محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827030201
آشوراده؛ جزیرهای که قبل از طرح گردشگری به ساماندهی احتیاج دارد
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تشریحی و تصویری مهر؛
آشوراده؛ جزیرهای که قبل از طرح گردشگری به ساماندهی احتیاج دارد
شناسهٔ خبر: 3003307 - شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری
جزیره آشوراده شاید همان جزیره آبسکون باشد که محمد خوارزمشاه به آنجا گریخت تا از دست مغولان در امان بماند اکنون قلعه تاریخی جزیره به کمینگاه شکارچیان تبدیل شده و میخواهند در آن هتل بسازند. به گزارش خبرنگار مهر،جزیره آشوراده ارزشمندترین دارایی بندر ترکمن است؛ جزیرهای که برخی از مورخان و سفرنامه نویسان میگویند یا بخشی از جزیره مفقود شده آبسکون است و یا جزیره ای متفاوت از آن. مردم محلی بندر ترکمن معتقدند آشوراده سالهای دور تبعیدگاه جذامیان بوده و حالا برسر حفظ و یا تخریب محیط زیست این جزیره از یک دهه پیش تاکنون بین متولیان دولتی و دوستداران محیط زیست دعواست. از همان زمان که اعلام شد طرحهای گردشگری باید در جزیره بکر آشوراده اجرا شود. نگرانی دوستداران محیط زیست اینجاست که اجرای طرحهای گردشگری، هر منطقه بکر و دست نخورده طبیعی را به بدترین شکل ممکن تبدیل کرده و بیم آن میرود که با اجرای طرحهای گردشگری، این جزیره نیز با رفت و آمد گردشگران به آن از بکر بودن و مامن پرندگان دور شود آن هم فقط به این دلیل که گردشگران بتوانند در مراکز اقامتی آن شبی را صبح کنند و از مراکز خریدش استفاده کرده و به تماشای غروب آفتابش بنشینند. چون حتما در آن زمان دیگر اسبهای وحشی، فلامینگوها و بسیاری دیگر از حیوانات این جزیره تاب حضور گردشگران را ندارند و شاید راهی برای کوچ کردن پیدا کنند.
یکی از راههای دسترسی به جزیره آشوراده از بندر ترکمن است بندری که در نزدیک ترین ساحلش به جزیره، یک بازارچه بزرگ ساحلی ایجاد شده و هر شب مردم زیادی برای خرید به آنجا میروند. از گرفتن عکس یادگاری با لباس های محلی گرفته تا خرید محصولات خارجی و چینی از جمله صنایع دستی هندی و پاکستانی. در کنار همان بازارچه، آلاچیق هایی برای تفریح مردم ساخته شده است. همان جا با میلههای آهنی و مشما غرفههایی برای فروش روسری و لباس زنان و مردان ترکمنی نیز برپاست درست جلوی تعدادی از اداره های مرتبط با دریا و بندر.
کنار آلاچیقها با وجود اینکه فاصلهشان تا دریا کم نیست، لابه لای سنگ چینها و نزدیک به مردابی که در دهههای اخیر به دلیل آلودگی دریاچه خزر در آن گیاهانی قرمز رنگ روییده و به محدوده دریاچه تجاوز کرده، زباله های زیادی دیده میشود.
از آنجا باید برای رسیدن به جزیره، سوار قایقهای موتوری شد. پیش از این قایقها چوبی بودند و برخی از افراد سودجو، تعداد زیادی از مردم را سوار آنها کرده و همین چند سال پیش سه نفر از مردم را به کشتن داده اند. اما اکنون این قایق های موتوری مجازند تنها ده نفر را سوار کرده و بابت هر رفت و آمد ۵ دقیقه ای تا آشوراده ۳۰ هزار تومان دریافت کنند. اگر گردشگری بخواهد آنجا بماند میتواند با قایق ران سر ساعتی نزدیکه اسکله قرار گذاشته و با او برگردد.
با وجود آنکه جزیره آشوراده خیلی بزرگ نیست اما در محدوده ای که گردشگران به آنجا تردد میکنند و یا کارکنان اداره محیط زیست و شیلات، زباله های زیادی دیده می شود.
این درحالی است که در این جزیره محیط زیست اداره دارد و تابلوهای زیادی نشان می دهد که سرمحیط بانی آشوراده کجاست!
در این جزیره همان زمان که مردم محلی هنوز در آن سکونت داشتند، حمام عمومی رونق داشت. آب خانهها و این حمام از اداره شیلات کشیده می شد اما زمانی که اهالی آشوراده این جزیره را به دلیل بالا آمدن سطح آب، ترک کردند، نه تنها آب بلکه لوله های گاز را نیز بستند.
