واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: گزارشي از سفر مقام معظم رهبري به استان فارس (1)
از ديده مردمان حافظ
حضرت آيتالله خامنهاي مقام معظم رهبري، در تاريخ چهارشنبه يازدهم ارديبهشت ماه امسال، سفري به استان فارس داشتند. اين سفر از جهات متعددي حائز اهميت بود. ديدارهاي مقام رهبري از استانهاي مختلف كه معمولا سالي يكبار به منظور ملاقات با مردم شهرستانهاي مختلف كشور صورت ميگيرد، به خوديخود واجد بركات و دستاوردهاي متعددي است. اما اين سفر ويژگيهاي ديگري نيز داشت.
نخست آنكه از معدود سفرهاي استاني ايشان بود كه نزديك به ده روز به طول انجاميد. شايد يكي از دلايل آن، وسعت اين سرزمين باشد. به هرحال فارس از جمله استانهاي پهناور كشور عزيزمان محسوب ميشود. و نكته ديگر آنكه اين استان شهرهاي مختلف و متعددي را در پهنه گسترده خويش دربر ميگيرد.
فارس البته داراي جنبههاي ديگري از اهميت تاريخي، فرهنگي و انقلابي نيز هست. مهد تمدن و پيشينه تاريخي و تمدن ايران بزرگ به حساب ميآيد و در جاي جاي آن از تنگ شاپور گرفته تا تخت جمشيد و... آثار تمدن كهن ايران زمين ديده ميشود... جداي اين يادگارهاي شگفت، البته فارس مهد فرهنگ و ادب ايران به حساب ميآيد. همين كه بدانيم حافظ از اين ديار برخاسته و آنقدر از اين شهر خاطر خوش داشته كه از كنار باغهاي مصفا و آب ركنآباد آن تكان نخورده و از هواي خوشش دل نكنده و وصفش را بيمثال دانسته، كافي است. البته بزرگ مردي چون سعدي و يا خواجو و ديگران هم هستند. ديگر آنكه شايد برخلاف تصور برخي كه شيراز و فارس را تنها ديار نازك طبعان و نازك خيالان و شايد در مواردي هم جسارتا و به مزاح بيخيالان دانستهاند، شيراز آنقدر ايام مقاومت و پايداري در دفتر و تاريخ سرزمينش داشته كه نتوان به سادگي از آن گذشت. و تنها در همين دورههاي اخير، در نهضتهاي ضداستعماري ، در جريان نهضت تنباكو، نهضت مشروطه و در مبارزه با ديكتاتوري و در دوران انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي، استان فارس كارنامهاي روشن و افتخارآميز بر جاي گذاشته است. فارس همچنين عشايري دارد كه به وطنپرستي و ايمان پايدار شهرهاند. و از طرف ديگر اين ديار در كنار شهرت تاريخي و فرهنگي و ادبياش، هماره مهد پرورش ديني و ظهور چهرههاي علمي و مذهبي بوده و مردمانش بر سر ايمان و اعتقادشان چون كوه ايستادهاند. امامزادههاي فراواني كه در جاي جاي اين استان ديده ميشود همه بيانگر آن است كه مردم اين سرزمين چنان پيوندي با نوادگان اهل بيت رسول خدا داشتهاند كه آنان را چون نگيني در انگشتري محبت خويش گرفتهاند و آنان را كه در غربت ظلم و تبعيد و مهاجرت بودند به گرمي پذيرفته و عزيز داشتهاند. احترامي هم كه مردم شيراز و فارس براي مرقد مطهر احمدبن موسي، برادر ارجمند امام هشتم قائلند، به خوبي بيانگر اعتقادات عميق مردم اين ديار است.
نكته ديگري كه بر اهميت سفر ميافزود، مقطع انجام سفر بود. از طرفي در اوج تهاجم تبليغاتي دشمنان عزت اين سرزمين، اين سفر و تجديد بيت بخش مهمي از مردم كشورمان با ولايت، در خنثيسازي جنگ رواني و تحكيم چندباره انقلاب اسلامي اثرات قابل توجهي داشت و از سوي ديگر سفر به شيراز پس از واقعه تاسفبار انفجار در حسينيه شهدا و شهادت جمعي از هموطنان مومن شيرازي، تسلاي خاطر ويژهاي براي مردم شيراز به حساب ميآمد.
سفر مقام رهبري به استان فارس كه نخستين سفر به اين منطقه و استان پس از بيست سال به حساب ميآمد. روز چهارشنبه يازدهم ارديبهشت ماه آغاز شد و در طول سفر، ملاقاتهايي با علما و روحانيون، فرهنگيان، نيروهاي نظامي و انتظامي، خانواده معظم شهدا و ايثارگران، دانشجويان صورت گرفت. روز يكشنبه 15 ارديبهشت مقام معظم رهبري به شهرستان نورآباد ممسني و روز بعد به شهرستان كازرون سفر كردند.
بازديد از نمايشگاه صنعتي و دستاوردهاي علمي در سال نوآوري و شكوفايي، ملاقات با نخبگان، ديدار مديران اجرايي استان و جلسه هيأت دولت و سرانجام سفر به منطقه لارستان از ديگر برنامههاي رهبر انقلاب در سفر به استان بوده است.
با اينكه نزديك به يك ماه از انجام سفر ميگذرد، تقديم گزارشي از اين سفر در اين ايام و مناسبتها خالي از لطف نيست و علت انتخاب اين تاريخ نيز روشن است. اين روزها فضا آكنده از ياد و نام خميني بزرگ است.
و خرداد، ماه انقلاب و ولايت است.
پانزدهم خردادماه يادآور عقد اخوت پايدار مردم با رهبري ديني است كه در همه دقايق اين روز بزرگ، عشق به ولايت و رهبري ديني و اعتقاد به اسلام و آيين مسلماني را مردم ديندار اين ديار با محكمترين دليل نشان دادند. مردم ما در اين روز سند اين عشق پايدار را با خون خويش امضا كردند و شهداي گلگون كفن 15 خرداد گواه صادق اين مدعايند. چهاردهم خرداد ماه هم بيانگر قيام و قيامتي ديگر است. هنوز از يادمان نرفته است كه وقتي خبر رحلت آن رهبر و امام به گوش تك تك مردمان رسيد چه قيامتي برپا شد. روزهاي ماندگار و داغدار نيمه خرداد 68 هرگز از خاطره تاريخ نخواهد رفت. رحلت امام يك فاجعه بود اما اين داغ، يك حماسه را رقم زد.
گرچه ظاهرش فراق بود و جدايي و درد اما در بطن و درونش پيوند بود و عظمت و شكوه و شوق... نمايش تماشايي بيعت مردم بود با رهبري ديني. در پانزدهم خرداد 42 با جامه سپيد و در چهارده خرداد 68 با جامه سياه... نه آن جامه سپيد كفنپوشان وراميني بوي مرگ ميداد و نه اين جامه سيهپوشان تهراني و شيرازي و تبريزي و... يكي در اعتراض به تبعيد رهبرشان و ديگري در نمايش داغداري در هجرت همان عزيز... اينها همه بوي عشق ميداد و بوي ايمان، بوي وحدت ميداد و بوي ولايت... و همه بوي بيعت ميداد. و اين بيعت و ولايت رمز بقاي ما و انقلاب ماست... اين اعتصام و اتصال و اتكال و اتحاد، در هر هيئت و هيبتي، در هر جامه و ردايي، در هر مناسبت و تاريخي و در هر جلوه و جلايي، شهدي است شيرين و جانبخش و سفرنامه شيراز نيز جلوه ديگري است از اين بيعت شيرين.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]