واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اولین قانون ضد تروریسم چین تصویب شد
نمایندگان کنگره ملی خلق چین جهت مقابله با فعالیت های تروریستی و همچنین کمک به تقویت امنیت جهانی اولین قانون «ضد تروریسم» این کشور را تصویب کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این قانون که پیش نویس آن اواخر سال گذشته منتشر شده بود از هفته گذشته توسط نمایندگان مجلس چین (کنگره خلق) مورد بررسی قرار گرفت تا اینکه امروز یکشنبه 6 دیماه 94 و در پایان نشست ماهانه کمیته دائمی کنگره خلق از سوی تمامی 159 نماینده حاضر در آن به تصویب رسید. «شین هوا» خبرگزاری رسمی چین با تمجید از تصویب این قانون نوشته است: کمیته دائمی کنگره خلق چین در حالی به تصویب این قانون اقدام کرده، که وضعیت تروریسم در نظام بین الملل شرایطی ویژه و بحرانی دارد.
این پیش نویس که در دو حوزه «تامین امنیت داخلی» و «تثبیت امنیت بین المللی» تنظیم شده پیشتر با اعتراض آمریکا روبرو شد.
«گابریل پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته در سخنانی اعلام کرد که قانون ضد تروریستی چین که نمایندگان این کشور مشغول بررسی آن هستند، منجر به محدودیت های بیشتر بر آزادی بیان، انجمن ها، تجمع مسالمت آمیز و آزادی دینی در چین خواهد شد.
او حتی اعلام کرد که این قانون می تواند از شرکت های فناوری بخواهد که اطلاعات حساس را تحویل دولت بدهند.
در واکنش به موضع گیری های آمریکا، چین بارها از آمریکا خواسته است ضمن خودداری از اتهامات بی اساس خود علیه چین، به این کشور و روند قانونگذاری آن احترام بگذارد.
در قانون ضد تروریسم چین تاکید شد که هیچ نهادی نباید به انتشار اطلاعات جعلی مربوط به مسائل تروریستی مبادرت ورزیده یا به انتشار اخبار و اطلاعات فعالیت های تروریستی که ممکن است منجر به الگوبرداری و تقلید دیگران شود، اقدام کند.
این قانون که پیش نویس آن پیشتر از سوی برخی رسانه های چینی منتشر شد، از هر گونه فعالیتی که با استفاده از ابزار خشونت آمیز، خرابکاری، تهدید یا ایجاد ارعاب اجتماعی و با اهداف سیاسی یا ایدئولوژیک صورت گیرد و منجر به تضعیف امنیت عمومی کشور شود یا به نقض حقوق شخصی و به هدر رفتن اموال عمومی و خصوصی و همچنین آسیب به ارگان های دولتی یا بین المللی منجر شود، با عنوان «فعالیت تروریستی» یاد شده است.
مقامات چین می گویند، با توجه به گسترش فعالیت های تروریستی در دنیا و تهدیدهای فزاینده ای که از جانب شبه نظامیان و جدایی طلبان «ترکستان شرقی» به ویژه در منطقه خودمختار «سین کیانگ» در شمال غرب، کشور را در معرض خطر قراد داده، تصویب چنین قانونی برای کشور یک ضرورت است.
بر این اساس در حالی که چین پیش از این قانونی ویژه برای مبارزه با جرائم تروریستی نداشت، از این پس انتظار می رود که جزئیات جدید آن با ابلاغ به نهادهای مختلف به صورت مدون و اصولی در دستور مجریان قانون پرجمیت ترین کشور جهان قرار بگیرد.
یک شنبه ۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]