واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آمانو: مواد هستهای ایران انحرافی نداشته است
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز برای بررسی پرونده هستهای ایران و احتمالا مختومه اعلام کردن مسئله ابعاد احتمالی نظامی، تشکیل جلسه داد. در این جلسه بیانیه مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره مسایل هسته ای و همکاری های فیمابین این سازمان با جمهوری اسلامی ایران قرائت شد.
آفتاب : اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ساعت 10 و 30 به وقت محلی - 13 به وقت تهران نشست خود برای بررسی قطعنامه پیشنهادی کشورهای 1+5 را آغاز کردند.
به گزارش آفتاب به نقل از ایرنا، موضوع اصلی این قطعنامه بستن پرونده پی.ام.دی یا همان مطالعات ادعایی است که عامل فشارها و تهدید ها و تحریم ها علیه ایران در 10 سال گذشته بود.
در شورای حکام به جز موارد مالی که به دو سوم آرای اعضا نیاز دارد، کلیه تصمیمات با اکثریت نسبی، اتخاذ می شود. با این حال رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس پیش بینی کرده که این قطعنامه با اجماع به تصویب برسد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی 167 عضو و شورای حکام 35 عضو دارد که هر کدام یک حق رای دارند.
آرژانتین ، استرالیا ، بلاروس ، برزیل ، کانادا ، شیلی ، چین ، مصر، فنلاند ، فرانسه ، آلمان ، غنا ، هندوستان ، ایرلند ، ژاپن ، کره جنوبی ، لاتویا(لتونی) ، مالزی ، مکزیک ، نامیبیا ، نیوزلند ، نیجریه ، پاکستان ، پاراگوئه ، فیلیپین ، روسیه ، عربستان سعودی ، آفریقای جنوبی ، اسپانیا ، سوییس ، مقدونیه ، ترکیه ، انگلیس ، آمریکا و اروگوئه، 35 عضو شورای حکام برای دوره سال 16-2015 میلادی هستند.
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوم دسامبر - 11 آذر در گزارشی ارزیابی نهایی خود از مسائل گذشته و حال ایران را ارائه کرد که مبنایی برای تهیه پیش نویس قطعنامه کشورهای 1+5 شد.
طبق برجام، کشورهای 1+5 متعهد شده اند پیش نویس قطعنامه ای را تهیه کنند که با تصویب آن پرونده پی.ام.دی یا همان مطالعات ادعایی بسته شود. در تهیه این پیش نویس با ایران هم مشورت شد. دومین کمیسیون مشترک ایران و 1+5 که 16 آذر در وین با حضور سید عباس عراقچی رییس ستاد پیگیری اجرای برجام برگزار شد به همین موضوع اختصاص داشت.
آمانو: به تصویری کلی از فعالیتهای هستهای ایران دست یافتیم
به گزارش آفتاب به نقل از فارس، یوکیا آمانو مدیر کل آژانس در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی در مورد مسئله ابعاد احتمالی نظامی پرداخت و بار دیگر ادعاهای عنوان شده در گزارش اخیرش در مورد برنامه هستهای ایران را تکرار کرد.
وی ابتدا با تشریح سابقه روابط آژانس و ایران در موضوع ابعاد احتمالی، گفت: «هرچند که آژانس نمیتوانست تمام جزئیات فعالیتهای صورت گرفته توسط ایران در گذشته را بازسازی کند، اما توانستیم به اندازه کافی عناصر لازم برای رسیدن به یک ارزیابی از تصویر کلی را شفاف کنیم.»
او با بیان اینکه گزارش او به دو سوال مهم پاسخ میدهد، گفت این دو سوال عبارتند از اینکه آیا ایران در گذشته فعالیتی در راستای تسلیحاتیسازی برنامه هستهای خود انجام داده یا نه و اینکه آیا این فعالیتها همچنان در جریان است یا نه.
وی در بیانیه ابتدایی خود، همراستا با گزارشهای جامعه اطلاعاتی آمریکا، گفت: «ارزیابی آژانس این است که پیش از پایان سال 2003 مجموعهای از فعالیتهای مرتبط با توسعه یک تجهیز انفجاری هستهای به صورت هماهنگ در ایران صورت گرفته است و فعالیتهایی نیز بعد از سال 2003 انجام شده است.»
آمانو گفته است که «این فعالیتها از امکانسنجی و مطالعات علمی و اکتساب برخی مهارتها و توانمندیهای فنی مربوطه، فراتر نرفته است.»
مدیر کل آژانس گفت این نهاد، در دست ندارد. وی افزود: «آژانس همچنین هیچ نشانه موثقی دال بر انحراف مواد هستهای ایران در ارتباط با ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران، نیافته است.»
وی گزارش در مورد ابعاد احتمالی نظامی را «واقعی، از لحاظ فنی صحیح و متوازن» توصیف کرده و ابراز امیدواری کرد که شورای حکام امروز در مورد ادامه مسیر تصمیمگیری کند.
او گفت که از این پس دو اقدام مهم انجام شود، گفت یکی از این اقدامات برداشتن گامهای آمادهسازی از سوی تهران برای اجرای توافق هستهای است. وی گفت: «من به محض اینکه آژانس تائید کرد که این گامهای مقدماتی تکمیل شدهاند، به شورا اطلاع خواهم داد.»
آمانو مسئله مهم دوم را هم تعیین تکلیف نحوه تأمین بودجه لازم برای انجام وظایف آژانس در جریان اجرای برنامه جامع اقدام مشترک خواند. وی گفت که در لایحه بودجه بعدی آژانس، ارزیابی خود از هزینههای احتمالی در سال 2017 را ارائه خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «پیشرفت چشمگیری در مورد مسئله هستهای ایران صورت گرفته، اما اکنون وقت استراحت نیست. این موضوع تاریخچه طولانی و پیچیدهای دارد و باید بر میراث بیاعتمادی بین ایران و جامعه بینالمللی فائق آمد.»
آمانو افزود: «کارهای بسیاری باقی مانده که باید انجام شود. تمام طرفها باید به طور کامل تعهدات خود ذیل برجام را اجرایی کنند. برای رسیدن به این توافق، تلاش فوقالعادهای لازم بود. برای اجرای آن هم تلاشی مشابه و پایدار، لازم است.»
وی ادامه داد: «آژانس با همان حرفهایگری که در گذشته نشان داده، به بررسی موضوع هستهای ایران ادامه خواهد داد. من به گزارشدهی به شورا ادامه میدهم.»
در حال تکمیل...
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]