واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فوتبال جام اروپا - ۲۰۰۸ روسيه در پي مطرح كردن دوباره خود است
سال ۱۹۶۰تاريخي طلايي در فوتبال شوروي سابق بود، تيم ملي فوتبال شوروي سابق در اين سال با درخشش دروازه بان اسطورهاي خود، لئو ياشين و مهاجمش والنتين ايوانف ، نخستين جام ملتهاي اروپا را از فرانسه به خانه برد.
تيم شوروي در سالهاي ۱۹۷۲ ،۱۹۶۴و ۱۹۸۸به نايب قهرماني اروپا رسيد، ۶ بار در مرحله ي بازيهاي گروهي متوقف شد و ۳بار هم جواز حضور در دور نهايي را كسب نكرد.
زماني كه شوروي سابق از هم فروپاشيد، ستاره ي تيم ملي فوتبال اين كشور يعني يوري ژيركوف هم از درخشش افتاد.
تيم ملي فوتبال شوروي سابق، درخشش خود را بيش از همه مديون بازيكنان اوكرايني تبار خود يعني ياشين و اوليگ بلوخين بود.
تيم ملي فوتبال روسيه ي امروز از لحاظ جغرافيايي در دل شوروي سابق است اما از نظر توانايي، هرگز نتوانست در قد و قواره ي اين كشور ظاهر شود.
تيم روسيه پس از فروپاشي شوروي سابق براي نخستين بار شانس خود را در رقابتهاي قهرماني اروپا در سال ۱۹۹۶در انگلستان آزمود، اما در مرحله گروهي به خانه بازگشت.
اين تيم داراي انگيزه زيادي است اما براي رسيدن به هدف خود مهره كم دارد ، يكي از مهرههاي كليدي وي يعني آندري آرشاوين يك بازيكن استثنايي فوتبال روسيه در بازي سوم در برابر سوئد براي تيمش به ميدان خواهد رفت .
آندره آرشاوين مهاجم تيم زنيت كه بازوبند كاپيتاني تيم ملي روسيه را نيز بر بازو دارد از مستعدترين و پردرامدترين بازيكنان دهه ي جاري فوتبال روسيه و فارغ التحصيل رشته ي طراحي مد است.
آرشاوين تنها بازيكن تيم ملي روسيه است كه در تمام ۱۲بازي مرحله ي مقدماتي جام ملتهاي اروپاي سوئيس و اتريش، در تركيب اصلي تيم قرار گرفت.
در تيم ملي فوتبال روسيه، هفت بازيكن از تيم زنيت سن پترزبورگ حضور دارند . بازيكناني كه قدرت آنها را تيم بايرن مونيخ آلمان، اخيرا در نيمه نهايي جام يوفا با همه ي وجود احساس كرد.
گاس هيدينك مربي تيم روسيه در دو بازي نخست تيم ملي فوتبال اين كشور در جام ملتهاي ۲۰۰۸در برابر اسپانيا و يونان، براي جاي خالي آرشاوين چارهاي بينديشد.
اين بازيكن ۲۷ساله در آخرين بازي انتخابي در برابر آندورا از زمين اخراج شد و دو بازي بعدي تيمش را از دست داد كه در اين دوره از رقابتها ديميتري سيچف و ايوان سائنكو دو بازيكني هستند كه از آنها به عنوان جانشينان آرشاوين در دو بازي اول نام برده ميشود.
بازيكنان خلاق و دوندهاي در خط مياني تيم فوتبال روسيه حضور دارند كه از آن ميان ميتوان به كنستانتين زيريانوف ، آلكساندر آنيوكوف ، يوري ژيركوف و ولاديمير بيستروف اشاره كرد.
بازيكناني كه هم خصوصيات دفاعي خوبي دارند و هم در حركات رو به جلو به راحتي ميتوانند با هم تركيب شوند و حملات زهرداري را روي دروازه ي حريف برنامه ريزي كنند.
با وجود اين تركيب تيم ملي روسيه چندان تيم پرمهرهاي نيست و دست مربي در استفاده از تاكتيكهاي مختلف بسته است، آرايش اين تيم در ديدارهاي جام ملت ها، بسته به قدرت تيم مقابل ۲-۴-۴يا ۲-۵-۳دارد.
ايگور آكين فيهف دروازه بان تيم روسيه با ظرفيتهاي فراواني كه داشت پس از آسيب ديدگي زانو، ديگر نتوانست به روزهاي اوج آمادگي بازگردد.
ضعف تيم ملي روسيه در خط دفاع است و اساسيترين مشكل در تاريخ فوتبال روسيه عدم تمركز در اين تيم است .
اين تيم در برابر حريفان قدرتمند بسيار خوب ظاهر ميشود و از شانس برد بيشتري برخوردار است، در حالي كه در برابر تيمهاي ضعيف، سردرگم بازي مي كند.
گاس هيدينك، مربي هلندي تيم ملي روسيه، وجهه ي قابل قبولي در ميان بازيكنان دارد. اين مربي ۶۱ساله با وجود اين كه با زبان روسي آشنا نيست اما توانسته تا حدي اين تيم را از مشكل خارج كند.
هيدينك، تيم ملي هلند را به مرحله ي يك چهارم نهايي جام ملتهاي اروپاي ۱۹۹۶انگلستان و نيمه نهايي جام جهاني ۱۹۹۸فرانسه رساند كه اتفاقا هر دو بار ضربات پنالتي، مانع راهيابي نارنجي پوشان به مرحله ي بعد شدند.
وي هم چنين كره ي جنوبي را در سال ۲۰۰۲در رده چهارم جهان قرار داد و تيم فوتبال استراليا را تا مرحله ي يك هشتم نهايي جام جهاني ۲۰۰۶آلمان بالا كشيد.
وي در دوران مربيگري خود در سطح باشگاهي هم موفق بوده است، تيم پي.اس.وي آيندهوون با سكانداري وي، ۶بار قهرمان باشگاههاي هلند شد، ۴بار بر جام حذفي بوسه زد و در سال ،۱۹۸۸جام يوفا را تصاحب كرد.
هيدينك اكنون با درآمد ۲ميليون يورو در سال، قرارداد خود را با تيم ملي روسيه تا جام جهاني ۲۰۱۰تمديد كرده است.
ملي پوشان اين كشور امروز خود را، به مربيگري وي، در جمع ۱۶تيم پاياني رقابتهاي قهرماني اروپا ميبيند.
روسيه در پنجمين حضور خود در جام ملتهاي اروپا، در ديدارهاي گروهي به مصاف اسپانيا، يونان، مدافع عنوان قهرماني، و سوئد ميرود، گروهي كه به هيچ عنوان ساده نيست و براي روسها يك آزمون تلقي ميشود.
مسابقات فوتبال جام ملتهاي اروپا (يورو (۲۰۰۸از روز شنبه ۱۸خرداد ماه سالجاري در دو كشور سوييس و اتريش برگزار ميشود.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]