تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846721856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري - تحليلي مهر /مناطق جدايي طلب گرجستان عامل تشديد تنش ميان روسيه و غرب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري - تحليلي مهر /مناطق جدايي طلب گرجستان عامل تشديد تنش ميان روسيه و غرب
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: يك كارشناس مسائل بين المللي احتمال بازگشت مناطق جدايي طلب آبخازيا و اوستياي جنوبي به گرجستان را چندان محتمل ندانسته و اين كشور و اتحاديه اروپا و آمريكا را مجبور به تعامل با روسيه در اين موضوع دانست.

امروز پس از آنكه نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد درباره بررسي دلايل سقوط هواپيماهاي شناسايي گرجستان بر فراز آبخازيا بدون نتيجه پايان يافت، تفليس اعلام كرد كه پرواز اين هواپيماها را بر فراز آبخازيا متوقف مي كند.

در همين رابطه، "ايراكلي آلاسانيا" نماينده دائم گرجستان در سازمان ملل متحد، اعلام كرد كه گرجستان تصميم گرفته همه پروازهاي هواپيماهاي بدون سرنشين خود را بر فراز منطقه آبخازيا پس از انتشار گزارش گروه ناظر سازمان ملل متحد در گرجستان متوقف كند.

آلاسانيا توضيح داد كه تفليس در صورت به وجود آمدن تهديدها، اين پروازها را از سر خواهد گرفت.

به گفته وي در جلسه شوراي امنيت، نمايندگان بلژيك، فرانسه و آمريكا از موضع تفليس درباره اينكه حادثه 20 آوريل يك رويداد متجاوزانه از سوي روسيه عليه گرجستان است، حمايت كردند.

در گزارش گروه ناظر سازمان ملل متحد گفته مي شود كه پرواز هواپيماي بدون سرنشيني كه مورخ 20 آوريل مورد هدف قرار گرفته و سرنگون شد، نقض توافقنامه مسكو درباره آتش بس ميان طرفين مناقشه محسوب مي شود.

اين در حالي است، كه آمريكا نيز از موضع گرجستان عليه روسيه حمايت مي كند و همين امر سبب شده تا بر شدت تنشهاي ميان مسكو و تفليس افزوده شود.

وزير امور خارجه گرجستان قبلا اعلام كرده بود : دولت تفليس از روسيه مي خواهد به علت سرنگوني هواپيماي جاسوسي اين كشوردر آوريل از گرجستان عذرخواهي و غرامت پرداخت كند.

وزارت دفاع روسيه هم گزارش جديد سازمان ملل متحد را مبني بر اينكه كه جنگنده هاي روسي عامل سقوط هواپيماهاي شناسايي گرجستان بوده اند، رد كرد.

در شرايطي كه گرجستان به روسيه پيشنهاد كرده است كه اين كشور ميزباني نشستي را درباره حل درگيريهاي مناطق جدايي طلب آبخازيا و اوستياي جنوبي به عهده بگيرد ؛ در چند ماه گذشته، تنش بين روسيه و گرجستان بر سر آبخازيا و اوستياي جنوبي كه از حاكميت تفليس در اوايل دهه 90 جدا شدند، افزايش يافته است.

سربازان حافظ صلح روسيه در آبخازيا و اوستياي جنوبي

روسيه همچنين نيروهاي حافظ صلح بيشتري را به سبب متهم كردن گرجستان به بازپس گيري مناطق جدايي طلب به آبخازيا اعزام كرده است. اتهامي كه تفليس قويا" آن را رد كرده است. تصميم مسكو به گسترش روابط با مناطق مورد منازعه، سبب افزايش تنش بين روسيه و گرجستان شده است.

گرجستان تهديد كرده است از پيمان دفاع هوايي با كشورهاي مستقل مشترك المنافع كه بعد از فروپاشي شوروي سابق به رهبري روسيه به وجود آمد، خارج مي شود.

گرجستان، مسكو را به ضميمه كردن ابن مناطق به روسيه و تضعيف حاكميت خود براي دور نگه داشتن گرجستان از ناتو متهم مي كند.

آبخازيا و اوستياي جنوبي بعد از اعلام استقلال گرجستان از شوروي سابق بدنبال جدايي ازاين كشور برآمده اند.

روسيه همچنين كشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را متهم كرد كه با كمكهاي نظامي خود به گرجستان، ثبات در قفقاز را در معرض تهديد قرار داده اند.

وزارت دفاع روسيه در بيانيه اي اعلام كرده است : رهبران نظامي و سياسي كشورهاي عضو ناتو و ديگر كشورها سياست افزايش توان نظامي نيروهاي مسلح گرجستان را در پيش گرفته اند.

اين وزارت خانه خاطرنشان كرده است : اوكراين نيز به تفليس سلاح ارسال كرده، در حالي كه همكاري نظامي - فني گرجستان با اسرائيل نيز افزايش يافته است.

وزارت دفاع روسيه همچنين فهرست تجهيزات نظامي كه تاكنون به گرجستان تحويل داده شده و يا قرار است در سالهاي آينده از طريق كشورهاي مختلف به اين كشور ارسال شود، منتشر كرد.

