تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831139554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«گذشته» در آسمان است! +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: یازده کهکشان بسیار دور؛
«گذشته» در آسمان است! +عکس




میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا نور کهکشان‌های دوردست به ما برسد. از این رو، هرگاه که به آسمان شب می‌نگریم، در حقیقت به اعماق زمان خیره شده‌ایم.





وبسایت فرادید: میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا نور کهکشان‌های دوردست به ما برسد. از این رو، هرگاه که به آسمان شب می‌نگریم، در حقیقت به اعماق زمان خیره شده‌ایم.
 





به گزارش بی بی سی انگلیسی، تلسکوپ فضایی هابل از شروع کار خود توانسته عکس‌های خارق‌العاده‌ای را از کهکشان‌های دوردست بگیرد. نور این کهکشان با اختلاف چند میلیون سال به ما می‌رسند، بنابراین زمانی که به آن‌ها نگاه می‌کنیم در واقع گذشته‌ی آن‌ها را نگاه کرده‌ایم. به عبارتی، اگر یک کهکشان ده میلیون سال نوری با ما فاصله داشته باشد و ما همین امروز آن را مشاهده کنیم، در حقیقت حالت ده میلیون سال پیش آن را دیده‌ایم؛ مدت‌ها پیش از تکامل انسان.
 





کهکشان فرفره (Pinwheel) که به آن Messier 101 هم گفته می‌شود را نگاه کنید. این کهکشان 25 میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. تصویر بالا در واقع دقیق‌ترین عکسی است که هابل تاکنون از یک کهکشان مارپیچی گرفته است. فاصله‌ی یک طرف کهکشان تا انتهای دیگر آن 170 هزار سال نوری است که نشان می‌دهد دو برابر کهکشان ما است. همچنین تخمین زده می‌شود که بیش از یک تریلیون ستاره در این کهکشان زندگی کنند.
 





کهکشان کلاه مکزیکی (Sombrero) حدود 28 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. پهنای این کهکشان 50 هزار سال نوری است و اندازه آن نیز 800 میلیارد برابر خورشید است.
 





این دو کهکشان مارپیچی که به آن‌ها کهکشان دو شاخک (Antennae) گفته می‌شود، در گذشته از هم فاصله داشتند اما به تدریج به دلیل وجود گرانش به سمت یکدیگر کشیده شدند. تعامل بین این دو کهکشان از صدها میلیون سال پیش آغاز شد. کهکشان دو شاخک حدود 45 میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد، ولی با این حال، نزدیک‌ترین دو کهکشان برخورد کننده به ما محسوب می‌شوند.
 





این کهکشان مارپیچی تنها (NGC 6503) در لبه یک فضای بسیار بزرگ و تهی قرار گرفته که به آن «نواحی پوچ» (Void) گفته می‌شود. کهکشان مارپیچی NGC 6503 حدود 18 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. گفتنی است پهنای این کهکشان 150 میلیون سال نوری است.
 





دو کهکشانی که به یکدیگر نزدیک شده و به حالت گل رز درآمده‌اند. نور این کهکشان از فاصله 200 میلیون سال نوری آن‌‎طرف‌تر به ما می‌رسد. این دو کهکشان در کنار هم و با نام Arp 273 شناخته می‌شوند. کهکشان بزرگتر در سمت راست تصویر UGC 1810 نام دارد که شکل مارپیچی آن باعث کشیده شدن کهکشان نزدیک‌تر UCC 1813 به سمت خود شده است. نورهای آبی درخشان در اطراف کهکشان بزرگتر ستاره‌های جوان بوده که در حال سوختن هستند.
 





برخی از دانشمندان معتقدند که حجم زیادی از گاز کهکشان M106 (در تصویر بالا) توسط یک سیاه‌چاله‌ی عظیم بلعیده می‌شود. این کهکشان 23 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. این کهکشان در صورت فلکی تازی‌ها (Canes Venatici) واقع شده است.
 





کهکشان کوتوله‌ی I Zwicky 18 بسیار کوچک‌تر از کهکشان راه شیری خودمان است. این کهکشان 59 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد. نواحی آبی و سفید رنگ مرکز آن احتمالا حاکی از مناطق پرستاره این کهکشان باشد.
 





در تصویر بالا نمای زیبای کهکشان مسیه ۸۳ یا همان کهکشان فرفره جنوبی را می‌بینیم. این کهکشان به مراتب سریع‌تر از کهکشان ما در حال ستاره سازی است. رنگ قرمز تصویر نشان از بی‌نهایت ستاره جوان این کهکشان است. تنها برخی از ستاره‌های آن چند میلیون سال سن دارند. کهکشان فرفره جنوبی حدود 15 میلیون سال نوری با ما فاصله دارد.
 





این تصویر ترکیبی از چندین عکس با طول موج‌های مختلف است که توسط تلسکوپ فضایی هابل، چاندرا ایکس ری و تلسکوپ فضایی اسپیتزر گرفته شده است.  کهکشان M82 تنها 11.5 سال نوری با ما فاصله دارد. از این جهت، نزدیک‌ترین کهکشان به ما است.
 





یک سیاه چاله بسیار بزرگ و گرسنه در قلب کهکشان NHC 1275 وجود دارد. این سیاه چاله باعث شده تا این کهکشان بسیار دور بتواند اشعه ایکس بسیار قوی تولید کند. اشعه‌ای که ما با گذشته 230 میلیون سال شاهد آن‌ها هستیم.
 





کهکشان بسیار متراکم M60-UCD1 را مشاهده کنید.  جرم این کهکشان 200 میلیون برابر جرم خورشید ما است و حدود 54 میلیون سال نوری نیز با ما فاصله دارد.







تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن