تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820429408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشنال: روسیه قصد گسترش همکاری هسته‌ای و تسلیحاتی با ایران را دارد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نشنال: روسیه قصد گسترش همکاری هسته‌ای و تسلیحاتی با ایران را دارد
روزنامه نشنال نوشت هئیت روسیه که روز دوشنبه(امروز) عازم ایران می شود، قصد گسترش همکاری سهسته ای و تسلیحاتی با تهران را دارد.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه نشنال چاپ امارات در گزارشی به قلم آنتونی مک آلیAnthony McAuley در پایگاه اینترنتی خود نوشت: هیئتی بلندپایه متشکل از مقامات دولتی و تجاری روسیه امروز در چارچوب سفری سه روزه عازم تهران می شود. هدف از این سفر تقویت مبادلات تجاری دو کشور در آستانه لغو تحریم های اعمال شده بر ایران در سال آینده است.
 
نشست های هیئت روس با همتایان ایرانی تا روز چهارشنبه در نمایشگاه صنعتی ملی روسیه در تهران برگزار خواهد شد. دنیس مانتوروفDenis Manturov، وزیر صنعت و تجارت روسیه میزبان این نشست ها خواهد بود.
 
ایران و روسیه با اینکه در طول سال ها روابط مناقشه انگیزی داشته اند،‌ اما هم اکنون روابط تجاری نزدیکی با یکدیگر دارند. روسیه نیروگاه بوشهر ایران را (که ده میلیارد دلار صرف ساخت آن شده و سال 2011 به بهره برداری رسید) احداث کرده است.
شرکت صنعت هسته ای «اتم استروی اکسپورت»Atomstroyexport روسیه مایل است راکتورهای بیشتری در ایران احداث کند. دو کشور پارسال توافقنامه هایی در زمینه احداث هشت رئاکتور دیگر امضا کردند. به موجب این توافقنامه ها، قرار شد روسیه سوخت این رئاکتورها را نیز تامین کند.
 
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه اعلام کرد تهران با صادرات نه تن از اورانیوم غنی شده خود به روسیه «در روزهای آینده» موافقت کرده است. وی شرایط این توافقنامه را ذکر نکرد، اما بخشی از هدف این توافق، عمل کردن به شروط توافقنامه هسته ای برای لغو تحریم هاست.
 
صالحی در تهران گفت: «تبادل سوخت (هسته ای) به خوبی در حال انجام است.»
وی تصریح کرد: «ایران 137 تن کیک زرد (نوعی اورانیوم غلیظ شده) از روسیه وارد کرده است، و حدود نه تن از اورانیوم غنی شده خود را در روزهای آینده به روسیه صادر خواهد کرد.»
مبادلات تجاری روسیه با ایران به خاطر تحریم هایی که بر سر برنامه هسته ای ایران علیه این کشور اعمال شد، تحت تاثیر منفی قرار گرفت. ارزش صادرات روسیه به ایران از حدود 250 میلیون دلار در سال 1995 به سه میلیارد و 400 میلیون دلار در سال 2011 رسید، اما پس از اعمال تحریم ها،‌ ارزش صادرات روسیه به ایران تا سال 2013 به نصف کاهش یافت (یک میلیارد و 200 میلیون دلار). با وجود این، صادرات ایران به روسیه همواره رشد داشته است. ارزش این صادرات از 21 میلیون دلار در سال 1995 به 351 میلیون دلار در سال 2011، و 433 میلیون دلار در سال 2013 رسید.
 
روسیه همچنین به دنبال تنوع بخشیدن به منابع تامین فرآورده های غذایی مورد نیاز در داخل است. بخشی از این تلاش ها به علت تحریم هایی است  
 
که غرب به خاطر مداخله این کشور در امور اوکراین،‌ علیه مسکو اعمال کرده است.
 
سرگئی دانکورت Sergei Dankvert، رئیس سازمان نظارت بر بخش غذایی روسیه نیز قرار است این هفته به ایران سفر، و با رئیس سازمان دامپزشکی این کشور درباره «تامین متقابل گوشت و فرآورده های لبنی» تبادل نظر کند.
روسیه همچنین مایل به افزایش صادارت سلاح به ایران است. بنا بر اعلام موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم،‌ ارزش صادرات تسلیحاتی روسیه به ایران در سال 2013 و 2014 در مجموع، تنها 26 میلیون دلار بود. در حالی که روسیه در این دوره، بالغ بر 368 میلیون دلار سلاح به عراق صادر کرد.
شرکت انرژی گازپروم روسیه نیز علاقه مند به شرکت در احیای بخش نفت و گاز ایران است. با اینکه ایران با روسیه به عنوان دارنده بزرگترین ذخایر گاز جهان رقابت می کند، اما به خاطر فقدان سرمایه گذاری در این بخش همچنان واردکننده گاز است.
 
روسیه که با احتمال رقابت بیشتر برای تامین گاز بازارهای اروپا و آسیا رو به روست،‌ تمایل به ایفای نقش در بخش گاز ایران است.
بنا بر اعلام ماکر کاتز، استاد دانشگاه جرج ماسون که با مؤسسه صلح آمریکا نیز همکاری می کند،‌ روابط روسیه و ایران با برخی موانع رو به رو است. وی تصریح کرد: «با اینکه مسکو این تصمیم خود را در سال 2015 تغییر داد، اما معلوم نیست تهران واقعا چه زمانی این تسلیحات روسیه را دریافت خواهد کرد -و معلوم نیست حتی آیا ایران این تسلیحات را دریافت خواهد کرد یا خیر-.»
 
مناقشه ای ارضی نیز بین دو کشور وجود دارد. کاتز گفت: «دو کشور نتوانسته اند اختلافات خود را بر سر نحوه تعیین مرز در دریای خزر حل و فصل کنند؛ مسئله ای که تقسیم بسیاری منابع دریای خزر بین دو کشور را، از منابع نفتی گرفته تا خاویار تحت تاثیر قرار می دهد.»
 
به هر حال، شرکت های روسیه که قرار است این هفته به ایران سفر کنند، متعلق به صنایع مختلف این کشور هستند. از جمله این شرکت ها عبارتند از: شرکت یونایتد ایرکرافت، شرکت یونایتد اِنجین، گاز گروپGAZ Group،‌ شرکت آر-تی کمکامپوزیت، و شرکت راشن هلیکوپترزRussian Helicopters .
نشنال نوشت مقامات بلندپایه ایرانی از جمله سورنا ستاری، معاون رئیس جمهور، و محمدرضا نعمت زاده،‌ وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از ایران با هیئت روس دیدار خواهد کرد.


منبع: واحد مرکزی خبر


۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن