محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830890553
ظریف: منتظر اقدام واشنگتن هستیم
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با پایگاه خبری «المانیتور» به توضیح مواضع تهران در قبال موضوعاتی چون بحران سوریه، یمن و همچنین مصوبه جدید کنگره آمریکا در اعمال محدودیت سفر به ایران، پرداخت.
به گزارش تراز ، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای که پس از حضور در نشست نیویورک درباره حل بحران سوریه با پایگاه خبری «المانیتور» داشت، از اقدام واشنگتن مبنی بر محدودیت صدور روادید برای آنهایی که به ایران سفر می کنند، انتقاد کرد و گفت اکنون منتظر تصمیم واشنگتن هستیم تا ببینیم که چطور میخواهد خود را با تعهداتش در برجام، تطبیق دهد. وی در ادامه درباره مسائل مختلفی چون روند مذاکرات صلح سوریه، بحران یمن، روابط تهران - ریاض و همچنین اقدامات اخیر ترکیه در قبال روسیه و عراق پرداخت.
در ادامه به بخش هایی از این مصاحبه می پردازیم.
المانیتور به عنوان نخستین سؤال از وزیر امور خارجه ایران پرسید آیا می توان گفت که تصمیم برای عدم اشاره به نام «بشار اسد» در قطعنامه شورای امنیت توافقی بود برای اینکه یک عدم توافق باقی بماند و حل آن به مسئله دیگری موکول شود و یا اینکه تفاهمی فراتر از این صورت گرفته تا مردم سوریه بتوانند در انتخاباتی آزاد که تحت نظارت جامعه بین الملل انجام می گیرد، درباره آینده خود تصمیم گیری کنند؟
ظریف در این باره پاسخ داد: آنچه برای جامعه بین الملل اهمیت دارد این است که به جای دیکته کردن مفاد گفتگو سعی کند تا مذاکره بین سوری ها را تسهیل کند. در طول چهار و نیم سال گذشته یا دستکم بعد از همان چند ماه ابتدایی که همه در هر دو طرف فکر می کردند این قضیه ظرف مدت چند ماه فیصله پیدا می کند، بعد از آن و در طول چهار سال گذشته، تلاش ها برای پایان دادن به این شرایط به این دلیل ناکام ماند که برخی تمایل داشتند تا نتیجه مذاکرات را پیش از آنکه مذاکرات آغاز شود تقریبا به عنوان یک پیش شرط برای شروع مذاکرات، تعیین کنند.
وی در ادامه گفت: واقعیت این است که شما باید مذاکره را آغاز کنید و سپس در طول روند گفتگو ها به نتیجه برسید، نه اینکه پیش از آغاز مذاکرات به نتیجه برسید. حال نتیجه باید آن چیزی باشد که مورد نظر مردم سوریه نه آنچه که ما در این اتاق به آن فکر می کنیم یا در یکی ا اتاق های زیبای هتلی در نیویورک، وین یا هر جای دیگر.
ظریف در ادامه به موضوعات مورد اختلاف ایران در روند مذاکرات اشاره کرد که شامل اختلاف نظر درباره گروه های تروریستی، نحوه پیشرفت روند سیاسی برای رسیدن به یک دولت وحدت ملی و مخالفت با توهم توسل به راهکار نظامی از سوی برخی از طرفین است.
المانیتور در ادامه از ظریف پرسید که ایران چه گروهی را به عنوان معارض مشروع که باید آن را به حضور در مذاکرات تشویق کرد، تعریف میکند؟
وی در پاسخ به این سوال گفت: خوب ما یک خط قرمز تعیین کردهایم، مبنی بر اینکه داعش، جبهه النصره و دیگر وابستگان القاعده نباید به عنوان معارضین مشروع شناسایی شوند. بنابراین برای ما معیار آنهایی هستند که این اصول را رعایت کرده و از میان این گروه ها نباشند و آمادگی نشستن پشت میز و تلاش برای یافتن راه حل سیاسی را داشته باشند. اما متأسفانه برخی تلاش میکنند که چنین معیاری تعیین نشود.
المانیتور از ظریف پرسید که بعد از تلاش های آمریکا و دیگر گروه های دخیل در مذاکره، عربستان سعودی ایران را به عنوان عضوی از گروه بین المللی حمایت از سوریه پذیرفت. عقیده شما در باره تلاش های انجام گرفته چیست و همکاری طی یک روز و نیم گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
وی در پاسخ گفت: خوب ما همواره آماده تعامل با همسایگانمان بودهایم و عقیده داریم که همسایگان ما در اولویت هستند. بنابریان وقتی دوستان سعودی ما آماده گفتگویی جدی باشند، ایران را هم آماده خواهند یافت. اینکه اجازه داده شد برخی از کشورها، کشورهای دیگر را از حضور در روند گفتوگوها مستثنا کنند و همه بازیگران کلیدی دور میز مذاکره نباشند، امری غیرمعمول بود. منظورم این است که آنچه پیش از این رخ میداد (عدم حضور ایران در مذاکرات ژنو)، غیرمعمول بود، نه آنچه که اکنون رخ میدهد.
ظریف در پاسخ به سؤال المانیتور مبنی بر نحوه پیشرفت در تعامل با عربستان که در صحبت های اخیر «امیر عبدالهیان» معاون ایشان مطرح شده است، گفت: گفتگوهای کوتاه اما بسیار خوبی صورت گرفته است. من چند تبادل نظر هم با همتای سعودیام داشتهام. سفیر ایران هم چند گفتگو در این زمینه داشته است. امیدواریم که این شروع خوبی باشد. اما ما حتی به جایی که باید باشیم، نزدیک هم نشده ایم.
ظریف در پاسخ به اینکه آیا طرفین موفق به صحبت درباره شرایط حال حاضر یمن شده اند، گفت: خیر. ما داریم برای کمک از طریق سازمان ملل و مذاکراتی که در ژنو در جریان است، تلاش میکنیم. ما گفتوگوها را تسهیل کردهایم و به کمک به برقراری مذاکراتی که اکنون در جریان است، ادامه خواهیم داد. این گفتوگوها در جریان است، امیدوارم به جهت درستی برود.
ظریف در مورد روابط آتی ایران و آمریکا گفت: خوب، باید منتظر ماند و دید. متأسفانه پیامهای متناقضی از سوی واشنگتن ارسال می شود که اغلب آنها هم منفی هستند، نمونه آن نیز همین محدودیت صدور روادید است که از نظر ما با تعهدات ایالات متعهده در قبال برجام همراستا نیست. اکنون منتظر تصمیم واشنگتن هستیم تا ببینیم که چطور میخواهد خود را با تعهداتش در برجام، تطبیق دهد. من در روزهای گذشته، از وقتی که مشخص شد این تصمیم را دارند، با «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا و دیگران صحبت کردم و اکنون منتظر اقدام آنها هستم.
اینکه برخی تلاش می کنند تا به جای تمرکز بر سازمانهای شناخته شده تروریستی مانند القاعده، داعش، جبهه النصره، احرار الشام و جیش الاسلام که همگی بر سر افراطی بودنشان اتفاق نظر دارند، از آنها به عنوان اهرمی برای فشار یا بازی یا امتیازگیری استفاده کنند، بسیار ناخوشایند است
ظریف ادامه داد: آنچه مهم است، این است که ایالات متحده باید این پیام را به مردم ایران ارسال کند که آماده اصلاح رفتار و سیاست خود در قبال ایران است. این مصوبه، کاملا بیمعنی است، چراکه هیچ ایرانی یا کسی که به ایران سفر کرده باشد، ارتباطی با تراژدیهایی که در «پاریس» یا «سن برناردینو» یا جاهای دیگر رخ داد، ندارد. اما حالا آنها هستند که هدف قرار گرفتهاند. تصور میکنم که این مصوبه کسانی را که آن را تصویب کردند، کسانی که آن را تائید کردند و کسانی که آن را اجرا کنند، بیش از هر چیز بیاعتبار میکند. این پیامی بسیار بد به ایرانیها میفرستد مبنی بر اینکه ایالات متحده به اتخاذ سیاستهای خصمانه به هر شکل ممکن علیه ایران عادت کرده است.
ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا ایران گامهایی در جهت تنشزدایی از روابط روسیه و ترکیه برداشته است، گفت: ما سعی کردهایم در قبال برخی اظهارات، از خود خویشتنداری نشان دهیم. ما تلاش کردهایم با دوستان ترک خود در مورد موضعگیری هایشان در قبال عراق صحبت کنیم. ما اعتقاد داریم که تمرکز باید بر مبارزه با داعش و دیگر سازمانهای تروریستی در سوریه و عراق باشد، نه بر تلاش برای منحرف کردن توجهات از مسئله اصلی، که همان افراط گرایی و تروریسم در منطقه است. بنابراین، ما قطعا امیدواریم که تحولات منطقه چه در ارتباط با رابطه آنکارا - مسکو و چه در ارتباط با رابطه آنکارا - بغداد، مهار شود. تصور نمیکنیم که بیش از این تنشی رخ دهد، چراکه هرگونه تنش بین بازیگران منطقهای مستقیما به نفع داعش خواهد بود.
ظریف در واکنش به اقدام اردن مبنی بر جای دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان اسامی ۱۶۷ گروه تروریستی فعال در سوریه، گفت: اردن وظیفه هماهنگی را بر عهده داشت. بنابراین، فهرستی را شامل گروههایی تهیه کرد که یک یا چند کشور مدعی شده بودند که سازمانی تروریستی به شمار میآیند.
فقط یک یا دو کشور تلاش کردند از این به عنوان حربهای سیاسی برای امتیازگیری استفاده کنند که به نظرم یک امتیاز سیاسی بچهگانه است. اما آن فهرست دیگر به طور رسمی کنار گذاشته شده است. بنابراین دیگر فهرستی که در آن نام گروههایی باشد که به درخواست دولت دمشق برای مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی به سوریه رفتهاند، وجود ندارد.
وی در نهایت تاکید کرد: اینکه برخی تلاش می کنند تا به جای تمرکز بر سازمانهای شناخته شده تروریستی مانند القاعده، داعش، جبهه النصره، احرار الشام و جیش الاسلام که همگی بر سر افراطی بودنشان اتفاق نظر دارند، از آنها به عنوان اهرمی برای فشار یا بازی یا امتیازگیری استفاده کنند، بسیار ناخوشایند است. منظورم این است که انگار دارند اعلام میکنند که همه اینها متحدانشان هستند و میخواهیم به هر نحو ممکن اینها را حفظ کنیم. خوب این پیام بسیار بدی میفرستد و تصور میکنم که این مسئله در حال حل شدن است. دیگر چنین فهرستهایی وجود ندارد. من مطلقا این ادعا را که چنین فهرستی وجود دارد رد می کنم. اگر نواری از نشست وجود دارد، آن نوار نشان میدهد که چنین احتمالی به طور رسمی کنار گذاشته شده است.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 29 آذر 1394 - 11:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
ظریف: قانون محدودیت سفر به ایران خلاف برجام است/منتظر اقدام واشنگتن هستیم
ظریف قانون محدودیت سفر به ایران خلاف برجام است منتظر اقدام واشنگتن هستیمتاریخ انتشار يکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷ ۱۴ وزیر امور خارجه در مصاحبه با پایگاه المانیتور به توضیح مواضع جمهوری اسلامی در قبال مسائل مختلف از جمله اوضاع سوریه قانون جدید آمریکا برای ایجاد محدودیت سفر به ایمنتظر اقدام واشنگتن هستیم/عادت آمریکا به اتخاذ سیاست های خصمانه
محمد جواد ظریف منتظر اقدام واشنگتن هستیم عادت آمریکا به اتخاذ سیاست های خصمانه شناسهٔ خبر 3004467 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ بین الملل > ایران در جهان وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با پایگاه خبری المانیتور به توضیح مواضع تهران در قبال موضوعاتی چون بحران سوریه یمن و هقانون محدودیت سفر به ایران خلاف برجام است/ منتظر اقدام واشنگتن هستیم/ برخی در مذاکرات سوریه به دنبال امتیازات
ظریف در گفتوگو با المانیتور قانون محدودیت سفر به ایران خلاف برجام است منتظر اقدام واشنگتن هستیم برخی در مذاکرات سوریه به دنبال امتیازات بچگانه هستند وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با پایگاه المانیتور به توضیح مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال مسائل مختلف از جمله اوضاع سوریهظریف: منتظر تصمیمگیری آمریکا هستیم
یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۷ وزیر امور خارجه ایران با اشاره به قانون محدودیت صدور روادید در سفر به ایران گفت این موضوع یک پیام بسیار بد برای ایرانیها به همراه دارد مبنی بر اینکه آمریکا روی سیاست خصمانه در قبال ایران تکیه کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمدجواقدام غیرمنتظره تبریزیها بازگشت دوباره اتوبوس گسترش فولاد به ورزشگاه آزادی!
