عقب‌نشینی نمایندگان از تدوین برنامه‌هایی برای ساختن کشوری دموکراتیک با قانون اساسی در تناقض بوده و تیشه به ریشه مشروعیت پارلمان زده است. وی با بیان اینکه بازگشت به گذشته به نفع آینده حکومت در مصر نیست، گفت: این کشور طی چند دهه این شیوه کار سیاسی را تجربه کرده و همگی به شکستی مفتضحانه منجر شد.

نویسنده مصری گفت: حزب منحل ملی (حزب مبارک) که هشت میلیون و دویست هزار نفر عضو داشت به یکباره ظرف پنج دقیقه در انقلاب ژانویه هنگامی که دستگاه‌های حکومتی از هم پاشیده شدند، سرنگون شد چرا که حیات و موجودیت آن با حیات حکومت گره خورده بود. وی مسئله خطرناک‌تر در کشیده شدن همین وضعیت پارلمان به خارج آن دانست و گفت: اگر انتخابات محلی پیش روی مصر با نامزدهایی که ائتلاف حامی دولت (ائتلاف فی حب مصر) معرفی کند، برگزار شود این به معنای اعلام تشکیل حزب حاکم جدیدی است که به دنبال مصادره عرصه سیاسی و هر انتخاباتی خواهد بود که در این کشور برگزار خواهد شد.

السناوی گفت: مصادره حیات سیاسی نیز به معنای بالا رفتن سطح خشونت‌ها و اعتراض‌ها و احتمال بازگشت جماعت اخوان المسلمین به عرصه سیاسی است.
وی تصریح کرد: بنابراین نمایندگان پارلمان مصر باید واقعیت‌ها را پذیرفته و از تاریخ درس عبرت بگیرند. نویسنده مصری افزود: طی چندین دهه گذشته حیات حزبی در مصر تحت قید و بندهای محکمی بوده که مانع نفوذ واقعی احزاب در بین مردم شده و همه فرصت‌ها برای انتقال قدرت را از بین برده بود. وی با تاکید بر اینکه امروز امنیت بیش از حد طبیعی در ساختن چهره سیاسی جدید مصر مداخله دارد، گفت: در همه زمان‌ها امنیت در حمایت از احزاب نقش داشته اما هرگز مثل شکل کنونی آن در مصر نبوده، این تغییری نابود کننده است که بیش از هر چیز به امنیت مصر ضربه می‌زند. السناوی تضعیف احزاب را موجب ایجاد شکاف در همه ظرفیت‌های نظام سیاسی مصر دانست و گفت: امنیت به پشتوانه سیاسی واقعی در جنگ کوبنده با تروریسم نیاز دارد نه اینکه ائتلاف‌هایی ساخته و پرداخته شود که بدون حمایت از سوی دستگاه‌های حکومتی دوامی ندارند. نویسنده مصری ادامه داد: در همه زمان‌ها پول‌های سیاسی در مصر نقش آفرین بوده اما نه دیگر به این شکلی که در برابر حوزه‌های رای‌گیری، رای مردم را با دادن رشوه خریداری کنند. وی افزود: هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که در انتخابات پارلمانی مصر احزاب واقعی بر اساس اصولی نوین و معیارهایی شناخته شده با یکدیگر رقابت کردند. السناوی پرسید: احزاب پارلمانی تا چه اندازه می‌توانند در برابر حزب حاکمیت جدید مصر همبستگی داخلی خود را حفظ کنند، در حالی که بیش‌تر نمایندگان احزاب در راستای منافع خود وابسته به حزبی خاص نشان دادند و در پارلمان همگی منافع خود را بر منافع ملت ترجیح خواهند داد. نویسنده مصری تاکید کرد: شتاب برای پیوستن به حزب حاکمیت حالا می‌خواهد این حکومت هر چه که باشد بازی سنتی و همیشگی در مصر است و با وجود اینکه احزاب وابسته به حاکمیت همواره شکست خورده‌اند، اما شوق رسیدن به منافع و نفوذ در دستگاه حکومتی هنوز جاذبیت خود را دارد. وی ادامه داد: این امر اتفاقی یا غیرقابل باور نیست که اکثریت دفتر اجرایی حزب حاکم جدید در مصر را نمایندگان مستقل و نه روسای هیئت‌های حزب عضو دفتر اجرایی تشکیل می‌دهند. السناوی تصریح کرد: انتخابات پارلمانی برای به حاشیه راندن احزاب طراحی شد، پارلمانی که نمایندگان آن را سرمایه‌داران، شخصیت‌های بانفوذ و دارای تعصب‌های قبیله‌ای تشکیل می‌دهند، آنها نمایندگان نظام حاکم بر مصر هستند. وی افزود: پارلمان جدید قادر به ایفای نقش خود در پیاده کردن قانون و احترام به آن نیست و این تراژدی غم انگیزی برای کشوری است که هزینه سنگینی داده تا شاهد حزب حاکم جدیدی نباشد. انتهای پیام/

http://fna.ir/A73F8H





94/10/07 - 16:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن