واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
هوای زمستانی مراکزتجاری تبریز/فقر فضای سبز زاییده تغییر کاربریها
شناسهٔ خبر: 3004934 - سهشنبه ۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
استانها > آذربایجان شرقی
تبریز- کلانشهر تبریز در حالی از فقر فضای سبز رنج میبرد که هرروز مجتمعهای تجاری در گوشه و کنار باغ شهر دیروز میرویند، مجتمعهایی که واحدهای آنها بدون مشتری حال و هوای زمستان را سردتر تجربه میکنند خبرگزاری مهر – گروه استانها: از چند سال گذشته تغییر کاربریهای گسترده در شهر اولینها بهصورت محسوس قابلمشاهده بوده و این در حالی است که اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز در اکثر گفتگوهای خود با رسانهها و در جلسات علنی شورا از تأثیر این پدیده در فقر فضای سبز کلانشهر تبریز سخن می گویند اما تابهحال در این خصوص به غیراز تذکرهای شفاهی هیچ اقدام بازدارندهای از سوی آنها انجامنشده است. شهرداری تبریز برای رسیدن به درآمد پایدار در سالهای گذشته اقدامات زیادی ازجمله مشارکت با بخش خصوصی و سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای احداث مجتمعهای تجاری انجام داده است، به این صورت که شهرداری زمین موردنیاز را در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد و در مقابل آن ارزشافزوده زمین را از سرمایهگذار دریافت میکند. در این بین هرچند افزایش تعداد مجتمعهای تجاری در شهر تبریز نیاز شهری و شهروندان را بهصورت گسترده تأمین کرده است، اما تعداد این مجتمعها بهقدری افزایشیافته که شهر کاملاً از وجود این نوع مراکز اشباعشده و این در حالی است که اگر فردی از این مراکز بازدید کند در نگاه اول شاهد سردی حال و هوای این مراکز و مغازههای خالی در غیاب فروشندگان و فعالیتهای تعریفشده برای آنها خواهد بود.
تغییر کاربریها برای شهرداری ارزشافزوده به همراه دارد عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به علتهای افزایش احداث مراکز تجاری در شهر اولینها اظهار داشت: شهرداری زمانی که مکانی را با مشارکت بخش تغییر کاربری میدهد، آن مکان برای شهرداری ارزشافزوده به دنبال دارد. علی شیاری همچنین در ادامه بابیان اینکه در تغییر کاربریها بیشترین سود را سرمایهگذاران میبرند، خاطرنشان شد: زمانی که تغییر کاربریهای تجاری در شهر بدون کار کارشناسی صورت میگیرد، درواقع حقوحقوق شهروندان پایمال میشود. وی بابیان اینکه تبریز دیگر کشش احداث مجتمعهای تجاری را ندارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه در شهر تبریز هر فردی برای خود مغازهای دارد، دیگر احداث مجتمعهای تجاری در این شهر ضروری نیست و در حال حاضر این شهر نیازی به احداث مجتمعهای تجاری ندارد. فضای سبز و مراکز تفریحی از اولویتهای مهم شهری شیاری همچنین در ادامه بابیان اینکه فضای سبز و مراکز تفریحی از اولویتهای مهم و نیاز شهری تبریز به محسوب میشود، اضافه کرد: احداث مراکز تجاری در شهر توسط کمیسیون ماده پنج استانداری بررسی میشود اما مشخص نیست که این کمیسیون با کدام منطق اقدام به اعطای مجوز به این افراد میکند. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سود بیشتری در احداث مراکز تجاری وجود دارد، سرمایهگذاران نیز به احداث این نوع مکانها علاقه و رغبت زیادی دارند، درحالیکه با تغییر کاربریها ما شاهد فقر فضای سبز شهری در باغ شهر تبریز هستیم.