سالها پیش این جزیره یک اسکله قدیمی داشت که ریل قطار در آخرین نقطه از ساحل توقف میکرد. اکنون باقی مانده های پل و اسکله قدیمی محل زندگی پرندگانی به نام «دارغاز» و یا «دار درختی» است.
خانههای باقی مانده از ساکنان قدیم جزیره آشوراده که معمولا کارکنان اداره شیلات نیز بودند، به حلبی آباد شبیه است و برخی از آنان با سیمان ساخته شده اند. استفاده از حلب برای جلوگیری از رطوبت استفاده می شد.
اکنون رستورانی در جزیره برای گردشگران و کارکنان فعال است که خاویار سرو نمی کند و اگر کسی خاویار بخواهد باید از شیلات آن را تهیه کند و یا برای پخت غذای محلی از روز قبل به رستوران اطلاع دهد.
برخی از اوقات که گردشگران زیادی به جزیره می روند، این خانهها را به آنها برای مدت کوتاهی اجاره داهد میشود. اما امکانات آنها زیاد نیست. هر چه باشد از سازهها و خانه هایی استفاده میشود که از قبل در جزیره وجود داشته و می توان آنها را سر و سامان داد تا اینکه اصرار بر ساخت واحد جدید و هتل داشت!
برخی از این خانه ها را مرمت کردهاند. از جمله گروه فیلمسازی که یکی از خانههای قدیمی را برای محل فیلمبرداری خود آماده کرد.
در این جزیره میتوان تعدادی مغازه برای فروش محصولات اولیه گردشگران پیدا کرد و در کنارش تابلوهای اطلاع رسانی برای بازدید از تنها قلعه باستانی این جزیره که در فهرست میراث ملی نیز به ثبت رسیده است.
قلعه باستانی روسها در این جزیره که اکنون محلی برای کمین شکارچیان شده است، دیوارهایی مشرف به ساحل و زیست گاه فلامینگوها دارد! شکارچیان از دیوارهای این قلعه بالا می روند و در کمین شکار می نشینند. این قلعه مربوط به اوایل دوره قاجار است و دهم بهمن سال ۸۳ با شماره ثبت ۱۱۳۰۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران شناخته شد ولی مورد مرمت قرار نگرفت. از آنجا که این شبه جزیره در زمان صفوی به عنوان شکارگاه مورد توجه قرار گرفته و به این سبب دژهایی در این جزیره بنا کردند. در سال ۱۸۳۷ این جزیره با وجود اعتراض ایران به دست نیروهای روسیه اشغال شد. پس از این اشغال، نیروهای روسی تا چندین دهه یک پاسگاه نظامی در آن داشتند. همچنین یک کلیسای چوبی نیز ساخته شده بود ولی الان چیزی از آن باقی نمانده است. خانه وزیر مختار روس نیز در این جزیره رو به تخریب است.
دفاتر پیشخوان در بندر ترکمن برای ارائه پروانه شکار ثبت نام می کنند. اهالی بندر ترکمن می گویند که حدود ۱۷۰ قایق غیر مجاز به آشوراده می رود و پرنده شکار می کند.
در جزیره می توان پوششی از گیاهان مختلف را دید. از انارهای ترش کوچک تا بوته های بزرگ کاکتوس و تمشک های فراوان.
میتوان ساعت ها در جزیره نشست و به تماشای زندگی فلامینگوها و حیوانات دیگر نشست. می توان همان لحظه شکار حیوانات را توسط حیوانات دیگر دید و پرواز کردن عقابها را بر سر طعمه هایشان در چند کیلومتری مشاهده کرد و صدای بال زدن هایشان را شنید. حتی می توان غروب آفتاب را در این جزیره با آسمان آبی بدون ایجاد مزاحمت برای حیوانات آن نگاه کرد. این جزیره را به آرامش و حیات وحش آن می شناسند. اما در این جزیره سازه های زیادی از جمله شهربازی برای خانواده آموزش و پرورش وجود دارد که رها شده حتی سازههای فلزی که یک نهاد آنها را ساخت اما رهایش کرد. در کنار آن باید گفت برخی از اوقات شخصیت هایی برای شنا و تفریح به جزیره می روند که در آن صورت جزیره باید در قرق آنها باشد و اجازه رفت و آمد به قایقران ها داده نمی شود.
