تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820910986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاکید امام‌علی(ع) بر مردم‌سالاری


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تاکید امام‌علی(ع) بر مردم‌سالاری
حمیدرضا پشنگ
کد خبر: ۵۵۴۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹ - 15 December 2015


حمیدرضا پشنگ نماینده مردم خاش، نصرت آباد و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی کتاب «گزیده نکات مدیریتی در نهج‌البلاغه» اثر لطف‌الله فروزنده و افتخار‌السادات نوابی‌نژاد را به‌عنوان آخرین اثری که به مطالعه نشسته است معرفی کرد و در توصیف آن گفت:

در این کتاب شیوه مدیریت و نحوه حکومت‌داری را بر اساس آموزه‌های امام علی(ع) در نهج‌البلاغه استخراج و برای خواننده تحلیل می‌کند.

کتاب فوق بیشتر به مباحثی همچون مردم سالاری، نوع ارتباط مدیران کشوری با مردم، تاکید به ارتباط مستقیم با بدنه جامعه و نه صرفا ارتباط واسطه‌ای و برقراری حکومتی که در آن مردم اجازه تعیین سرنوشت خود را دارند، پرداخته است.  

بشر بعد از عبور دوران ابتدایی به مباحثی از قبیل منشأ حکومت با مردم و تقسیم کار میان طبقات مختلف و سازمان‌های اجتماعی و شیوه همکاری دسته جمعی توجه کرده است و به راه‌حل‌هایی دست یافته است که پایه و اساس مدیریت است.

گرچه امروز علم مدیریت بسیار گسترش یافته و به شاخه های مختلفی تقسیم شده است، اما متون دینی ما دربار الگوهای مدیریتی در پی آن است که به بررسی اخلاق مدیریتی و شیوه‌های آن از دیدگاه امام علی(ع)بپردازد.

در ذیل نکاتی را به اختصار درخصوص اخلاق، نظام حکومتی و شیوه مدیریتی امام متقیان علی(ع) به اطلاع علاقمندان می‌رسانم:

اخلاق مدیریتی: مدیر علاوه بر دانش و مهارت باید از اخلاق مدیریتی نیز برخوردار باشد؛ امام علی(ع)به مدیران خویش یادآوری می‌کند که آنان خدمت گزاران مردم هستند و باید دارای صفت‌های اخلاقی پسندیده باشند.

رعایت قانون و اجرای عدالت: امام علی(ع) به رعایت قانون الهی و سنت‌های پسندیده رایج تأکید می کند و با هم مردم به انصاف و عدالت رفتار کند.

مسئولیت دادن به دیگران: بهترین روش‌های مدیریتی تعیین مسئولیت وظایف است تا بتوان افراد را مؤاخذه کرد.

تقویت انگیزه‌ها: او خلافت را به قصد خدمت به مردم و اصلاح امور اجتماعی پذیرفته است و به استاندارانش توصیه می‌کند که حکومت را طعمه و غذا ندانند بلکه آن را وسیله‌ای برای خدمت به مردم قرار دهند، البته او از حقوق مادی مدیران غافل نیست





















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن