واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
دستانی که خاطره نقش می زنند/ نقش هنر و فرهنگ در « پارپیرار»
شناسهٔ خبر: 3004277 - یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
استانها > مازندران
قائمشهر - دستان پرهنر بانوان مازندرانی نقش خاطره میزند و عشقبه هنر در دست بافتههای این هنرمندان بینامونشان که در قاب نمایشگاه دایر شده، هر ببینده ای را شگفتزده میکند. خبرگزاری مهر - گروه استانها: نقشمایههایی از عشق و هنر در قاب نمایشگاه توانمندیهای بانوان مازندران به نمایش درآمده است که اوج هنر را تداعی میسازد. جاجیم، دستبافتهای و دستساختهای سنتی و صنایعدستی مازندران در قالب نمایشگاهی از توانمندیهای بانوان در قائمشهر عرضهشده و نقشمایههایی بر روی تولیدات دستی حکشده تا بخشی از فرهنگ دیرینه و کهن مازندران را به نمایش گذارد. اولین نمایشگاه توانمندیهای بانوان مازندران چند روزی است که در سایت نمایشگاهی قائمشهر میزبان مردم استان است، این نمایشگاه باهمت اداره کل امور بانوان و استانداری مازندران و در ۵۰ غرفه در سایت نمایشگاهی قائمشهر به نمایش درآمده است.
عاطفه جعفری یکی از زنان توانمند مازندرانی که دستساختههایش را در غرفهای در این نمایشگاه به نمایش گذاشته و باهنر ویترای و پتینه کریستال در این نمایشگاه شرکت کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه صنعتگران و هنرمندان امکانات لازم را ندارد از مسئولان خواست تا شرایط کار هنرمندان صنایعدستی را فراهم کنند. وقتیکه تاکنون هیچ تسهیلاتی دریافت نکردهام چگونه میتوانم هزینه ساخت کوره را تأمین کنم وی که برای اولین بار در یک نمایشگاه رایگان شرکت میکند، از نداشتن کوره برای کارهای سفال خود رنج میبرد و معتقد است: وقتیکه تاکنون هیچ تسهیلاتی دریافت نکردهام چگونه میتوانم هزینه ساخت کوره را تأمین کنم. الهام دژبان هنرمند آملی و کارشناس فنّاوری دوخت که با غرفه جاجیم، تابلو فرش، کیف و عروسک در نمایشگاه حضور دارد، نیز به خبرنگار مهر میگوید: نمایشگاه تأثیر بسیار زیادی در توسعه کار ما ایفا میکند ولی خوب میشد اگر مسئولان از صنایعدستی حمایت کرده و بازار فروش و عرضه را برای زنان توانمند در نظر بگیرند. صنایعدستی همیشه مظلوم است میترا درویشی از شهرستان بهشهر باسابقه ۱۴ ساله درزمینهٔ فرش، گلیم، جاجیم، منبت و معرق، صنایعدستی را مظلوم میداند و میگوید: درحال حاضر برای حدود ۲۵ نیروی کار ثابت و ۱۵ نیروی کار فصلی ایجاد شغل و کارآفرینی کردهام. وی تبلیغات نماشگاه را بسیار ضعیف دانست و گفت: صنایعدستی هویت و آیین هر کشوری است که باید برای حفظ و توسعه آن از امکانات هم بهره برد.
وی از مسئولان خواست صرفاً نمایشگاه صرف خرید و بازدید نباشد بلکه میتوان با اختصاص غرفههای آموزشی انواع صنایعدستی را به علاقهمندان بهصورت رایگان آموزش داد. اولین نمایشگاه توانمندیهای بانوان مازندران با حمایت اداره کل بانوان استانداری مازندران برپا شد و مریم جمشیدی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، پارپیرار را نمایش تبلور روستاهای مازندران و فرهنگ اصیل مازنی دانست و گفت: از دو ماه پیش تصمیم گرفتیم شرایطی فراهم کنیم تا روستاییان بدون هیچ هزینهای فرهنگ بخشی از روستایشان را به نمایش بگذارند. پارپیرار را نمایش تبلور روستاهای مازندران و فرهنگ اصیل مازنی جمشیدی با اشاره به اینکه همه هزینههای غرفه، ایاب و ذهاب و اسکان زنان توانمند بهصورت رایگان در اختیارشان قرار دادهشده، تصریح کرد: حدود ۱۲۰ نفر از زنان روستایی در بیش از ۵۰ غرفه با انواع هنرهای بومی محلی و صنایعدستی در اولین نمایشگاه توانمندی زنان روستایی استان مازندران شرکت کردند. وی بابیان اینکه نمایشگاه پارپیرار هرساله برگزار میشود، ادامه داد: این نمایشگاه هرساله در تقویم آذرماه مازندرانیها جای خواهد گرفت. مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری در خصوص اعطای تسهیلات به زنان کارآفرین، توانمند و سرپرست خانوار، اظهار داشت: از ۱.۵ سال گذشته معادل ۶۰ میلیارد ریال برای این تسهیلات اختصاص دادیم که تاکنون بیش از ۷۰ درصد آن جذب شد.
استاندار مازندران نیز با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی زنان مازندران، عنوان کرد: این نمایشگاه که زنان تولیدات محلی خودشان را عرضه میکنند فرصت خوبی است برای معرفی تواناییها و قابلیتهای زنان و حتی مردانی که برای خودکفایی کشور مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند. ربیع فلاح جلودار خاطرنشان کرد: بسیاری از این محصولات قابلیت صادرات دارند و نباید عرضه آنها را به استان، محدود کرد. استاندار مازندران با تأکید بر صادرات دستاوردهای مردم مازندران به کشورهای همسایه، اظهار داشت: حمایتهای لازم با تسهیلات و سود کم که بخشی از آن تاکنون اجرایی شده است، میتواند بسیاری از مشکلات این افراد را حل کند. در تلاش هستیم از طریق شهرداریها، مراکزی را در شهرها به فروش محصولات علاقهمندان اختصاص دهیم فلاح در خصوص بازار فروش محصولات زنان، بیان کرد: در تلاش هستیم از طریق شهرداریها، مراکزی را در شهرها به فروش محصولات علاقهمندان، اختصاص دهیم. مازندران بیش از سه هزار روستا دارد و ۴۵ درصد جمعیت آن را روستانشینان تشکیل میدهند و رونق صنایعدستی و دست بافتههای هنری در رونق اشتغال و اقتصاد روستایی استان حائز اهمیت خواهد بود. وجود ۱۴ کشور همسایه و ۲۵۰ میلیون نفر عضو کشورهای (سی آی اس) کمک بزرگی است تا با آموزش و ترویج، آشنایی با مدیریت کسبوکار و اعطای تسهیلات بانکی، محصولات صنایعدستی استان به این بازارهای جهانی صادر شود. خبرنگار: معصومه متانی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]