واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خسروی: در ایران دهها فغانی داریم
کارشناس داوری میگوید علیرضا فغانی قطعا جام جهانی روسیه را قضاوت خواهد کرد.
خبرگزاری ایسنا: علی خسروی درباره نحوه قضاوت علیرضا فغانی در بازی ریورپلاته و بارسلونا اظهار کرد: من فکر میکنم که حرمت داوری ما را کمیته داوران فیفا دید. چیزی که باید کمیته داوران ایران میدید. کمیته داوران نیز باید از فغانی، قهرمانی و زرگر دفاع میکرد اما این کار انجام نشد و در آن سوی دنیا کمیته داوران فیفا در ژاپن، حق داوران ایران را احقاق کردند.
او ادامه داد: امروز حتی فوتبال طوری بود که ریورپلاته خود میدانست که این بازی را نمیتوانست ببرد. اگر کسی بخواهد از گل اول مسی ایرادی بگیرد در واقع زبان داوری را بلد نیست چون صحنه آن گل طوری بود که نه داور، نه کمک داور و نه داور چهارم نمیتوانست صحنه را ببیند و از این توپها ناظر داوری اشکال نمیگیرد. این توپها را دوربین پشت دروازه قضاوت کرد و لاغیر. یعنی تکنولوژی این رای را داد ولی فوتبال توسط داور قضاوت میشود.
این کارشناس داوری افزود: آنهایی که میخواهند بگویند گل اول هند بوده از عادل فردوسیپور که خود از تمام کارشناسان داوری باهوشتر و زرنگتر است، زرنگتر نیستند. ولی عادل فردوسیپور هم متوجه هند نشد طوری که داوران کشور به آقای فردوسیپور مسیج دادند. تا وقتی که داوران کشور به عادل فردوسیپور مسیج نداده بودند، عادل متوجه هند نشده بود. در حالی که عادل متوجه خیلی چیزها میشود. من جمله خانواده پیکه در جایگاه. عادل که میتواند تشخیص دهد خانواده پیکه در جایگاه است یا فلان تنیسور در جایگاه است هند را متوجه نشد تا داورانی از کشور خودمان به عادل پیام دادند و او بعد از 5 دقیقه این موضوع را فهمید. تلویزیون ژاپنی هم بعد از 7-8 دقیقه این صحنه را متوجه شد و تکرار کرد. بنابراین سیستم دیجیتال و مجازی این هند را گرفت نه داوران چرا که داوران این صحنهها را نمیتوانند ببینند و معمولا این طور مواقع ناظر داوری از داوران نمره کم نمیکند.
خسروی با اشاره به اعتماد به نفس فغانی در این بازی گفت: فغانی اول بازی با دو اخطار نشان داد که با بازیکنان طراز اول دنیا رودربایستی ندارد. حالا ممکن است که در برخی از جاها باید اخطار میداد و نداد که این طبیعت بازی است. فغانی میدانست که در ورزشگاه هیروشیما همه آمدهاند که بازیکنان را ببینند.
او افزود: استراتژی بازیهای فینال این طور است که میشود قوانین بازی را با سیستمهای مدیریتی انجام داد و خیلی از داوران آمریکایی، اروپایی و آفریقایی این کار را میکنند. امروز دو کمکداور ما سخندان و منصوری، به تمام کمکداوران دنیا تدریس تشخیص صحیح آفساید بودن یا نبودن را دادند. آنها قانون 6 داوری را برای کمکداوران دنیا تدریس کردند.
این کارشناس داوری با بیان اینکه ممکن است در این بازی فغانی در جاهایی اشتباههایی مرتکب شده باشد، افزود: اشتباهات احتمالی هیچ چیزی از ارزشهای داوران ایرانی کم نمیکند. امروز ما میتوانیم در دنیا افتخار کنیم که داوران ما فینال باشگاههای جهان را سوت زدهاند. باید تیم داوری فیلم بازی را ببینند و در مورد قضاوت خود نظر دهند چرا که این گروه داوری ممکن است دو سال دیگر بخواهد در روسیه قضاوت کند. در نتیجه خودشان باید اشکالات خود را ببینند. گروه داوری ما اشکال داشت اما خوب کار کرد.
وی در پاسخ به اینکه شما چقدر احتمال میدهید که فغانی در جام جهانی روسیه سوت بزند، گفت: احتمال حضور فغانی در جام جهانی الان به 120 درصد رسیده است! کسی که دی ماه 93 فینال جام ملتهای آسیا را سوت زده و در آبان ماه امسال فینال جام باشگاههای آسیا را سوت زده و در آخرین روز زمستان سال 94 نیز فینال جام باشگاههای جهان را سوت زده است، اگر جام جهانی را قضاوت نکند، چه کسی داور بازیهای جام جهانی خواهد بود؟ فغانی تمام فاکتورها را دارد. این بازی درسهای مهمی برای فغانی داشت. قضاوت برای بازیهای خارجی مقداری با قضاوت در بازیهای داخل کشور فرق دارد. 17 قانون برای فوتبال وجود دارد و ما داوران هم یک قانون داریم که به آن میگوییم "احساس مشترک و عقل سلیم". در این گونه مسابقهها احساس مشترک از آن 17 قانون بیشتر به درد میخورد.