اقدام غیرمنتظره تبریزیهابازگشت دوباره اتوبوس گسترش فولاد به ورزشگاه آزادی اتوبوس حامل اعضای تیم فوتبال گسترش فولاد تبریز پس از خروج از ورزشگاه آزادی دوباره به این استادیوم بازگشت به گزارش خبرگزاری فارس پس از اینکه اتوبوس حامل بازیکنان و مربیان تیم فوتبال گسترش فولاد تبریز ورزشمنتظر تکمیل فعالیتهای باقیمانده ایران هستیم
هاموند منتظر تکمیل فعالیتهای باقیمانده ایران هستیم وزیر امور خارجه انگلیس با استقبال از تصویب قطعنامه شورای حکام برای بستن موضوع ابعاد نظامی احتمالی گفت ما منتظر تکمیل فعالیتهای باقیمانده ایران هستیم ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۵ آذر ساعت 13 10 به گزارش سرویس سیاسی پانا فیلیپ هاموند وزیمدیرعامل صبا: از حوصله و ریزبینی کمیته انضباطی ممنونم/ منتظر صدور رای کریمی هستیم
دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۴ مدیرعامل صبای قم گفت کمیته انضباطی همه اسناد و مدارک و دلایل وکلای ما را دید و از حوصله و ریز بینی آنها ممنونم به گزارش ایسنا محمدرضا کشوری فرد درباره پرونده فرید بهزادی کریمی گفت به نظرم جلسه خوبی برگزار شد اعضای محترم کمیته انضباطی با صبر و حوصلهمنتظر تصمیم شجاعانه کمیته انضباطی هستیم
منتظر تصمیم شجاعانه کمیته انضباطی هستیم محمد عباسی مدیر عامل سیاه جامگان گفت منتظر یک تصمیم شجاعانه از جانب کمیته انضباطی هستیم عباسی به خبرنگار "ورزش سه" گفت امیدوارم کمیته انضباطی نگاه ویژهای به تیمهای بخش خصوصی داشته باشد تیمهایی مثل ما حامی آنچظریف: با دولت نیجریه در حال کار هستیم
خبرنامه دانشجویان ایران وزیر امور خارجه کشورمان بر ضرورت حضور جدی و فراگیر معارضه غیر تروریست سوریه تاکید کرد و گفت ما از این روند حمایت کرده ایم و از خیلی وقت پیش دولت متحد ملی را پیشنهاد کرده بودیم به گزارش فارس محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ساعاتی قبل از برگزاریمنتظر محاکمه مجرمان حادثه نیجریه هستیم
در پیامی ضمن محکوم کردن جنایت ارتش نیجریه بیان داشتند برحکومت نیجریه فرض و واجب است که جنایت بزرگ را پیگیری نماید و مامنتظر اقدامات جدی در جهت محاکمه مجرمان هستیمآیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه د ر استان خوزستان با انتشار پیامی خواستار رسیدگی و اقدام جدی دولت نیجریه در خص-
گوناگون
پربازدیدترینها