بدون تحقق بودجه پروژهها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت یکی دیگر از اعضای شورای کلانشهر تبریز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به دلایل افزایش احداث مراکز تجاری در شهر تبریز، اظهار داشت: رشد شهر تبریز باید با جهتگیری استراتژیک همراه باشد و اگر قبل از محقق شدن بودجه پروژهای را تعریف کنیم در این صورت نتیجه مطلبی نخواهیم گرفت. رسول درسخوان همچنین در ادامه بابیان اینکه در شورای شهر و شهرداری تبریز نگرش استراتژیک وجود ندارد، اضافه کرد: تبریز ظرفیت تجاری بودن را دارد اما متأسفانه ما در تعریف پروژهها نگرش مقطعی و موقت داریم و ضرورتی است که کاربرد مراکز تجاری هنگام احداث در نقشه بینالمللی، ملی، شهری و ناحیهای مشخص شود. نگرش شهرداری به تغییر کاربریها تجاری است دیگر عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه شهرداری در تغییر کاربریها تنها نگرش تجاری دارد، اظهار داشت: مراکز تجاری سطح شهر با مشارکت شهرداری و سرمایهگذاران احداث میشوند درحالیکه اگر در این مجتمعها به همراه تجاری بودن به مسائل فرهنگی توجه داشته باشیم، این مراکز میتواند در سطح شهر از جایگاهی خوبی برخوردار بوده و اثرات مثبت زیادی برای همشهریان داشته باشد. ایران آهور همچنین در ادامه بابیان اینکه اگر در احداث مراکز تجاری تنها نگاه اقتصادی و درآمدزایی داشته باشیم، به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید، افزود: در احداث مراکز تجاری باید به عرضه و تقاضای همشهریان توجه داشته باشیم، زمانی که تقاضایی برای احداث بیشازحد مراکز تجاری نیست، پس لزومی به احداث این مکانها نیز وجود نخواهد داشت. وی توجه به جذابیت مراکز تجاری را یکی از ضروریات دانست و گفت: اگر اقدامات فرهنگی در این مراکز انجام شود، بهطور حتم شاهد حضور بیشتر همشهریان در این مراکز خواهیم بود و این اقدامات همان بحث پیوست فرهنگی پروژههای عمران شهری است.
عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز تأکید کرد: در جلسات مختلف شورا نیز به موضوع رسیدگی به پروندههای احداث مراکز تجاری توسط کمیسیون عمران شورای شهر تأکید شده که قبل از تائید کمیسیون ماده پنج استانداری این نوع پروندهها در کمیسیون عمران و دیگر کمیسیونها مربوطه نیز رسیدگی شود. آهور همچنین بابیان اینکه تنها نگرش اقتصادی در مراکز تجاری عامل رونق اقتصادی در این مراکز نخواهد بود، اظهار داشت: توجه به عوامل مختلف ازجمله پیوست فرهنگی و انجام اقدامات فرهنگی برای جذب همشهریان در زمان احداث مراکز تجاری ضروری است و عدم رعایت این موارد موجب بسته شدن واحدهای این مراکز و درنهایت پشیمانی سرمایهگذاران از حضور خود در این مراکز خواهد شد. با تمام این تفاسیر باید گفت که از گذشته تابهحال این رسم در میان انسانها وجود داشته است که اگر کسی در شغلی سود زیادی کسب کند، دیگران نیز برای رسیدن به سود بیشتر سعی میکنند که شغل آن فرد را ادامه دهند و این گستردگی تا جایی که از حد معمولی خود عبور کند و آن شغل از رونق اقتصادی بیافتد، ادامه مییابد و احداث مراکز تجاری در شهر تبریز نیز از این قاعده مستثنا نیست، موضوعی که علاوه بر اثرات اجتماعی و اقتصادی متعدد در سطح شهر، بهواسطه تغییر کاربری بهویژه در فضاهای سبز زمینه حذف پیشوند باغ شهر را از ابتدای کلمه «تبریز» سریعتر از گذشته فراهم میکند. خبرنگار: زهرا ناصران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]