با این احوال سازمانی که وطیفه حفاطت از محیط زیست جزیره را دارد با همکاری سازمان میراث فرهنگی قصد دارند تا راه این جزیره را برای گردشگران بیشتری باز کنند اما باید دید وقتی سازمان حفاظت از محیط زیست که توان پاکسازی این جزیره را از زباله در چند قدمی خود ندارد، آیا میتواند تضمین دهد، حیوانات از این جزیره به خاطر حضور گردشگران و شکارچیان کوچ نمی کنند؟ آیا این سازمان به همراه سازمان میراث فرهنگی توانستند، گردشگری بندر ترکمن را فعال کنند که اکنون نقشه برای جزیره آشوراده کشیده اند، اگر این طور است ساماندهی ساحل بندر ترکمن، مرمت قلعه باستانی روس ها و فرهنگ سازی برای طبیعت گران در اولویت نیست؟ پیش از این سازمان محیط زیست و میراث فرهنگی تفاهمنامه ای امضا کرده اند که براساس آن، مجوز احداث هتل در محدوده ۱۰ هکتاری از شرقی ترین اراضی جزیره آشوراده به شرط رعایت ملاحظات زیست محیطی و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه و در صورت نیاز اخذ تاییدیه از شورای عالی حفاظت محیط زیست صادر شده است. گزارش و عکس از فاطیما کریمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح کرد رونق کویر مرنجاب با ساماندهی وضعیت گردشگری
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح کردرونق کویر مرنجاب با ساماندهی وضعیت گردشگریمدیر کل اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت به دنبال ساماندهی وضعیت گردشگری کویر مرنجاب در راستای توسعه گردشگری منطقه هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل ازطرح شهرداری برای ساماندهی دستفروشان خطرناک است
گزارش مهر از جلسه شورای شهر تهران طرح شهرداری برای ساماندهی دستفروشان خطرناک است شناسهٔ خبر 3000352 - سهشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۶ جامعه > شهری رئیس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران گفت برنامهای که اخیراً شهرداری برای ساماندهی دستفروشان در سطح شهر دارد خطرناک است به گزارشطرح ساماندهی دست فروشان برای شهر بسیار خطرناک است/ سد معبر خلاف قانون است
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت طرح ساماندهی دست فروشان سطح شهر تهران طرحی بسیار خطرناک است به گزارش "ناصرون " محمد حقانی در تذکرات پیش از دستور دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران درباره سد معبر اظهار داشت اخیراً مدیران ارشد شهرداری تهران طرح سامانمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم مطرح کرد اشتغال 10 هزار نفر در 500 واحد تاسیسات اقامتی در قم
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قم مطرح کرداشتغال 10 هزار نفر در 500 واحد تاسیسات اقامتی در قممدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قم گفت 500 واحد تاسیسات گردشگری در استان فعال هستند که تا کنون برای 10 هزار نفر اشتغالزایی کرده است به گزارش خبرگزاری فارس از قم بهاتوبوسهای گردشگری در استان تهران ساماندهی میشود
اتوبوسهای گردشگری در استان تهران ساماندهی میشود شناسهٔ خبر 2999448 - دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۵۵ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری اولین گام در ساماندهی اصولی اتوبوسهای گردشگری با مشارکت اداره کل حمل و نقل و پایانههای استان تهران برداشته میشود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ادر دویست و شانزدهمین جلسه شورای شهر طرح ساماندهی تابلوهای راهنمای شهری تصویب شد/ چمران: تابلوهای شهری خوانا نی
در دویست و شانزدهمین جلسه شورای شهرطرح ساماندهی تابلوهای راهنمای شهری تصویب شد چمران تابلوهای شهری خوانا نیستطرح ساماندهی تابلوهای راهنمای شهری با رای اکثریت اعضای شورای شهر به تصویب رسید به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس در دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامیطرح ساماندهی موتورسیکلت ها آغاز شد
فرمانده انتظامی شهرستان کرمان طرح ساماندهی موتورسیکلت ها آغاز شد شناسهٔ خبر 2998175 - یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۷ استانها > کرمان کرمان - فرمانده انتظامی شهرستان کرمان از آغاز طرح ساماندهی موتورسیکلت ها در کرمان خبر داد سرهنگ عبدالعلی روانبخش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشارهایجاد اشتغال و رونق گردشگری با اجرایی شدن طرح پنج ساله گردشگری
پنل تخصصی گردشگری با حضور مدیرکل و معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یزد و رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی برگزار شد به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یزد مدیرکل میراث فرهنگی استان در این جلسه با اشاره به نقش ورئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران: طرح ساماندهی دستفروشان برای شهر بسیار خطرناک است/ سد معبر خلاف قانون اس
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران طرح ساماندهی دستفروشان برای شهر بسیار خطرناک است سد معبر خلاف قانون استرئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت طرح ساماندهی دستفروشان سطح شهر تهران طرحی بسیار خطرناک است به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس محمد حقانی در تذکرات پیش ازطرح ساماندهی تابلوهای راهنمای شهری تصویب شد
به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر در دویست و شانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران بررسی طرح ساماندهی تابلوهای راهنمایی شهری توسط اعضای شورای شهر انجام شد احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره وظیفه شهرداری برای ساماندهی تابلوهای شهری گفت شهر-
گوناگون
پربازدیدترینها