واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب:
فن اندیشیدن در شنیدهها و دیدهها مهمترین کار حوزههای علمیه است
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: مهمترین کار در حوزههای علمیه فن اندیشیدن در آنچه میبینیم و میشنویم است، زیرا علم حقیقی از طریق اندیشیدن و تفکر حاصل میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالله محسن اراکی ظهر امروز در جشن پایان دوره عمومی طلاب حضوری و غیرحضوری ایرانی و بینالمللی جامعة الزهرا که در حسینیه امام خمینی(ره) جامعة الزهرا برگزار شد، اظهار کرد: خداوند توفیق تحصیل علوم الهی را برای شما فراهم کرده، بنابراین باید به وظیفه سنگین خود در این زمینه عمل کنید.
وی خاطرنشان کرد: حیاتی در قرآن تعریف شده که فراتر از حیات حیوانی است، حیات اول حیاتی است که سایر جانوران در آن سهیم هستند که شامل حیات تغذیه و احساس است، بنابراین بر همین اساس از یک سو حیات تغذیه و از سویی دیگر حیات احساس تعریف شده است. دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب با بیان اینکه خداوند در بخشی دیگر میفرماید که دوزخ را برای کسانی آماده کردیم که دارای دل هستند ولی با استفاده از دل فهم نمیکنند، گفت: اینگونه افراد از دل، چشم و گوش برای فهم و درک بهره نبردهاند و حیات حقیقی ندارند، با استفاده از مواردی که دریافت میکنند، نمیاندیشند. وی خاطرنشان کرد: خداوند به بشر قوه تعقل داده و این قوه تعقل مانند کارخانهای است که به مواد اولیه نیاز دارد تا با این مواد خام کالای مورد نیاز تولید شود. اراکی یادآور شد: انسانها در آنچه با چشم میبینند و با گوش میشنوند، تامل و تعقل میکنند و به این وسیله کارخانه عقل را به حرکت میاندازند بنابراین این اندیشیدن به کار بستن مواد خامی است که چشم و گوش برای انسان فراهم کرده است. وی با بیان اینکه قرآن حیات انسانی را وابسته به تعقل میداند، گفت: انسان زمانی انسان است که از این حیات برخوردار شود، سر و کار علوم دینی و الهی با این حیات است و در حوزههای علمیه در حقیقت به رشد این حیات میپردازند. دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب خاطرنشان کرد: هر کسی بتواند مواد خام بیشتری تحویل بگیرد و در این مواد خام تفکر و تامل کند، از مراتب بالاتری برخوردار میشود، اگر چنین شد، اینگونه افرادی حق را میفهمند، زیرا تفکر در آنچه انسان مشاهده میکند و میشنود انسان را به شناخت حق میرساند. وی یادآور شد: اگر انسان آنچه را میبیند و میشنود با قوه تعقل به کار گیرد، نتیجه آن معرفت حق و ایمان به خداست. اراکی خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که معرفت حق جداشدنی از این نوع تفکر نیست و تلاش حوزههای علمیه در حقیقت افزایش این قوه است، کسانی هستند تجربه کسب میکنند ولی از این تجربه بهره نمیبرند بنابراین تجربه آنها بیفایده است. وی با بیان اینکه تنها درس خواندن انسان کافی نیست، گفت: حفظ کردن دروس در بخشی قرار دارد، اندیشیدن مورد دیگر است، مهمترین کار در حوزههای علمیه فن اندیشیدن در آنچه میبینیم و میشنویم است، زیرا علم حقیقی از طریق اندیشیدن و تفکر حاصل میشود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب عنوان کرد: کسانی که میبینند و میشنوند و سپس به تفکر میپردازند به حیات علمی دست پیدا میکنند که نتیجه آن ایمان است. وی یادآور شد: هر محبتی حقیقی باشد، نشأت گرفته از این معرفت و اهل علم است، این معرفت انسان را به محبت میرساند، اگر افراد در مشاهدات و شنیدههای خود اندیشه کنند، خود به خود به این نتیجه میرسند که خدا حق است. اراکی با بیان اینکه اگر فردی فرمایشات و رفتار رسول اکرم(ص) را مورد تفکر قرار دهد، محبت ایشان در دلش جای میگیرد، گفت: باید در نظر داشت که همراه محبت ایمان نیز میآید، بنابراین محبت اهل بیت پیامبر دلیل امامت است، این نور ایمان راه را به انسان نشان میدهد و وی را به سمتی میکشاند که باید برود. وی خاطرنشان کرد: تولید کردن حیات ذکر مهمترین کار در مدارس علمیه است، بنابراین وظیفه ما این است که حیات ذکر را نشر دهیم و جامعه ذاکر داشته باشیم، نه اینکه جامعه غافل وجود داشته باشد، زیرا اساس زندگی اسلامی و دینی ذکر است، بر همین اساس زندگی غربی بر پایه غفلت است و آنچه در زندگی غربی تعبیه شده، زندگی غفلت است. دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب یادآور شد: کار اصلی دین ایجاد و نشر حیات ذکر است، محبتی که تفکر و نور ایمان به انسان میدهد، او را هدایت میکند، وظیفه عالم حقیقی است که با حضورش پردهها را از چشم و گوش انسانها کنار ببرد. انتهای پیام/78003/ش40
http://fna.ir/72H7M3
94/09/26 - 14:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]