خسروی در مورد برخورد کمیته داوران ایران با علیرضا فغانی گفت: کمیته داوران برای خودش به دنبال قضاوت لیگ برتر و لیگ یک است. دنبال تدریس کلاسهای درجه 2 و درجه 3 از این استان به آن استان است. دنبال سهمیهبندی استانهاست که آنها را راضی نگه دارد تا برای اسفندماه رای جمع کند. کمیته داوران ما حتی توانایی ندارد که از کتک خوردن داورمان (رضا کرمانشاهی) جلوگیری کند، این است که خارجیها از داوران ما حمایت میکنند. علیرضا کرمانشاهی را در کوچه پسکوچههای اهواز داشتند میکشتند ولی دپارتمان و کمیته داوران ما خبر نداشت و این از افتخارات فدراسیون ماست.
او افزود: ما در ایران دهها فغانی و ترکی داریم. امروز پرچم داوری کشور ما توسط سه داور ایرانی در آن سوی دنیا در بازی دو فوتبال ابرقدرت دنیا به اهتزاز درآمد و من فکر میکنم داوران ایرانی همه در فرودگاه امام حاضر باشیم و از گروه داوریمان با گل استقبال کنیم. کفاشیان، عزیزالله محمدی و اسدی را دعوت میکنم که به همراه ما در فرودگاه حاضر شوند و از داوران استقبال کنند.
این کارشناس داوری با اشاره به اتفاقاتی که برای فغانی در ایران رخ داده گفت: ما بعد از جام ملتهای آسیا اشتباه کردیم و فغانی را با دادن قضاوتهای زیاد، داخل کشور سلاخی کردیم و امروز فغانی که یک مدت ساکت بود، با سروصدا برگشت. امیدواریم این داورانمان را زیاد در برنامههای تلویزیونی نبریم، خیلی موشکافانه وارد مسائل داخلی داورانمان نشویم. ما چه کار داریم که داور ما کجا کار میکند و چه ماشینی سوار است که آقای نماینده مجلس به خود اجازه دهد و به داور ما توهین کند و بگوید که چرا این فرد یک ماشین 150 میلیون تومانی زیر پایش است؟ امروز حق قضاوت فغانی برابر شاید چندین سال لیگ برتر بود. حضور آقای فغانی و گروه داوری برابر است با چندین سال قضاوت کردن در لیگ برتر ایران.
این کارشناس داوری تصریح کرد: خواهش میکنم دوستان در مجلس حواسشان باشد که علیرضا فغانی در خارج از کشور پولهای خوبی میگیرد پس در نتیجه زیاد با ماشینش کاری نداشته باشند. همچنان که ما با بیزینسهای نمایندگان مجلس در خارج از کشور کاری نداریم. آنها هم با ماشین، ساختمان و لباس داوران کاری نداشته باشند.
خسروی افزود: حالا بهتر است خود مردم قضاوت کنند که فوتبال ما بالاتر است یا داوری ما. فوتبال ما هنوز نگران گوام، ترکمنستان و هند است. ما به خاطر این کشورها لیگمان را 20 روز 20 روز تعطیل میکنیم آیا کسی میداند که فغانی کجا تمرین میکند؟ آیا کسی میداند سخندان و منصوری بعد از هر بازی احتیاج به ریکاوری دارند؟ آیا ما میدانیم که در محل کار منصوری به او توجه میشود یا نه. آیا میدانیم به او مرخصی میدهند یا خیر؟ ما پشت تشکیلات داوریمان یک کمیته پشتیبانی نیاز داریم. کار ما فقط چینش داوری نیست. ما به کمیته روابط عمومی، کمیته پشتیبانی و کمیته مالی و رفاهی در کمیته داورانمان نیاز داریم. باید به داورانمان توجه بیش از حد شود. اینها داوران برجستهای هستند. برای رای گرفتن در انتخابات کمیته داوران، از گرده داورانمان بالا نرویم. من به تمام روسای استانها میگویم آن شخصی که میخواهند به عنوان رییس کمیته داوران به مجموعه بفرستند شخص آبدیدهای باشد و دنبال نظارت نباشد. متمول و مورد قبول باشد. تحصیلات داشته باشند و زبان انگلیسی بدانند. سابقه قضاوت در رقابتهای جهانی داشته باشد. تا یک نفر به این درجه نرسد و رییس کمیته داوران نشود نمیگذارد که دیگران رشد کنند.
او ادامه داد: امروز فغانی حاصل یک تشخیص درست مسعود عنایت در سال 85 است. ما امروز از عنایت میخواهیم باز همان کار را انجام دهد. ما از عنایت میخواهیم تکلیف خود را با اصفهانیان مشخص کند چون ما هیچ گونه رشدی در کار اصفهانیان نمیبینیم.
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]