واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر خبر داد
اجرای 4 طرح بهداشتی در مدارس شهرستان دیر
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: در راستای افزایش شاخصهای سلامت دانشآموزان چهار طرح بهداشتی بهصورت همزمان در مدارس شهرستان دیر در حال اجرا است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، عادل مقدس صبح امروز در جلسه هفتگی مسئولین واحدهای ستادی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر، با قدردانی از مدیریت آموزشوپرورش دیر و بردخون اظهار داشت: مدارس همانگونه که در پرورش و شکوفایی استعداد دانش آموزان مهمترین نقش را ایفا میکنند، در ارتقاء سطح سلامت آنها و ایجاد فرهنگ سلامت و پیشگیری از بیماریها نیز دخیلاند. وی با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی محدود به زمان و مکان خاصی نیست و برای استمرار یافتن باید به فرهنگ تبدیل شود تا اثرگذاری آن در تمامی زمانها و مکانها امکانپذیر شود. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر بابیان اینکه در حال حاضر چهار طرح بهداشتی در مدارس این شهرستان در حال اجرا است، گفت: چهار طرح آهن یاری، توزیع قرص ویتامین D، پدیکلوزیس و سلامت دهان و دندان در مدارس شهرستان دیر در حال اجرا است که اجرای این طرحها نقش مهمی در ارتقاء سلامت دانشآموزان دارد. مقدس در خصوص طرح آهنیاری گفت: این طرح در همه مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم سراسر شهرستان دیر اجرا میشود و دانشآموزان هر هفته یک قرص و تا پایان سال تحصیلی در مجموع 16 عدد قرص آهن مصرف میکنند. وی به اهمیت مصرف غذاهای آهندار در قالب وعدههای غذایی و میان وعدههای سالم برای پیشگیری از کمبود آهن و افزایش ذخایر بدنی این ریزمغذی تأکید کرد و افزود: انواع لقمههای خانگی، مخلوط میوه و سبزیهای تازه، گنجاندن خشکبار و مغزهای خوراکی در برنامه روزانه دانشآموزان راهکاری مفید برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی دانشآموزان است. عادل مقدس به طرح توزیع قرص ویتامین D در مدارس اشاره کرد و افزود: مکمل ویتامین D بهصورت قرصهای ژلهای 50 هزار واحدی تهیهشده و طبق دستور عمل کشوری در طول سال تحصیلی به مدت 9 ماه ، هرماه یک عدد از این قرصها برای مصرف در اختیار دانشآموزان دختر متوسطه اول و دوم قرار داده میشود .
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر بابیان اینکه برای اجرای این طرح تعداد بیست هزار عدد قرص ویتامین D خریداری شده است اظهار کرد: شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر مبلغ پانزده میلیون و 580 هزار ریال بابت خرید مکملهای ویتامین D هزینه کرده که با همکاری آموزشوپرورش در اختیار یک هزار و 949 نفر دانشآموزان در 22 مدرسه هدف قرار گرفته است. مقدس بابیان اینکه نمیتوان حجم کافی از ویتامین D را از مواد غذایی و بهصورت طبیعی دریافت کرد، گفت: منابع غذایی از نظر وجود ویتامین D بسیار فقیر هستند و ویتامین D را میتوان یا از طریق تماس مستقیم با نور آفتاب و یا با مصرف مکملهای و مواد غذایی غنیشده با این ویتامین به دست آورد. وی طرح سلامت دهان و دندان را از دیگر طرحهای اجرایی در مدارس شهرستان دیر عنوان کرد و گفت: طرح سلامت دهان و دندان دانشآموزان ابتدایی شامل سه هدف اصلی آموزش، پیشگیری و درمان است که با همکاری اداره آموزشوپرورش در مدارس ابتدایی شهرستان آغاز شده است. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر اضافه کرد: این طرح در 52 مدرسه ابتدایی با جمعیت پنج هزار و 430 نفر دانشآموز مقطع اول تا ششم و 27 مهدکودک با جمعیت 989 نوآموز خدمات بهداشت و درمان ارائه میدهد. وی با بیان اینکه غربالگری پدیکلوزیس چهارمین طرح بهداشتی است که در مدارس شهرستان دیر اجرا میشود، گفت: این طرح بهصورت فعال و با مراجعه همکاران بهداشت و درمان به مدارس انجام میشود و پس از بیماریابی، دانشآموزان مبتلابه پدیکلوز (شپش) جهت ارجاع به مراکز بهداشتی درمانی به مدیر مدارس معرفی میشوند. مقدس بابیان اینکه در این طرح غربالگری از 9 هزار و 770 دانشآموز مورد انتظار است، ادامه داد: بعد از ارجاع مدیر و مراجعه بیمار به مراکز بهداشتی درمانی، اقدامات آموزشی و درمانی از قبیل ارائه رایگان شامپو و لوسیون انجام خواهد شد. وی ادامه داد: مرحله دوم طرح نیز باهدف پیگیری بیماران و شناسایی موارد جدید در بهمنماه سال جاری انجام خواهد شد. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تأکید بر نقش والدین و مربیان در ارتقاء سطح سلامت دانشآموزان افزود: از والدین دانشآموزان و همه مدیران مدارس و معلمان انتظار داریم با دقت و حساسیت به مسئله بهداشت فردی دانشآموزان توجه کنند تا شاهد افزایش شاخصهای بهداشتی و افزایش ضریب سلامتی دانشآموزان باشیم. انتهای پیام/2255/ک40/
http://fna.ir/4UKSXV
94/10/06 - 11:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]