واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: داعش کدام شهرها را فتح کرده؟ کجاها را از دست داده؟
با نزدیک شدن به پایان سال ٢٠١٥ بررسی فتوحات داعش در مقابل شهرهایی که از دست داده است مورد توجه قرار گرفته.
به گزارش نامه نیوز، به دلیل تشدید تلاشهای جهانی علیه گروه تروریستی داعش، این گروه کنترل تعداد زیادی از شهرها و مناطق تحت تصرف خود را از دست داده اما هنوز مساحت قابل توجهی از خاک عراق و سوریه را برای خود حفظ کرده است. به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی مهمترین شهرهایی که داعش در حال حاضر در سوریه و عراق تحت کنترل دارد و نیز شهرهایی که در آنها درگیریهایی با هدف بازپسگیریشان در جریان است، مانند شهر رمادی در استان الانبار عراق را ذکر کرده است. رمادی: شهری سنی نشین در فاصله 100 کیلومتری غرب بغداد که بزرگترین شهر استان الانبار و مرکز این استان است. استان الانبار در همسایگی سوریه، اردن، و عربستان قرار دارد. داعش در 17 مه 2015 با حملاتی گسترده و پس از عقب نشینی ناگهانی نیروهای عراقی از رمادی، کنترل این شهر را به دست گرفت. نیروهای عراقی در هشتم دسامبر با کمک حملات هوایی ائتلاف توانستند محله مهمی از این شهر را پس بگیرند و بیست و دوم همین ماه موفق شدند به مرکز شهر برسند. درگیریها در رمادی هماکنون به شدت ادامه دارد. تکریت: این شهر که بیشتر ساکنان آن از اهل تسنن هستند و زادگاه صدام محسوب میشود در فاصله 160 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد. نیروهای عراقی در مارس گذشته در یک عملیات نظامی گسترده علیه داعش توانستند کنترل این شهر را که از حدود 10 ماه قبل در دست داعش بود به دست بگیرند. مهاجرت بیشتر ساکنان تکریت که تعدادشان به 200 هزار تن میرسد و خالی ماندن شهر از غیر نظامیان عامل مهمی در پیروزی این عملیات بود. سنجار: نیروهای پیشمرگ در 13 نوامبر با حمایت نیروهای هوایی ائتلاف ضد داعش توانستند کنترل این شهر را به دست گرفته و مسیر استراتژیکی افراطیها برای رفت و آمد به سوریه و عراق استفاده میکردند را مسدود کنند.
داعش در اوت 2014 کنترل شهر سنجار را به دست گرفته و جنایات وحشتناکی در حق اقلیت ایزدی که بیشتر ساکنان این شهر را تشکیل میدادند، مرتکب شد. موصل: دومی شهر بزرگ عراق که در فاصله 350 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد و مرکز استان نینواست. این شهر در 10 ژوئن 2014 به کنترل داعش درآمد. پیش از نفوذ داعش، تعداد ساکنان این شهر به حدود دو میلیون تن میرسید اما پس از ورود داعش به شهر صدها هزار تن از ساکنان از این شهر مهاجرت کردند.
موصل بزرگترین شهری است که داعش تاکنون توانسته تصرف کند. در جریان تصرف موصل سلاح و تجهیزات نظامی زیادی در کنار میلیونها دلار پول نقد به تصرف داعش درآمد که قدرت این گروه تروریستی را چند برابر کرد. این شهر هنوز در تصرف کامل داعش است. رقه: شهری با حدود 300 هزار سکنه که از ژانویه 2014 تاکنون پایگاه اصلی داعش در سوریه است و مرکز خلافت خودخوانده این گروه در سوریه محسوب میشود. این شهر یکی از اهداف اصلی نیروهای ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا و دولت سوریه و نیز جنگندههای روسیه است. حملات هوایی علیه رقه از زمانی که داعش مسئولیت حملات تروریستی پاریس در 13 نوامبر گذشته و نیز انفجار هواپیمای روسی در 31 نوامبر در شرم الشیخ را برعهده گرفته، چندین برابر شده است. پالمیرا (تدمر): شهری باستانی که دروازه شامات محسوب میشود و در فاصله 205 کیلومتری شرق دمشق قرار دارد. داعش در 21 مه 2015 کنترل آن را به دست گرفت. از آن زمان تاکنون داعش بسیاری از آثار تاریخی بسیار نفیس این شهر را که در لیست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده بودند، نابود کرده است. کوبانی (عین العرب): شهری کردنشین در شمال سوریه و در مرز این کشور با ترکیه که به نماد مبارزه با داعش تبدیل شده است. داعش که برای تصرف این شهر عملیات گستردهای را آغاز کرده بود در 26 ژانویه 2015 پس از بیش از چهار ماه درگیری بسیار شدید با نیروهای کرد که از حمایت هوایی ائتلاف برخوردار بودند، از این شهر بیرون رانده شد.
بسیاری از فرماندهان داعش در جنگهای جاری در این شهر کوچک کشته شدند. کوبانی یکی از سه کانتون خودمختار کردها در شمال سوریه است که پس از آغاز بحران این کشور، به شکل یک حکومت خودگردان اداره میشود. تل ابیض: شهری کردنشین در شمال سوریه و در همسایگی ترکیه که نیروهای کرد در 16 ژوئن 2015 توانستند آن را پس بگیرند. پیش از آغاز درگیریها در مارس 2011 تعداد ساکنان این شهر به 130 هزار تن میرسید. این شهر یکی از شهرهای اصلی امدادرسانی به داعش در رقه و یکی از دو منطقه عبوری در مرز با ترکیه برای قاچاق اسلحه و شبه نظامیان داعش محسوب میشد که با تصرف آن توسط کردها این امکان دیگر از داعش گرفته شد.
با آغاز روند نزولی داعش و تشدید تلاشهای جهانی برای نابودی این گروه، پیشبینی میشود در سال 2016 مناطق بیشتری از تصرف داعش خارج شود و این گروه اگر به طور کامل از میان برداشته نشود دست کم به شکل نیرویی پراکنده و بدون در اختیار داشتن سرزمینی خاص تبدیل شود.
منبع: خبرآنلاین
۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]