واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دفاع مقدس عرصه هنرنمايي ورزشكاران شهيد
ورزشكاران ايراني در هشت سال دفاع مقدس براي دفاع از مرز و بوم خود به جبهههاي جنگ رفتند و براي سربلندي كشورمان از خون خود گذشتند. تاكنون پنجهزار و 500 شهيد ورزشكار در سطح كشور شناسايي شدهاند
ورزشكاران ايراني در هشت سال دفاع مقدس براي دفاع از مرز و بوم خود به جبهههاي جنگ رفتند و براي سربلندي كشورمان از خون خود گذشتند. تاكنون پنجهزار و 500 شهيد ورزشكار در سطح كشور شناسايي شدهاند. اين شهيدان از 22 فدراسيون كشور شناسايي شدهاند كه فوتبال با 1300 شهيد، دو و ميداني با 96 شهيد، هندبال با 70 شهيد، كشتي با 400 شهيد، تكواندو با 500 شهيد، كشتي با بيش از 450 شهيد، بسكتبال با 70 شهيد، واليبال با 200 شهيد و فدراسيون ورزشهاي رزمي با 100 شهيد شماري از فدراسيونهاي شناساييشده هستند.
سعيد طوقاني از ورزشكاران باستاني بنام تهران بود. در سن هفت سالگي در سال 1356 توانست تنها در عرض 3 دقيقه 300 دور به دور خود بچرخد و با اجراي حركات منحصر بهفرد، بازوبند پهلواني كشور را از آن خود سازد. بعد از انقلاب به همراه گروهي از ورزشكاران و پهلوانان ورزش باستاني به ديدار حضرت امام (ره) رفت و در حضور ايشان به اجراي عمليات چرخ باستاني پرداخت. سعيد با حضور در پادگان دوكوهه، به همراه شهيد «عباس دائمالحضور» توانست رزمندگان را به ورزش باستاني جذب كند و با بهرهگيري از كمترين امكانات، زورخانهاي نيز در اردوگاه برپا كند كه بعد از شهادت او نيز ورزش باستاني در جبههها از جايگاه ويژهاي برخوردار بود. در سال 63 در شرق دجله به درجه رفيع شهادت نايل آمد.
شهيد حسن غازي
سردار شهيد حسن غازي در سال 1338 در خانوادهاي مذهبي در اصفهان متولد شد. او در سن 16 سالگي به عنوان كاپيتان تيم فوتبال جوانان سپاهان بسيار خوش درخشيد و در مسابقات قهرماني كشور هم در منتخب اصفهان به عنوان ورزشكاري متدين، خوشفكر، خوشاخلاق، مستعد و باخلوص مطرح گرديد كه با شرايط فني و تكنيكي بالايي كه داشت در مسابقات قهرماني آسيا به تيم ملي جوانان كشور دعوت شد. شهيد غازي همچنين بازوبند كاپيتاني تيم سپاهان را هم به بازو بست. پس از پايان دوره دبيرستان در رشته پزشكي دانشگاه اصفهان پذيرفته و مشغول به تحصيل شد. با شروع جنگ تحميلي شهيد غازي عزم نبرد با متجاوزان بعثي را نمود. او ابتدا مسئوليت يكي از آتشبارهاي توپخانه را عهدهدار شد پس از آن به عنوان فرمانده گردان توپخانه منصوب شد. شهيد غازي در بسياري از عملياتها در غرب و جنوب شركت داشت، فرماندهي كل سپاه مسئوليت ايجاد اولين گروه توپخانه سپاه را به ايشان واگذار نمود و بعد از مدتي يگانهاي مستقل توپخانه در سپاه با همفكري ايشان به وجود آمدند. فوتباليست بااخلاق سرانجام در عمليات خيبر به لقاء الله شتافت.
شهيد مهدي رضاييمجد
ورزش ايران از وجود مردان آسماني بيبهره نبوده و شهيد «مهدي رضاييمجد» كاپيتان اسبق تيم فوتبال جوانان ايران يكي از مردان آسماني فوتبال ايران است كه در زمان حضورخود در اين تيم افتخارات زيادي را نصيب ورزش كشور كرد. او در سالهاي 61 و 62 به همراه تيم ملي جوانان به ترتيب در رقابتهاي جام پادشاهي بنگلادش و مسابقات قهرماني جوانان آسيا در نپال شركت داشت و موفق شد براي تيم ملي جوانان در مجموع 15 گل به ثمر برساند. اين شهيد والامقام در تيمهاي فوتبال نوجوانان آذر تهران، جوانان و بزرگسالان اكباتان و تهرانجوان عضويت داشت و در سال 65 به تمرينات تيم پرسپوليس دعوت شد ولي او با حضور در سپاهيان حضرت محمد (ص) براي چهارمين بار راهي جبهههاي حق عليه باطل شد تا اينكه در دهم اسفند ماه 1365 در عمليات تكميلي كربلاي 5 در منطقه عمومي شلمچه به فيض شهادت نائل شد.
شهيد محمد قورچاني
استاد محمد قورچاني متولد محله خوزان خمينيشهر اصفهان در سال ۱۳۴۸ تكواندو را نزد استاد كرهاي به نام جونگ كه دان شش داشت فراگرفت. در سال ۱۳۵۰ پس از بازگشت از تهران بنيانگذار تكواندو در اصفهان شد و باشگاه ورزشي والعصر را در ملكشهر تأسيس كرد و در بين شاگردان به استاد (قوچاني) معروف شد. پس از درگيري در فلسطين و لبنان، وي به همراه شهيد دكتر چمران و تعدادي از ورزشكاران باشگاه به عنوان يك چريك به لبنان رفت و به آموزش نيروهاي فلسطيني و مبارز اسرائيل غاصب پرداخت و در آنجا به ابوفاضل معروف شد. پس از آغاز جنگ تحميلي به همراه جمعي از ورزشكاران باشگاه (كمربند مشكيها) در جبهه حاضر شد و به همراه دكتر شهيد چمران نقش بسزايي در سازماندهي اوضاع داشت. ايشان فرمانده گردان تيپ ۲۵ كربلا بود و سرانجام در سال 61 و در عمليات فتح در جبهه شوش به درجه رفيع شهادت نائل آمد. از شاگردان بزرگ او ميتوان به مرحوم حاجزمان خليلي، استاد عباس خسروي و دو تن از كارگردانان سينماي دفاع مقدس (ابوالقاسم طالبي و مجتبي راعي) و بسياري از داوران و مربيان رده بالاي فدراسيون تكواندو كشور اشاره كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]