واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر مطرح شد:
پرندگان مهاجر روی شانههای لرستان/ حیات در تالابها جاری شد
شناسهٔ خبر: 3007283 - چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱
استانها > لرستان
پلدختر - تالابهای ۱۱ هزار ساله لرستان این روزها میزبان جشن پرندگان مهاجر هستند، پرندگانی که تن بیرمق تالابها را نفس دادهاند تا بار دیگر حیات در آنها جاری شود. خبرگزاری مهر - گروه استانها: استان لرستان دارای تالابهای متعددی در شهرستانهای پلدختر، دورود و بروجرد است که هرساله همزمان با فصل مهاجرت پرندگان میزبان این مهمانان زیبا و رنگارنگ استف مهمانانی که با خود شور و حیات آوردهاند. در این میان شهرستان پلدختر دارای تالابهای فصلی و دائمی با قدمت ۱۰ تا ۱۱ هزار ساله ای چون گری بلمک، گری جمجمه، تکانه، لفانه، کبود و زردابه است که تالاب گری بلمک با بیش از ۵۰۰ هکتار وسعت بزرگترین آنهاست.
امیررضا محمدی نژاد رئیس اداره محیطزیست شهرستان پلدختر در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه این شهرستان با ظرفیتی بینظیر در حوزه محیطزیست، طبیعتگردی و صنعت اکو توریسم دارای تالابهای ۱۱ گانه است اظهار داشت: این تالابها در ۱۵ کیلومتری شهر پلدختر و در حاشیه روستاهای ولیعصر، تنگ فنی و سراب حمام قرار دارند. تالابهای پلدختر میزبان پرندگان مهاجر وی افزود: این تالابها در منطقه کوهستانی «چل» که ناشی از بزرگترین زمینلغزش جهان بوده واقعشدهاند و زیستگاه بسیاری از گونههای جانوری مانند پرندگان مهاجر و انواع آبزیان، پستانداران و خزندگان است. رئیس اداره محیطزیست پلدختر بابیان اینکه هرکدام از این تالابها میتوانند بهعنوان فرصتی بیبدیل موردتوجه قرار گیرند، گفت: هرساله همزمان با فصل پاییز پرندگان در مسیر کریدور شمال به جنوب کشور برای تجدیدقوا به تالابهای پلدختر پناه آورده و از چندین گونه پرنده مهاجر وارد این تالابها میشوند. محمدی نژاد افزود: پرندگانی نظیر غاز خاکستری، اردک اردهای، اردک سرسبز، اردک بلوطی، «فیلوش»، «پاشلک بزرگ»، «گیلار»، «چنگر»، «کشیم»، «خوتکا»، «اگرت»، حواصیل خاکستری و ... ازجمله گونههای پرندگانی بوده که تالابهای پلدختر را برای کوچ خود انتخاب میکنند. «گری بلمک» مزرعه شد وی بزرگترین تالاب شهرستان پلدختر را تالاب «گری بلمک» با وسعتی بیش از ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: همچنین تالابهای فصلی و دائمی همچون، «گری جمجمه»، «تکانه»، «لفانه»، «کبود» و «زردابه» در این شهرستان وجود دارند.
مدیر اداره محیطزیست پلدختر افزود: این تالابها، محل رویش گیاهانی مانند، سرخس آبزی، پونه، یونجه، شبدر، جلبک سبز، شقایق و خارشتر بوده و در این مناطق به علت حضور پرندگان مهاجر و بومی، شکار کردن ممنوع است.
محمدی نژاد بیان کرد: در ارتفاعات «چل» شهرستان پلدختر تالاب تکانه با وسعتی معادل پنج هکتار واقعشده و تالابهای «لفانه» یک و دو نیز با ۱۰ هکتار مساحت در این منطقه قرار دارند که پوشیده از نیزار هستند. وی بابیان اینکه تالاب زردابه با دو هکتار مساحت و تالاب سیاه، با مساحت ۱.۵ هکتار کوچکترین تالاب شهرستان پلدختر هستند گفت: متأسفانه تالاب «گری بلمک» بزرگترین تالاب پلدختر چندین سال بوده که وسعت قابلتوجهی از آن توسط کشاورزان تبدیل به مزرعه شده بهطوریکه بهصورت یک تالاب فصلی کوچک و موقتی درآمده است. ممنوعیت شکار در تالابهای پلدختر
رئیس اداره محیطزیست پلدختر بابیان اینکه تالاب «جمجمه» نیز یکی دیگر از تالابهای شهرستان پلدختر بوده که با ۷۰ هکتار مساحت زیستگاه پرندگان مهاجر است عنوان کرد: متحرک بودن آب این تالاب علت انتخاب واژه «جمجمه» به معنای جنبان، برای نام آن بوده است. محمدی نژاد بابیان اینکه همچنین تالاب «پیکه» در شهرستان پلدختر قرار دارد که متأسفانه خشکشده است، گفت: تالاب «کبود» نیز با مساحت چهار هکتار در شهرستان پلدختر واقعشده که زیستگاه پرندگان مهاجر است.
وی افزود: «آب تاف» یک و دو نیز با وسعت پنج هکتار ازجمله تالابهای این شهرستان به شمار میروند که این منطقه زیستگاه پرندگان مهاجر بوده و از گیاهان نی پوشیده شده و شکار در این تالابها ممنوع است. رئیس اداره محیطزیست شهرستان پلدختر بابیان اینکه این اداره در راستای وظایف قانونی خود برای مدیریت و حفاظت از عرصههای خدادادی، تالابها را شکار و صید ممنوع کرده است گفت: هماکنون این مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست قرار دارند و گشت و کنترل بهصورت مستمر در آنها مستقر است. احداث پاسگاه محیطبانی در تالابهای تنگه فنی محمدی نژاد بابیان اینکه با شروع فصل مهاجرت پرندگان منطقه برای جلوگیری از شکار، صید و سایر تخلفات زیستمحیطی، پایش بهصورت ویژه صورت میگیرد گفت: در این راستا سرشماری و شناسایی پرندگان توسط کارشناسان این اداره بهصورت دقیق انجام میشود.
وی گفت: همچنین در راستای افزایش سطح حفاظتی منطقه، پاسگاه محیطبانی در تالابهای تنگ فنی این شهرستان در حال احداث بوده که دهه مبارک فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.
رئیس اداره محیطزیست پلدختر با تأکید بر اینکه انتظار میرود، همه مردم اداره محیطزیست را در حفاظت از این مناطق و سایر مواهب الهی یاری کنند گفت: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت محیطزیست وظیفه همگانی تلقی شده و همه باید این میراث را که متعلق به آیندگان بوده به نحو نگهداری کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]