براساس اين فهرست، آمريكا 10 فروند بالگرد پيشرفته، 230 زره پوش، 110 ايستگاه راديويي و تجهيزات استراق سمع در اختيار گرجستان قرار داده است .

واشنگتن همچنين در آموزش بيش از هشت هزار نظامي گرجي شركت داشته و قرار است 15 بالگرد بلك هاوك را تا سال 2011 به گرجستان تحويل دهد.

دكتر "سيد رضا ميرطاهر" كارشناس مسائل بين المللي در گفتگو با خبرگزاري مهر درباره ادامه تنشها بين روسيه و غرب در اين منطقه گفت : روسيه اقدامات خصمانه اي از جانب ناتو و آمريكا مشاهده كرد و در واكنش به تداوم اين اقدامات غرب مانند به رسميت شناختن استقلال يكجانبه كوزوو و همچنين استقبال از عضويت گرجستان و اوكراين در ناتو و تلاش براي عملي كردن ايده گسترش ناتو به شرق در تلاش براي جلوگيري از عملي شدن طرح هاي غرب براي تجزيه و تضعيف اين كشوردر حال نشان دادن واكنشهاي عملي است .

وي ادامه داد : روسها نگران آن هستند كه پذيرش استقلال يكجانبه كوزوو از سوي غرب مقدمه اقدامات عملي غرب براي تجزيه روسيه در آينده باشد به همين جهت مقامات روس صراحتا خاطرنشان كرده اند كه استقلال يكجانبه كوزوو مي تواند زنجيره ممتدي از اعلام استقلالهاي يكجانبه را نه تنها در سطح قاره اروپا و بلكه در ديگر نواحي جهان آغاز نمايد .

اين كارشناس مسائل بين الملل گفت : با گسترش نگراني ها، اسپانيا ، يونان ، بلغارستان و قبرس نگراني خود را در اين زمينه اعلام كرده اند.

دكتر مير طاهر درباره اقدامات روسيه درقبال استقلال كوزوو ابراز داشت : روسيه براي اينكه نشان دهد گستره جدايي طلبي فقط به كوزوو كه قسمتي از قلمرو هم پيمان استراتژيك وي صربستان است نخواهد بود و حوزه جغرافياي خاصي را در بر نخواهد گرفت و حتي در جاهايي كه جدايي طلبي به نفع غرب نيست هم اتفاق خواهد افتاد به پشتيباني عملي از جدايي طلبي اوستياي جنوبي و آبخازيا مبادرت ورزيده است .

اين كارشناس مسائل بين الملل افزود : روسيه در حمايت از جدايي اين دو منطقه از گرجستان غربگرا كه در تلاش براي پيوستن به ناتو و اتحاديه اروپاست و براي نشان دادن ضرب شصت به غرب اقداماتي را انجام داده است كه از جمله مي توان به صدور فرمان رسمي پوتين رئيس جمهور سابق براي گسترش روابط همه جانبه با اين دو جمهوري خودخوانده اشاره كرد.

دكتر ميرطاهر ادامه داد : روسيه در كنار گسترش روبط با اين مناطق نه تنها نيروهاي بيشتري به اين مناطق اعزام كرده بلكه در انهدام هواپيماهاي جاسوسي گرجستان در اين مناطق هم مشاركت نموده است .

از سمت راست به چپ (ساكاشويلي ، بوش )

وي درباره نقش اروپا و آمريكا در اين موضوع گفت : آمريكاييها و اروپاييها قادر به دخالت نظامي در اين مناطق نيستند و سعي دارند با دخالتهاي ديپلماتيك و فرستادن هيئتهاي مذاكره كننده بر مناقشات احتمالي در آينده تاثير بگذارند.

اين كارشناس مسائل بين المللي اعزام يك ناو جنگي آمريكا به بندر باتومي گرجستان را نمادين اعلام كرد و نقش غرب را نقش ميانجيگرانه دانست.

وي گفت : غرب اميدوار است اين دو منطقه هم مثل آجاريا، يك منطقه جدايي طلب ديگر گرجستان به اين كشور الحاق گردند.

دكتر ميرطاهر ادامه داد : روسها با استقرار نيروهاي خود در اين منطقه قادر به تاثيرگذاري نظامي در مناقشات آينده هستند و همين موضوع سبب شده است گرجستان سعي كند با روسيه در اين باره تعامل كند.

وي در ادامه، علت حمايت روسيه از آبخازيا و اوستياي جنوبي را استفاده از اين اهرم براي جلوگيري از پيوستن اين كشورها به ناتو و اتحاديه اروپا ارزيابي كرد.

اين كارشناس مسائل بين المللي درباره احتمال بازگشت اين مناطق به خاك گرجستان گفت : با توجه به سابقه 15 ساله استقلال عملي اين مناطق، الحاق كامل اين مناطق به گرجستان چندان محتمل نيست و حتي در صورت دستيابي به مصالحه اي با دولت گرجستان به نظر مي رسد؛ اين دو منطقه به چيزي كمتر از خودمختاري كامل در قلمرو گرجستان رضايت نخواهند داد.

وي افزود : اخبار موجود حاكي از آن است كه مقامهاي گرجي نگران وقوع جنگ در اين مناطق هستند.
 دوشنبه 13 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن