واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران خبر داد
تولید 370 هزار تن انواع آبزیان در آبهای شیرین کشور
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران گفت: سالانه حدود 370 هزار تن انواع آبزیان مختلف در آبهای شیرین کشور تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، مرتضی افراسیابی ظهر امروز در نخستین کارگاه ملی توسعه آبزیپروری در مناطق غیرساحلی کشور اظهار داشت: ما شاهد رشد و توسعه آبزیپروی در کشور هستیم که این امر در سایه کارگاههای آموزشی و آموزش روشهای نوین و تلاش بهرهبرداران در این بخش محقق شده است.
وی با اشاره به برگزاری این کارگاه افزود: در این کارگاه آموزشی که به روشهای جدید کشت تلفیقی آموزش داده میشود که میتواند ما در رساندن به اهداف اقتصاد مقاومتی یاری کند.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران رمز رهایی و نجات کشور را در هر شرایطی روآوری به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و یادآور شد: اقتصاد مقاومتی پیشنهاد حکیمانه مقام معظم رهبری بوده در حال حاضر توجه دولت در راستای تحقق این امر را شاهد هستیم.
افراسیابی با اشاره به اینکه در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حوزه جهادکشاورزی کارگروهی با این عنوان تشکیل شده و 12 محور راهبردی در زیربخشهای مختلف برای این امر تعریف شده است، افزود: در بخش آبزیپروری نیز دو مورد از این راهبردها را شامل میشود که استفاده از منابع آبی خرد و توسعه آبزیپروری تزئینی از جمله این موارد است.
وی با بیان اینکه براساس آخرین آمار بین 600 تا 700 هزار حلقه چاه فعال در کشور وجود دارد که با توافق صورت گرفته با بسیج سازندگی قرار است 50 هزار حلقه برای پرورش آبزیان مورد استفاده قرار گیرد که در این زمینه از اعتبارات سازمان بسیج استفاده میشود، اضافه کرد: باید از این فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را ببریم.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران استفاده از منابع آبی خرد را یکی راههای رسیدن به اقتصاد مقاومتی در بخش پرورش آبزیان دانست و گفت: مطابق با آمایش سرزمینی صورت گرفته برخی از استانها شامل کرمان، یزد، سمنان و خراسان جنوبی میتواند از منابع آبی خرد برای پرورش آبزیان بهرهمند شوند.
افراسیابی با بیان اینکه تحرک خوبی در بخش آبزیپروری خراسان جنوبی در چند سال اخیر به وجود آمده است، اضافه کرد: خلا موجود در بخش پرورش آبزیان را میتوانیم با برنامهریزی پر کنیم.
وی با بیان اینکه باید کشاورزان ما به سمتی سوق داده شوند که در کنار کشاورزی به آبزیپروری نیز بپردازند، گفت: با توجه به اینکه با بحران آب هر سال بیشتر رو به رو میشویم باید از این فرصتها استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه مصرف سرانه ماهی در خراسان جنوبی بسیار پایین است، یادآور شد: اگر آبزیپروری را در مناطق روستایی ببریم خود به خود ماهی را به سبد کالای مصرفی خانوارهای استان بردهایم.
افراسیابی با بیان اینکه سالانه حدود 370 هزار تن انواع آبزیان مختلف در آبهای شیرین کشور تولید میشود، افزود: با توجه به این آمار حدود 20 درصد از تولید آبزیان در کشور ازطریق آبهای شیرین تولید میشود و این یعنی اینکه حدود 700 هزار تن از آبزیان تولید شده در کشور از منابع آبی خرد تولید میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح آبزیپروری در قفس گفت: باید منابع آبی داخل را تا جایی که امکان دارد در دسترس پرورش ماهی قرار دهیم.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با بیان اینکه پیشبینی شده است حدود 200 هزار تن پرورش ماهی در قفس داشته باشیم، خاطرنشان کرد: براساس برآوردهای حاصل شده ظرفیت کشور ما برای پرورش آبزیان در قفس حدود 900 هزار تن است که با توجه به وجود این پتانسیل در کشور باید از آن نهایت استفاده را کنیم.
انتهای پیام/69027/ت با کلیک اینجا هماکنون عضو شبکه «فارس خراسان جنوبی» در تلگرام شوید.
http://fna.ir/JGWY2J
94/09/29 - 14:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]