واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از وضعیت معادن در ایران
ایران نهمین تولیدکننده «یُد» در دنیاست/ 7 هزار معدن در کشور داریم/دنبال خامفروشی نیستیم
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به جایگاه ایران در تولید ماده معدنی «یُد» در دنیا، گفت: کشور ما در تولید ماده معدنی «یُد» نهمین تولیدکننده در دنیا شناخته شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، براساس مطالعات دفتر اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سال 92، ایران با داشتن سهم 9 درصدی سومین ذخایر بزرگ شناخته شده نفت و با داشتن سهم 17 درصدی منابع گازی، دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد و نخستین رتبه جهانی در منابع روی، دومین رتبه جهانی در زمینه منابع مس، نهمین رتبه جهانی در معادن آهن، دهمین رتبه جهانی در معادن اورانیوم و یازدهمین رتبه جهانی در زمینه معادن سرب را دارد، به عبارت دیگر ایران با داشتن یک درصد جمعیت جهان بیش از 7 درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد.
در این میان استان آذربایجانشرقی نیز با داشتن دومین معدن مس کشور یکی از استانهای معدنی به شمار میآید؛ این استان همچنین در داشتن معادن سنگهای معدنی و تزئینی رتبه اول را دارد و در تولید کانیهای صنعتی نیز از جایگاه خوب و مطلوبی در کشور برخوردار است. ایران جزو 10 کشور اول دنیا از لحاظ نوع مواد معدنی/ 60 نوع مواد معدنی در ایران نادعلی اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران ظهر امروز در جمع خبرنگاران در تبریز با اشاره به وضعیت معادن در کشور، گفت: ایران اسلامی با داشتن معادن مختلف جایگاه خوبی در بخش مواد معدنی دارد.
وی افزود: کشور ما یک کشور مولد و تولیدکننده است و با داشتن 60 نوع ماده معدنی از جمله صنعت فولاد، کاشی، سرامیک، آلومینیوم و ... در جمع 10 کشور اول دنیا قرار دارد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران اضافه کرد: متوسط اکتشافات معدنی ما در عمق 50 متری زمین صورت میگیرد که میتوان عمق این اکتشافات را تا 100 متر افزایش داد و خیلی از مناطق کشور ما برای مواد معدنی بکر و دست نخورده است. ایران 7 هزار معدن دارد اسماعیلی، تعداد معادن کل کشور را 6 هزار معدن عنوان کرد و افزود: با افزایش معادن جدید شن و ماسه، تعداد معادن به 7 هزار مورد افزایش یافته است؛ البته بخشی از این معادن به علت افت قیمت جهانی راکد مانده است و در صورت حمایت دولت و بها دادن به آن میتواند نقش مهمی در اقتصاد داشته باشد.
وی تأکید کرد: در حال حاضر تولید طلای ما در کشور 5 تن است که به نسبت سایر کشورها رضایتبخش نیست و اگر با همین ظرفیت و گواهی اکتشافهایی که داریم و حمایت دولت نیز یاریگر و پشتیبان ما باشد، قول میدهم در 5 سال آینده تولید طلای کشور را به 20 تن برسانیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران تبیین کرد: ظرفیت ما در بخش معدن طلا بسیار بالاست و نباید به گونهای حرکت کنیم که معادن جای نفت را بگیرد، معتقدم اگر در معادن سرمایهگذاری و حمایتهای اصلی صورت بگیرد میتواند نقش اساسی در درآمد و اقتصاد کشور داشته باشد.
اسماعیلی با اشاره به نقش معدن در اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: جایگاه معادن در اقتصاد باید بالا بوده و سیر صعودی داشته و اقتصاد مقاومتی باید به سمت و سوی شکوفایی معادن هدایت شود. ایران نهمین تولیدکننده «یُد» در دنیا است رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به جایگاه ایران در تولید ماده معدنی «یُد» در دنیا، گفت: کشور ما در تولید ماده معدنی «یُد» نهمین تولیدکننده در دنیا شناخته شده است و با توجه به اینکه کنسرسیوم «ید» دست آمریکاییهاست، اما طی 8 سال تحریم ظالمانهای که بر ما تحمیل کردند نتوانستند در این خصوص بر ما فشار وارد کنند، به گونهای که ما توانستیم طی این سالها به کشور ایتالیا ماده معدنی «ید» را صادر کنیم.
اسماعیلی یادآور شد: اگر ما به سمت اکتشاف و استحصال مواد معدنی به عنوان چشمه جوشان صنعتی تحرک و پویایی داشته باشیم، اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش معادن محقق میشود.
دنبال خامفروشی نیستیم
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در ادامه با اشاره به اینکه مواد معدنی از مواد تجدیدناپذیر است و ما درصدد فرآوری مواد معدنی هستیم، متذکر شد: مهمترین هدف و رویکرد ما در سازمان نظام مهندسی فرآوری مواد معدنی است که ریشه معدنی دارند و ما به هیچوجه دنبال خامفروشی نیستیم. ما باید دنبال مواد معدنی که عیار پائین اما تولید و ذخیره بالایی دارند، باشیم
این مسئول افزود: در دنیا به لحاظ نیروی فنی، تکنیکی و تخصصی در بحث اکتشاف و استخراج کمبودی نداریم و اکنون پیشرفتهای قابل ملاحظهای داریم.
اسماعیلی در پایان عنوان داشت: از کارهای اولویتبخش ما حفظ محیط زیست است و باید مراقب باشیم انفال و منابع طبیعی حفظ شود و در کنار آن کارهای معدنی نیز صورت گیرد؛ البته ماهیت کار معدن، تخریب است و باید سعی کنیم تخریب را بازسازی کنیم. انتهای پیام/60002/ذ40
http://fna.ir/NYQFPB
94/09/26 - 15:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]